Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι;

Νέα εγχειρήματα και συνεργασίες καρφώνουν σημαιάκια στο γευστικό χάρτη μιας σεζόν που προβλέπεται δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό. Ιδού τα πρώτα νέα από το καλοκαιρινό μέτωπο.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι;

Μύκονος, Σαντορίνη, Τζια, Σκιάθος, Νάξος, Χαλκιδική και η λίστα πάει και πάει... Νέα εγχειρήματα και συνεργασίες καρφώνουν σημαιάκια στο γευστικό χάρτη μιας σεζόν που προβλέπεται δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό. Ιδού τα πρώτα νέα από το καλοκαιρινό μέτωπο.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 1
Η βεράντα του κοσμοπολίτικου «Kenshō» στη Μύκονο

Μαζί με τα αντηλιακά, τα μαγιό και τα καπέλα, φέτος πάρτε μαζί σας και όση όρεξη για γευστική εξερεύνηση χωράει η βαλίτσα σας διότι,­ εκτός του ότι πολλοί καλοκαιρινοί προορισμοί διαθέτουν ήδη εμβληματικά για την ελληνική γαστρονομία εστιατόρια, το γευστικό προφίλ των νησιών –και όχι μόνο– εξελίσσεται ταχύτατα. Για άλλη μία χρονιά πολλοί φύσει και θέσει προικισμένοι ελληνικοί ηλιότοποι τονώνονται γαστρονομικά, με γνωστά μαγειρικά ονόματα να συνεργάζονται με ξενοδοχεία κι εστιατόρια και να στήνουν νέους γευστικούς μικρόκοσμους σε βεράντες, παραλίες και πλακόστρωτα. Οι νέες γαστρονομικές «μετακινήσεις» επιβεβαιώνουν πολλά νόστιμα ραντεβού, σε μια σεζόν που ο τουρισμός στη χώρα μας αναμένεται να καταγράψει ιστορικά ρεκόρ.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 2
Σε πολλά παράλια ταμπλό θα παίζει φέτος η κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου.

Θα ξεκινήσω με τον Λευτέρη Λαζάρου που φέτος ανοίγει παρτίδες με Ίο και Τζια. Στην Τζια στην αμμουδιά της Κορρησίας βάζει τη σφραγίδα του στο εστιατόριο του συνεργαζόμενου με τη Hotel Brain ξενοδοχείου «Porto Kea Suites», επίσης μέλος των Small Luxury Hotels of the World. Κι έχει τη γενική γευστική επιμέλεια, από το πρωινό –με ντόπια τυριά, θυμαρίσιο μέλι, σπιτικές πίτες– και τα κρύα πιάτα του pool bar μέχρι το εστιατόριο, που βλέπει στη θάλασσα και στην πισίνα, στο μενού του οποίου φιγουράρουν, ανάμεσα σε άλλα, ψητό καλαμάρι με κρέμα από ταραμά, καρπάτσιο λαβράκι με ζελεδάκι από ούζο και τσιζκέικ με χλωροτύρι Κυκλάδων.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 3
To καλαίσθητο «Grandma’s» στο «Liostasi Hotel & Suites» στην Ίο

Στην Ίο ο πολυβραβευμένος, εξαιρετικά δημοφιλής σεφ συνεργάζεται με το πολυτελές «Liostasi Hotel & Suites», μέλος των Small Luxury Hotels of the World, όπου έχει αναλάβει το ολοκαίνουργιο μεζεδοπωλείο του ξενοδοχείου, έχει επιμεληθεί τα εδέσματα του πρωινού και έχει αναβαθμίσει γαστρονομικά το εστιατόριο «Grandma’s». Μαύρα λιγκουίνι με καραβίδες, κριθαράκι με γαρίδες και Μοσχάτο Λήμνου και κακαβιά από πετρόψαρα σκιαγραφούν μια ελληνική κουζίνα με μεσογειακές προεκτάσεις, κατά βάση θαλασσινή, αν και θα βρείτε κι έναν τραχανά με αρνάκι ή ένα φιλέτο με μους κουνουπιδιού και κύμινο, ενώ τα γλυκά υπογράφει ο ζαχαροπλάστης του «Βαρούλκου» Θοδωρής Μωυσίδης.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 4
Περισσότερη Ιος για τον Γκίκα Ξενάκη

