Εργασιακό bra de fer με θεατρική μέθοδο

Μια δυναμική υπάλληλος πολυεθνικής εταιρείας έρχεται αντιμέτωπη με μια απρόσωπη μάνατζερ στο επίκαιρο «Contractions» του Μάικ Μπάρτλετ που παίζεται στο Αλκμήνη.

Εργασιακό bra de fer με θεατρική μέθοδο

Μια δυναμική υπάλληλος πολυεθνικής εταιρείας έρχεται αντιμέτωπη με μια απρόσωπη μάνατζερ στο ρεαλιστικό όσο και γκροτέσκο «Contractions» του Μάικ Μπάρτλετ που παίζεται στο Αλκμήνη. Πολυβραβευμένος ο 36χρονος Μάικ Μπάρτλετ έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο Lawrence Olivier, έχει κερδίσει το Old Vic New Voices award και το Writer's Guild Tinniswood and Imison, ενώ έχει προταθεί για το σύνολο του έργου του και για Bafta. Έξυπνος και με διεισδυτική ματιά, στο έργο του «Contractions» δανείζεται την εξωφρενική πραγματικότητα των πολυεθνικών που σύμφωνα με έρευνα αμερικανικής εφημερίδας πάνω από τριάντα επιχειρήσεις ζητούσαν από το προσωπικό να τους αναφέρει τυχόν ερωτικές σχέσεις με συναδέλφους. Το γκροτέσκο ακολουθεί το ρεαλισμό σε αυτήν την παράσταση που σκηνοθετεί η Πέμυ Ζούνη. Η Αγγελική Παρδαλίδου υποδύεται την Έμμα, τη δυναμική υπάλληλο μιας πολυεθνικής εταιρείας και η Αναστασία Χαριτίδου, τη, δίχως όνομα, απρόσωπη μάνατζερ. Να θυμίσουμε πως παίζεται ένα ακόμα έργο του Μπάρτλετ, το «Bull» στο Αργώ σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Πετρόπουλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Contractions

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Στα γραφεία μιας πολυεθνικής εταιρείας το δικαίωμα, η ελευθερία και η επιλογή γίνονται εφιάλτης για τη μάνατζερ και τη φερέλπιδα υπάλληλό της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τυφλή, τυφλή φοράδα, πού πας;": Η Δέσποινα Σαραφείδου επιστρέφει με τον καθηλωτικό μονόλογο

Το έργο σε μορφή μονολόγου και σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, συνθέτει πέντε διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου, αποκαλύπτοντας μοναχικά και τραυματισμένα πρόσωπα μέσα σε μια κοινωνία ρημαγμένη, με ρεαλισμό και ποιητική ευαισθησία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

"Ιβάνοφ!": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ο "Ιβάνοφ!" του Άντον Τσέχοφ ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, αποδεικνύοντας ότι ένα κλασικό έργο μπορεί ακόμη να συνομιλεί με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Δυο ή τρεις λόγοι που θέλουμε να δούμε κι άλλο από το νέο έργο του Ανέστη Αζά

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το νέο έργο του Ανέστη Αζά, "Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν", στο θέατρο Προσκήνιο, και μιλήσαμε για το επίκαιρο θέμα της "κρίσης της ανδρικής ταυτότητας".

"Σε βλέπω" στο Μικρό Παλλάς, πλέον και τις Κυριακές

Η μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται: το σύγχρονο έργο της Meghan Kennedy προσθέτει εξτρα κυριακάτικη παράσταση, σε σκηνοθεσία Βίκυς Βολιώτη, με την ίδια και τους Θοδωρή Αθερίδη και Πέγκυ Τρικαλιώτη να πρωταγωνιστούν.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (24-25/01)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το σαββατοκύριακο (24-25/1) και αξίζουν την προσοχή σου.

Συζήτηση με τη Γλυκερία Μπασδέκη στο Εθνικό και στον Μικρό Κεραμεικό

Διπλό ραντεβού μας δίνει η Γλυκερία Μπασδέκη την Κυριακή 25 Ιανουαρίου. Μάθετε περισσότερα για τις δύο εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την πρωτοποριακή γραφή της.

"Παραλλαγές πάπιας": Χιούμορ, μελαγχολία και οι μελωδίες της Δήμητρας Γαλάνη

Κοραής Δαμάτης και Περικλής Μοσχολιδάκης σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν στις "Παράλλαγες πάπιας" του Ντέιβιντ Μάμετ, μια γλυκόπικρη κωμωδία που ντύνει με μουσικές η Δήμητρα Γαλάνη.