Windows 7: Απ' το OS-X, ήδη πιο δημοφιλές

Μέσα στις πρώτες 30 ημέρες, μερίδιο αγοράς άνω του 5% τα 7

Το καινούργιο λειτουργικό σύστημα της Microsoft έχει συμπληρώσει μόλις ένα μήνα επίσημης εμπορικής πορείας στην αγορά, όμως αυτές οι πρώτες 30 ημέρες δείχνουν μέχρι στιγμής πολλά υποσχόμενες για το μέλλον του - και όχι μόνο αναλογικά με την αντίστοιχη πορεία των πολυσυζητημένων Windows Vista. Σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Net Applications, την εβδομάδα που πέρασε τα Windows 7 ξεπέρασαν (βάσει των στοιχείων που "μεταδίδουν" οι Web browsers για το λειτουργικό που τους φιλοξενεί) όλες τις εκδόσεις του Mac OS-X, από την 10.0 έως και την πιο πρόσφατη 10.5. Με άλλα λόγια, μέσα σε ένα μήνα τα νέα Windows χρησιμοποιούνται ήδη από πιο πολλούς χρήστες σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιούν το λειτουργικό της Apple την τελευταία πενταετία. Καθόλου, μα καθόλου άσχημα!

Φυσικά η... διαφήμιση που προκύπτει από αυτήν την εξέλιξη είναι θετικότατη έως εντυπωσιακή για τη Microsoft, μέχρι να θυμηθεί κανείς μια... εχμ... μικρή λεπτομέρεια: τα Windows ως πλατφόρμα κατέχουν μερίδιο της τάξης του 90% σχεδόν από όλους τους προσωπικούς υπολογιστές παγκοσμίως. Το αντίστοιχο ποσοστό των Mac είναι μόλις 5%, οπότε μάλλον φυσιολογικά τα 7 - στα οποία αναβαθμίστηκαν αρκετοί χρήστες και τα οποία είναι προεγκατεστημένα σε οποιοδήποτε PC πωλείται από τα μέσα Οκτώβρη και μετά - ξεπέρασαν το Mac OS-X.

Και πάλι, πάντως, η εμπιστοσύνη που έδειξε πολύ γρήγορα η αγορά στα καινούργια Windows είναι άκρως ενθαρρυντική για τη μελλοντική του πορεία, εξασφαλίζοντας ότι από δω και στο εξής μόνο μεγαλύτερο θα γίνεται το μερίδιο αγοράς τους. Τα 7 είναι πέρα από κάθε αμφιβολία η καλύτερη έκδοση των Windows που έχει ποτέ κυκλοφορήσει η Microsoft και θα στηρίξει αποτελεσματικά την αγορά των PC τα επόμενα χρόνια. Και όταν έλθει η ώρα για την παρουσίαση του διαδόχου τους - μετά από το 2012 το λιγότερο - η αγορά αυτή θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από αυτήν που την άφησαν τα Windows Vista το καλοκαίρι. Σημαντικό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