Στο ίδιο νησί και ο Γκίκας Ξενάκης (σεφ του «Aleria»), επεκτείνει φέτος τη συνεργασία του με τον όμιλο LuxurIos και εκτός από το εστιατόριο «Τaste of Joy» του «Agalia Luxury Suites» στην περιοχή της Τζαμαριάς και το «Pathos Sunset Lounge» στην παραλία Κουμπάρα, βάζει την πινελιά του και στο «Free Beach Bar», που φέτος θα προτείνει street food –σουβλάκι pork belly σε bao με πικάντικη σος γιαουρτιού ας πούμε ή gyoza με ξινοτύρι Ίου, μαρμελάδα ντομάτας και κρέμα βασιλικού. O σεφ, μάλιστα αναλαμβάνει την γευστική επιμέλεια ενός ακόμη, καινούργιου (ιδίων συμφερόντων) all-day χώρου που θα ανοίξει στην Κουμπάρα κι αυτός προς τα τέλη Ιουνίου με comfort ελληνική κουζίνα με έμφαση στα έμφαση στα θαλασσινά, και που θα λέγεται «Εrego». Μας είπε μεταξύ άλλων για ένα λαβράκι y-οuzo (με ούζο, yuzu και τσίλι) και για ένα γιουβετσάκι με θαλασσινά, κολοκυθάκι και τρίμα αβγοτάραχου.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 5
Ο Έκτορας Μποτρίνι επιμελείται το ιταλικό εστιατόριο «Fresco» του καινούργιου «Sani Dunes» (Χαλκιδική).

Ο Έκτορας Μποτρίνι φέτος, μαζί με το γνώριμο, high end γαστρονομικό δίπολο Κέρκυρα - Χαλάνδρι με την πολύ χαρακτηριστική ιδιόχειρη υπογραφή του, βάζει στο καλοκαιρινό πρόγραμμα και τη Χαλκιδική. Στο εστιατόριο «Fresco» του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου­ «Sani Dunes» του «Sani Resort», που θα ανοίξει στα τέλη Ιουνίου, θα παίζει σε ιταλικό τερέν. Εκτός από το μενού-ταξίδι στη μαγειρική παράδοση της γειτονικής χώρας από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο σεφ θα βάλει την πινελιά του και στο «Fresco wine bar». Εκεί θα χαλαρώνει κάποιος με ένα ποτήρι κρασί, βάζοντας δίπλα του καρπάτσιο τόνου με ελαιόλαδο αρωματισμένο με καρδάμωμο, πεπόνι με προσούτο κι ευφάνταστες μπρουσκέτες. Σημειώστε ότι το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμη δύο εστιατόρια, το βασισμένο στην απλότητα «Beach House» και το πιο γκουρμέ διαθέσεων «Dunes», με μεσογειακή κουζίνα από τον Νίκο Παπαστεργίου.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 6
Μπακαλιάρος με γλασαρισμένα ζαχαρομπίζελα και αρακά με αφρό λεμονιού -βασιλικού με την υπογραφή του Παναγιώτη Γιακαλή

Στο ίδιο συγκρότημα, που έχει ποικίλους γευστικούς πυρήνες, το «Ammos» στην αμμουδιά του ξενο­δοχείου «Sani Beach» ανέλαβε­ να ανανεώσει ο Παναγιώτης Για­καλής, ο οποίος κέρδισε φέτος τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο για την υψηλού επιπέδου πρότασή του στο «Patio» της Βουλιαγμένης. Στην κουζίνα βρίσκονται ο Νίκος Αποστολάκης και η Αναστασία Βλαχάκη και το νέο μενού του εστιατορίου δίνει έμφαση σε ψάρια και θαλασσινά, με πιο χαλαρό προφίλ το μεσημέρι και πιο δημιουργικούς τόνους το βράδυ (βλ. κριθαρότο σαρδέλας με κάππαρη, φρέσκια ρίγανη και πουρέ λεμόνι και μπακαλιάρος με γκλασαρισμένα ζαχαρομπίζελα), αξιοποιώντας υλικά από τοπικές φάρμες και ψαράδες. Ακόμη μία ενδιαφέρουσα συνεργασία, στη μαρίνα του «Sani Resort», είναι αυτή του «Asian» με τη γεννημένη στην Μπανγκόκ σεφ Thiou, η οποία έχει ταυτίσει το όνομά της με την ταϊλανδέζικη κουζίνα στο Παρίσι­, όπου έχει εδώ και δύο χρόνια το δικό της ρεστοράν, το «Thiou» στην boulevard de la Tour Maubourg.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 7
Η «Σελήνη» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη.

