Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό

Ο Δημήτρης Παμπόρης υποδέχεται στην κουζίνα του τoυς αστεράτους Γάλλους Arnaud Bignon και Pascal Favre d’Anne και τον δικό μας, πολύ ταλαντούχο Θοδωρή Παπανικολάου σε ένα φιλανθρωπικό event που ανεβάζει τα γαστρονομικά βολτ στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό

Ο Δημήτρης Παμπόρης υποδέχεται στην κουζίνα του τoυς αστεράτους Γάλλους Arnaud Bignon και Pascal Favre d’Anne και το δικό μας, πολύ ταλαντούχο Θοδωρή Παπανικολάου σε ένα event με φιλανθρωπικό σκοπό που ανεβάζει τα γαστρονομικά βολτ στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό - εικόνα 1
Το Treehouse του Ekies All Senses Resort

Στο πρώτο Cooking for Charity του ξενοδοχείου «Ekies All Senses Resort» στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής το μαγειρικό line up είχε Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο («Kastri Bistro»), Αθηναγόρα Κωστάκο («Bill & Coo») και Δημήτρη Δημητριάδη («Artisanal»). Φέτος η διοργάνωση επιστρέφει με διεθνή αέρα, καλώντας για τρία τριήμερα στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής δυο αστεράτους Γάλλους σεφ: τον Arnaud Bignon («Greenhouse», Λονδίνο), που ως επικεφαλής, επί έξι χρόνια, της κουζίνας της «Σπονδής» χάρισε στους Αθηναίους λάτρεις της γαστρονομίας μερικά αλησμόνητα πιάτα για την αρχειοθήκη τους, και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον πολυταξιδεμένο Pascal Favre d’Anne («Le Favre d' Anne», Ανζού), που έκανε τα πρώτα του βήματα δίπλα στον Mark Veyrat. Επιπλέον δίνει την ευκαιρία στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας να γνωρίσει καλύτερα τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα του ταλαντούχου Θοδωρή Παπανικολάου («Sense Fine Dining», Αθήνα), ενός από τους πιο αξιόλογους σεφ της γενιάς του.

Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό - εικόνα 2
O Δημήτρης Παμπόρης

«Είναι τιμή μου να φιλοξενήσω τους σπουδαίους αυτούς μάγειρες», μας είπε ο σεφ του «Ekies» Δημήτρης Παμπόρης, ο οποίος, εκτός του ότι πέρυσι, το πρώτο του καλοκαίρι στο λιλιπούτειο γκουρμέ «Treehouse», παρουσίασε ένα δυνατό μενού που επιβραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο, θέλησε η φιλανθρωπική δράση του κοινωνικά ευαίσθητου ξενοδοχείου να συνδυαστεί με τη γαστρονομία, αναγνωρίζοντας ότι βασικό στοιχείο της τελευταίας είναι ο σεβασμός στο φαγητό. Εκεί, στο ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο-δεντρόσπιτο που μετά το άγγιγμα του Θάνου Ζακόπουλου του CTRLZAK art & design studio, στηριγμένο σε σιδερένιες κολώνες που έχουν σκουριάσει φυσικά και τυλιγμένο με ένα πλέγμα σαν κουκούλι, μοιάζει απόλυτα ενσωματωμένο στο περιβάλλον, θα φιλοξενηθούν και οι γαστρονομικές συναντήσεις του φετινού καλοκαιριού. Μέρος των εσόδων των δείπνων θα διατεθεί στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μπορούμε, η οποία καταπολεμά τη σπατάλη του φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα. Το εστιατόριο είναι μόλις 12 θέσεων, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους.

Οι καλεσμένοι σεφ

Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό - εικόνα 3

Θοδωρής Παπανικολάου
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και τρία Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τη δουλειά του στη Σαντορινιά «Σελήνη» σεφ έκανε πρόσφατα εντυπωσιακή είσοδο στην αθηναϊκή σκηνή, με το πρώτο του μενού στο «Sense Fine Dining» του ξενοδοχείου «AthensWas». Δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα στις 19 και 20/8.

Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό - εικόνα 4

Pascal Favre d’Anne
Το εστιατόριο που φέρει το όνομά του, το «Le Favre d'Anne» στην Ανζέ, στη Χώρα του Λίγηρα, έχει ένα αστέρι Michelin. Ο Γάλλος σεφ παίρνει τη σκυτάλη στις 26 και 27/8, έχοντας στη φαρέτρα του παιχνιδιάρικα πιάτα που συνδυάζουν φινέτσα και υψηλή τεχνική, προϊόντα του τόπου του και αναφορές από τα ταξίδια του.

Τρεις σπουδαίοι σεφ στο «Treehouse» για καλό σκοπό - εικόνα 5

Arnaud Bignon
Ξεκίνησε από το παρισινό «Le Bristol» υπό τον Eric Frechon, κέρδισε δύο αστέρια στη «Σπονδή» σε ιδιαίτερα νεαρή, τηρουμένων των αναλογιών, ηλικία και πλέον βρίσκεται στην κουζίνα του λονδρέζικου «Greenhouse» (δυο αστέρια Michelin). Κλείνει το Cooking for Charity στις 2 και 3/9 με τις ντελικάτες, πολύ αρμονικές, καινοτόμες γεύσεις του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.