Μουσικοθεατρική περιπλάνηση στο έπος Γκιλγκαμές

Η ομάδα Ρόδα συνεχίζει με την παρουσίαση του βαβυλωνιακού έπους «Γκιλγκαμές» σε μια παράσταση με τριάντα ηθοποιούς, χορό και μουσική με ζωντανή ορχήστρα.

Μουσικοθεατρική περιπλάνηση στο έπος Γκιλγκαμές

Όσοι γνωρίζουν την ομάδα Ρόδα και τις αναζητήσεις της γύρω από το Θέατρο του Ιερού, με παραστάσεις όπως «Ο μάντης Αμφιάραος» και «Αλκιβιάδης Άγιος», ίσως έχουν υποψιαστεί ήδη από τον τίτλο μας πως εκείνη «κρύβεται» πίσω από την παράσταση του βαβυλωνιακού έπους «Γκιλγκαμές». Πράγματι, η –διακεκριμένη με βραβείο «Κάρολος Κουν»– ομάδα της Μαρίας Περετζή, πιστή από το 1991 στο όραμα ενός θεάτρου που επιλέγει το ρεπερτόριό του από τους μεγάλους μύθους και τα ιερά κείμενα ανεβάζει, με έναν τριανταμελή θίασο, πολύ χορό και μουσική με ζωντανή ορχήστρα το έπος που αφορά το βίο και τις περιπέτειες του βασιλιά της πόλης Ουρούκ της Μεσοποταμίας, φερόμενου ως τρισέγγονου του Νώε. Η παράσταση που παίχτηκε το χειμώνα στη Σκηνή Κεφαλαρίου, κάνει στάση στο Θέατρο Ρεματιάς στις 24 και 25 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες

Γκιλγκαμές

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

Θεατρική μεταφορά του βαβυλωνιακού έπους, που θεωρείται το αρχαιότερο γνωστό λογοτεχνικό έργο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Νάντια Κοντογεώργη ως εκρηκτικός Ντόριαν Γκρέι στο Θέατρο Πορεία

Μια γυναίκα, είκοσι έξι καθρέφτες, είκοσι έξι φωνές: η πολυτάλαντη Νάντια Κοντογεώργη ερμηνεύει όλους τους ρόλους του κλασικού έργου του Όσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγιοπετρίτη Μπογδάνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/01/2026

"Η κυρά της Ρω": Ένα θρυλικό πρόσωπο στη σκηνή για 9η χρονιά

Η Δέσποινα Αχλαδιώτη, η "Κυρά της Ρω", ζωντανεύει στη σκηνή από τη Φωτεινή Μπαξεβάνη. Η ιστορία της, μοναξιάς, θάρρους και ανθρωπιάς, μας θυμίζει τη δύναμη της μνήμης και της προσωπικής αξιοπρέπειας.

Δύο αουτσάιντερ ηρωίδες που, ακριβώς γι’ αυτό, έχουν ενδιαφέρον

Δύο παραστάσεις μιλούν για το queer και δείχνουν πώς η διαφορετικότητα γίνεται καθημερινή πράξη αντοχής, ταυτότητας και ελευθερίας στη σκηνή.

ODD 2026 – Onassis Dance Days: Το χορευτικό ραντεβού που περιμένουμε πάντα

Από τις 5 έως τις 8 Φεβρουαρίου, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μετατρέπεται ξανά σε σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο χορό. Το ODD 2026 – Onassis Dance Days επιστρέφει, εστιάζοντας στο "οικείο και το ανοίκειο": την καταγωγή, την οικογένεια, τις γνωστές και άγνωστες σχέσεις, αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες που γεννιούνται μέσα από το σώμα και την κίνηση. Η προπώληση μόλις άνοιξε.

Ανοιχτή συζήτηση: Ο Κοεμτζής τότε – οι Κοεμτζήδες σήμερα

Με αφετηρία την παράσταση "Η τελευταία απολογία του Νίκου Κοεμτζή", ανοίγει ένας δημόσιος διάλογος γύρω από ένα έγκλημα. Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι της εγκληματολογίας, της δημοσιογραφίας και της δικαιοσύνης, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης, επιχειρώντας να συνδέσουν την τέχνη με την κοινωνική πραγματικότητα.

"Το ξενοδοχείο η νύχτα που πέφτει" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα άπαιχτο έργο του Έλληνα ποιητή και πεζογράφου Νάνου Βαλαωρίτη καταφθάνει στη σκηνή Ωμέγα, σε σκηνοθεσία Λίνας Φούντογλου.

Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Συγκινητική παράσταση, με συναισθηματική φόρτιση και δραματικές εντάσεις, πάνω στο έργο του Μαρκ Μέντοφ για τη σύγκρουση δύο κόσμων και την ανάγκη επικοινωνίας. | Powered by Uber