Αλλαγές και στη βραβευμένη με Χρυσό Σκούφο, εμβληματική για τη Σαντορίνη «Σελήνη». Φέτος την κουζίνα έχουν αναλάβει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης (executive chef), με τον οποίο ο Γιώργος Χατζηγιαν­νάκης ήθελε καιρό να συνεργαστεί, και ο Πάνος Τσίκας (chef de cuisine). Πιάτα όπως το σκουμπρί με σαλάτα από αμπελοφάσουλα και σάλτσα ξινόγαλο, ο μπακαλιάρος με κρούστα ντοματοκεφτέ και πράσα γεμιστά και το λαβράκι με αβγολέμονο κουφοξυλιάς, πουρέ αμπελόφυλλου και σελινόριζα ξεδιπλώνουν την οπτική του νέου διδύμου πάνω στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, πάντα με τοπικές αναφορές, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας του εστιατορίου.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 8
Το μπαλκόνι του «Mr. E» στη Σαντορίνη.

Ο Τσιο­τίνης, εκτός αυτού, να σας πω ότι έχει φτιάξει την κάρτα του καινούργιου, με σύγχρονη κυκλαδίτικη αισθητική «Mr. E» του Αντώνη Ηλιό­πουλου (βλ. ξενοδοχεία «Vedema Resort» και «Μystique») στα Φηρά, όπου σεφ είναι ο επί χρόνια συνεργάτης του Γιάννης Μαρκόπουλος. Εκεί η σύγχρονη ελληνική κουζίνα έχει comfort τόνους, οπότε στη βεράντα του μυστήριου «Mr. E» (λογοπαίγνιο με το «mystery») σας περιμένουν σουβλάκι από soft cell crab, κροκέτες μουσακά, γαρίδες κανταΐφι, ριζότο γεμιστά ή παέγια με κριθαράκι.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 9
Η τερίνα κουνέλι με μαγιονέζα στρειδιού, βάφλα με φύκια και σπιτικές πίκλες του Άνταμ Κοντοβά στο «Mylos» στη Σαντορίνη.

Εκεί στη Σαντορίνη, πάλι, ο νεαρός­ Άνταμ Κοντοβάς βρίσκεται φέτος­ επικεφαλής της κουζίνας του «Μylos» στο Φηροστεφάνι και τα πιά­τα κινούνται στον άξονα μιας δημιουργικής κουζίνας με ελληνικά στοιχεία και διεθνείς αναφορές, η οποία στηρίζεται αρκετά στις εποχικές πρώτες ύλες. Εκτός από μια καπνιστή σούπα από οστρακοειδή, με νεροκάρδαμο και μαύρο σκόρδο, μια τερίνα κουνέλι με μαγιονέζα στρειδιού, βάφλα με φύκια και σπιτικές πίκλες, έναν αστακό με αγκινάρες, σαλικόρνια και καλαμπόκι ή μια φραγκόκοτα με καλοκαιρινή κολοκύθα, ροδάκινα και καπνιστό χέλι, ο σεφ σας επιφυλάσσει κι ένα menu degustation με ιδιοσυγκρασιακό χαρακτήρα, το οποίο αλλάζει σχεδόν καθημερινά, ενώ έχει στα σκαριά κι ένα μίνι φεστιβάλ με Έλληνες και ξένους καλεσμένους σεφ.

Για να πάμε και στο Ημεροβίγλι, ο Βαγγέλης Λεούσης (μέχρι πρόσφατα στο «Bella Vespa» στη Γλυφάδα) θα βρίσκεται στο καινούργιο «Andronis Concept Wellness Resort», που ανοίγει τις πόρτες του στα τέλη του μήνα, όπου πρόκειται να παρουσιάσει μια μοντέρνα κουζίνα με μεσογειακά ελληνικά χρώματα. μας είπε για ένα ταρτάρ από βασιλικό καβούρι με νερό ντομάτας και κράκερ ρυζιού, έναν αποδομημένο λαχανοντολμά κι ένα «άλλο» σουβλάκι, με πίκλα κρεμμυδιού, αφρό τζατζίκι και πίτα-­λαδένια.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 10
Γλυκά του Δημήτρη Χρονόπουλου σας περιμένουν φέτος στο «Kenshō» της Μυκόνου

