Μουσικοθεατρική περιπλάνηση στο έπος Γκιλγκαμές

Η ομάδα Ρόδα συνεχίζει με την παρουσίαση του βαβυλωνιακού έπους «Γκιλγκαμές» σε μια παράσταση με τριάντα ηθοποιούς, χορό και μουσική με ζωντανή ορχήστρα.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Μουσικοθεατρική περιπλάνηση στο έπος Γκιλγκαμές

Όσοι γνωρίζουν την ομάδα Ρόδα και τις αναζητήσεις της γύρω από το Θέατρο του Ιερού, με παραστάσεις όπως «Ο μάντης Αμφιάραος» και «Αλκιβιάδης Άγιος», ίσως έχουν υποψιαστεί ήδη από τον τίτλο μας πως εκείνη «κρύβεται» πίσω από την παράσταση του βαβυλωνιακού έπους «Γκιλγκαμές». Πράγματι, η –διακεκριμένη με βραβείο «Κάρολος Κουν»– ομάδα της Μαρίας Περετζή, πιστή από το 1991 στο όραμα ενός θεάτρου που επιλέγει το ρεπερτόριό του από τους μεγάλους μύθους και τα ιερά κείμενα ανεβάζει, με έναν τριανταμελή θίασο, πολύ χορό και μουσική με ζωντανή ορχήστρα το έπος που αφορά το βίο και τις περιπέτειες του βασιλιά της πόλης Ουρούκ της Μεσοποταμίας, φερόμενου ως τρισέγγονου του Νώε. Η παράσταση που παίχτηκε το χειμώνα στη Σκηνή Κεφαλαρίου, κάνει στάση στο Θέατρο Ρεματιάς στις 24 και 25 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες

Γκιλγκαμές

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

Θεατρική μεταφορά του βαβυλωνιακού έπους, που θεωρείται το αρχαιότερο γνωστό λογοτεχνικό έργο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Η "Δούκισσα της Πλακεντίας" διαθέτει ισχυρή αισθητική ταυτότητα και μια βαθιά συναισθηματική ερμηνεία· θα απογειωνόταν, όμως, αν το κείμενο τολμούσε λιγότερη αφήγηση και περισσότερη σύγκρουση, λιγότερη πληροφορία και μεγαλύτερη δραματουργική πυκνότητα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
01/01/2026

Το ελληνικό stand up comedy στα καλύτερά του

Από ολοκαίνουργια σόλο και double bill μέχρι παραστάσεις-σταθερές αξίες που εδώ και χρόνια γεμίζουν τις αίθουσες, το stand up comedy βρίσκεται σε φόρμα. Διάλεξε συνεπιβάτη, μοιράσου ένα UberTaxi και με την επιλογή του Split fare μπορείς να μοιράσεις το κόστος της διαδρομής χωρίς άγχος.

"Το καταραμένο παιδί" παραμένει στη σκηνή του Θεάτρου Arroyo

Η παράσταση "Το καταραμένο παιδί" του Μπαλζάκ συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στο Θέατρο Arroyo με εορταστική προσφορά εισιτηρίου. Μάθετε περισσότερα.

Συνεχίζουν οι "Δούλες" στο Άττις-Νέος Χώρος

Στον προγραμματισμό της παράστασης "Οι δούλες" του Ζαν Ζενέ στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος προστίθενται δύο νέες ημερομηνίες: τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

Με ποιον ήρωα της σκηνής θέλω να κάνω ρεβεγιόν

Οι θεατρικοί ήρωες μπαίνουν στο επίκεντρο του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν κι έχουμε λόγους που τους επιλέγουμε. Ποιοι είναι;

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το "The Fifth Step" του David Ireland

Πρόκειται για ένα έργο που έχει συγκεντρώσει θερμές κριτικές στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ η παράσταση θα παρουσιαστεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

15 έργα αναδεικνύουν τη δύναμη του "μαζί" μέσα από γάμο, συντροφικότητα και οικογενειακούς δεσμούς

Γάμοι, ζευγάρια, οικογένειες και δεσμοί ζωής γίνονται υλικό θεάτρου. Αυτά είναι έργα που παίζονται και μιλούν για το "μαζί" χωρίς εξιδανικεύσεις, με τρυφερότητα, σύγκρουση και αλήθεια.