Μοσχοβίτικος «Δον Κιχώτης»

Οι περιπέτειες του ιππότη της ελεεινής μορφής «Δον Κιχώτη», βάσει του ομώνυμου μυθιστορήματος του Θερβάντες ζωντανεύουν στη σκηνή από τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας.

Μοσχοβίτικος «Δον Κιχώτης»

Ο μπαλετικός «Δον Κιχώτης» είναι εμπνευσμένος από το μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (17ος αιώνας), με πρωταγωνιστή τον αθεράπευτα ονειροπόλο «ιππότη», χορογραφήθηκε από τον Μαριούς Πετιπά για τα Μπαλέτα Μπολσόι, σε μουσική του Λούντβιχ Μίνκους, κι έκανε πρεμιέρα το 1869 στη Μόσχα. Στις 22, 23, 25, 29 και 30 Δεκεμβρίου θα τον δούμε στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής από τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας (State Moscow Classical Ballet) σε χορογραφία του Αλεξάντερ Γκόρσκι, η οποία βασίστηκε στην πρωτότυπη. Η βασική διαφορά από τη χορογραφία του Πετιπά ήταν ο ρόλος του corps de ballet. Ο Γκόρσκι «χρησιμοποίησε το ανθρώπινο σώμα ως αναπόσπαστο μέρος της πλοκής και όχι απλώς ως ένα κινούμενο φόντο, αλλάζοντας τις συμμετρίες που κυριαρχούσαν στη χορογραφία του Πετιπά έως τότε, ενώ προέβαλε τις δεξιότητες των χορευτών με τολμηρό τρόπο, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα άλματα, στις πιρουέτες και στα φουετέ». Πρωταγωνιστούν 60 συντελεστές, κορυφαίοι, σολίστ αλλά και πρώτοι χορευτές των Μπολσόι, όπως ο Ίγκορ Τσβίρκο και η Αναστασία Στασκέβιτς. Στο πρωταγωνιστικό ντουέτο μαζί τους εναλλάσσονται ο Νικολάι Σεβισέλοφ και η Εκατερίνα Μπερεζίνα.

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 2017282333) και ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μπαλέτα Μπεζάρ και Κιέβου: Δύο μαγικά ταξίδια στον κόσμο του χορού

Δύο κορυφαία μπαλετικά σχήματα, δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του χορού, που όμως συναντιούνται στη μαγεία της κίνησης και στην παγκόσμια γλώσσα του σώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

"Το μεγάλο μας τσίρκο" με φωτογραφίες από την mega μουσικοθεατρική παράσταση

Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης και ο μουσικός και τραγουδιστής Κώστας Τριανταφυλλίδης πρωταγωνιστούν στο εμβληματικό έργο του Καμπανέλλη "Το μεγάλο μας τσίρκο", σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Κέντρου Πολιτισμού 'Ελληνικός Κόσμος'.

Η επιστήμη συναντά την κωμωδία στο νέο stand-up των Science Reactors

Η ομάδα που έχει ως σκοπό να δούμε τη χιουμοριστική πλευρά των επιστημών διοργανώνει stand-up στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Μυρτώ Αλικάκη είναι η "Linda" στο Επί Κολωνώ

Η Μυρτώ Αλικάκη πρωταγωνιστεί φέτος στη "Linda" της Πενέλοπε Σκίνερ σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Επί Κολωνώ. Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει και η διαθεσιμότητα είναι ήδη περιορισμένη.

Τέσσερις δυνατές επιστροφές από τη Happy Productions στη νέα θεατρική σεζόν

Η θεατρική εταιρεία Happy Productions επανέρχεται δυναμικά στη νέα σεζόν, παρουσιάζοντας τέσσερις αγαπημένες παραγωγές που έχουν ήδη κερδίσει το κοινό και συνεχίζουν με ανανεωμένη ενέργεια.

"Οι 12 ένορκοι" συνεχίζουν για 11ο χρόνο στο Θέατρο Αλκμήνη

Η σπουδαία παράσταση "Οι 12 ένορκοι" του Ρέτζιναλντ Ρόουζ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, επιστρέφει για 11η σεζόν στο Θέατρο Αλκμήνη, κερδίζοντας κοινό και διακρίσεις με συνεχόμενα sold-out.

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και η Μαριάννα Κάλμπαρη επιστρέφουν με το "Δράμα της Δημοκρατίας"

Η σεζόν 2025-26 ξεκινά από τον Κολωνό για το Θέατρο Τέχνης και συνεχίζεται στο Υπόγειο στις αρχές Οκτώβρη.