Περνώντας στη Μύκονο, στο βραβευμένο για τις γευστικές του επιδόσεις εντυπωσιακά κομψό «Kenshō Βοutique Hotel & Suites» στον Ορνό, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης έχει φέτος στο πλάι του έναν από τους πιο αξιόλογους Έλληνες ζαχαροπλάστες, τον Δημήτρη Χρονόπουλο, οποίος παρουσιάζει ένα εξαιρετικό νέο σερί επιδορπίων και «πειράζει» λίγο, βλέποντάς το υπό το δικό του πρίσμα, το αγαπημένο του σεφ κρητικό γαστρίν. Έχετε υπόψη δε, ότι το ο Στυλιανουδάκης ετοιμάζει μια σειρά από four hands βραδιές με πολλούς αστεράτους καλεσμένους, για τους οποίους θα γράψουμε περισσότερα σύντομα.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 11
Στο άρτι αφιχθέν «Wolves of Kitchen» στον Ορνό ο Alsi Sinanaj ποντάρει στο κρέας

Στον Ορνό έχει πλέον εστιατόριο και ο Alsi Sinanaj, σεφ πέρυσι στο «Ling Ling by Hakassan», πιάτα του οποίου δοκιμάσαμε το χειμώνα και στο «Red Door» στο Κολωνάκι. Λόγω πρότερου μαγειρικού… βίου, θα περίμενε κάποιος να είναι ασιατικό ή με περουβιανές αναφορές, εκείνο όμως ρίχνει στο τραπέζι Τomahawk, T-bones, New York steaks και Prime ribs. Το «Wolves of Kitchen», που μόλις άνοιξε σε μια κυκλαδίτικη αυλή με ολίγον από ράντσο, έχει για πρωταγωνιστή το Black Angus της φάρμας Creekstone. Στους πάγκους μπροστά στα εμφανή ψυγεία για σίτεμα μεγάλα κομμάτια κρέατος κόβονται με χειροκίνητο πριόνι. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με λαχανικά από τη γωνιά της μαναβικής, με κρασί αλλά και κοκτέιλ, ενώ στο brunch (σερβίρεται μέχρι τις 4 μ.μ.) παίζουν παραδοσιακές πίτες με χειροποίητο φύλλο και... cowboy hush potatoes.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 12
O Αθηναγόρας Κωστάκος βάζει την πινελιά του στο «Blu Palace» και στο «Branco»

Μένοντας στη Μύκονο, ο Αθηναγόρας Κωστάκος επιμελείται το μενού του εστιατορίου του «Branco», ενός κομψού boutique resort που ετοιμάζεται για το πρώτο του καλοκαίρι στον Πλατύ Γιαλό. Ανάμεσα στην πισίνα και την αμμουδιά, θα σερβίρεται εξελιγμένη ελληνική κουζίνα με comfort food αναφορές (βλ. σαλάτα με άνυδρες ντομάτες και κατσικίσιο τυρί­, τραγανό μυλοκόπι με tapenade ντομάτας και χεράκι αρνίσιο στη σχάρα με salsa verde). Τα κοκτέιλ υπογράφει ο Βασίλης Κυρίτσης του «Clumsies».

Εκτός αυτού, ωστόσο, ο σεφ συνεργάζεται και με το «Blu Palace» στην Ελούντα, έχοντας υπό την εποπτεία του τέσσερα εστιατόρια του συγκροτήματος που έχουν head chef τον πολύ καλό Κομνηνό Μουφλουζέλη. Πρόκειται για το «Isοla», το οποίο προτείνει ιταλική κουζίνα με μοντέρνες μεσογειακές κι ελληνικές νότες, και το «Isola Βeach Βar», όπου φέτος βρίσκει κάποιος διεθνές streetfood –από λαχματζούν και μπέργκερ μέχρι bao buns– καθώς επίσης και το σύγχρονου θαλασσινού προφίλ παραδοσιακό ταβερνάκι του συγκροτήματος «Blue Door», και το steak house «Flame», που κινείται στο ρυθμό των ιδιαίτερων κοπών και του κεραμικού grill Monolith.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 13
Ο Δημήτρης Δημητριάδης διαμόρφωσε μαζί με τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο το μενού στο «Αντάμωμα» στη Νάξο

Ο Aλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (του βραβευμένου «Κastri Bistro») και ο επίσης πολύ καλός Δημήτρης Δημητριάδης («Αrtisanal») υπογράφουν από κοινού το μενού του εστιατορίου­ «Αντάμωμα» στη Χώρα της Νάξου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μοντέρνες γεύσεις με τοπικά χρώματα, όπως για παράδειγμα αλμυρά λουκουμαδάκια με γραβιέρα Νάξου και φέτα, κόκορα κοκκινιστό με στριφτάρια και γραβιέρα Νάξου, ριζότο αλά γεμιστά και μια αμυγδαλόπιτα ελαιόλαδου με παγωτό καϊμάκι και αφρό «ρυζόγαλο». Δεν είναι τα μόνα νέα από το νησί: από ό,τι μάθαμε η Μυρσίνη Λαμπράκη βρίσκεται πολύ κοντά σε τελική συμφωνία με το «Finikas Hotel» στο Πυργάκι, το οποίο αλλάζει στιλ στο εστιατόριό του –πλέον θα λέγεται «Αριάδνη», δένοντας γευστικά την Νάξο και την Κρήτη.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 14
Πιάτα του Γιάννη Λιόκα σας περιμένουν (και) στο καινούργιο κερκυραϊκό «Nolita»

Ο Γιάννης Λιόκας θα μοιράσει το καλοκαίρι του ανάμεσα σε Αθήνα και Κέρκυρα, μια και το «Νοlita», που το χειμώνα έκανε εντυπωσιακή είσοδο στη γευστική σκηνή της πόλης, αποκτά δεύτερη έδρα στο κέντρο της αρχόντισσας του Ιουνίου. Στο «Nolita Corfu», στο χώρο του παλιού «Πλατεία Δημαρχείου», οι μεσογειακο-ιταλικές γεύσεις του θα εμπλουτιστούν με τοπικές αναφορές –ετοιμαστείτε λοιπόν για μπουρδέτο και σοφρίτο σε φινετσάτες αποδόσεις– και τα γλυκά θα έχουν τη στάμπα του Διονύση Αλέρτα. Μάλιστα, ο σεφ αναδιαμορφώνει το γευστικό προφίλ του beach club-restaurant «Pazuzu» στην παραλία της Γλυφάδας, στα δυτικά του νησιού.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 15
Ο Μίλτος Αρμένης φέτος θα βρίσκεται στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα μετακόμισε και ο Μίλτος Αρμένης, τον οποίο βρίσκαμε μέχρι πέρυσι στον «Ερημίτη» στους Παξούς. Έχει αναλάβει το «Delfino Blu Boutique Hotel» στον Άγιο Στέφανο, στο βραδινό εστιατόριο («Κοχύλι») του οποίου θα παρουσιάσει μια δημιουργική ελληνική κουζίνα με επτανησιακά στοιχεία και λίγη εμβόλιμη Ισπανία, που όλο και κάνει την εμφάνισή της στα πιάτα του λόγω καταγωγής.

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι σεφ αυτό το καλοκαίρι; - εικόνα 16
Ο Δημήτρης Αγοραστός έχει καλοκαιρινή έδρα στη Σκιάθο

Ο Δημήτρης Αγοραστός (βλ. «Αγοραστός» στο Χαλάνδρι) θα μοιράσει το καλοκαίρι του ανάμεσα στην Πλατεία Ελευθερωτών και τον πεζόδρομο Παπαδιαμάντη της Σκιά­θου, όπου έχει δημιουργήσει μαζί με τον Λευτέρη Μπαϊράμη το καινούργιο «Chef to Chef». Στο εστιατόριο με την κυκλαδίτικη πέτρα βαμμένη στα λευκά και το όμορφο εξωτερικό μπαρ, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του, θα δοκιμάσετε ωραία πράγματα: στραπατσάδα με καβούρι, φιστίκι Αιγίνης και αβγοτάραχο, ιμάμ μπαϊλντί με σαρδέλες και σκοπελίτικη κρεατόπιτα με κατσίκι.

Τέλος, ο Γρηγόρης Χέλμης, ο ­Ανδρέας Διακοδημήτρης του προχωρημένου τσιπουράδικου «ΜεΖεν» και η ομάδα τους «πιάνουν» Κουφονήσι. Έχουν αναλάβει­ τη γευστική επιμέλεια ενός από τα πιο γνωστά μπαρ των μικρών Κυκλάδων, του «Σορόκου», κι έχουν διαμορφώσει τρία μενού (πρωινό­, σνακ και τάπας πάνω στα signature cocktails του μαγαζιού), με βάση θαλασσινά από τους ψαράδες του νησιού και λαχανικά από τη Νάξο και την Πάρο. Εκεί θα σας περιμένουν hot dog χταποδιού με μαγιονέζα ταραμά και χειροποίητο παστράμι τόνου με μουστάρδα κίτρου Νάξου, ρόκα και φρέσκο κρεμμύδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.