Logitech G: το νέο Pro X Superlight 2 εκπλήσσει

Δοκιμάζουμε το νέο mouse της εταιρείας για PC gamers με τις υψηλότερες απαιτήσεις - δικαιολογεί το κόστος του;

Η Logitech G - το brand της Logitech που εστιάζει στα προϊόντα gaming - παρουσίασε πρόσφατα τα δύο νέα της προϊόντα στην βραβευμένης σειρά PRO: το ασύρματο πληκτρολόγιο Logitech G PRO X TKL LIGHTSPEED και το ασύρματο mouse Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2. Είναι αντιστοίχως οι διάδοχοι δύο εξαιρετικά επιτυχημένων εμπορικά προϊόντων τα οποία έχουν καθιερωθεί εδώ και πολύ καιρό ως δύο από τις καλύτερες επιλογές που είχαν στην διάθεσή τους οι παίκτες με πολύ υψηλές απαιτήσεις στις επιδόσεις των πληκτρολογίων και mouse που χρησιμοποιούν, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ανταγωνιστικά ή/και επαγγελματικά στο πλαίσιο αγώνων e-sports. Αυτά τα νέα προϊόντα, σε συνδυασμό με το σετ ακουστικών/μικροφώνου Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος, ολοκληρώνουν τη σειρά PRO με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2 φιλοδοξεί να συνδυάσει την ακρίβεια, την ασύγκριτα υψηλή απόδοση και την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου με τρόπο περισσότερο αποτελεσματικό από ποτέ. Τεχνολογίες αιχμής που ενσωματώνει - όπως οι νέοι υβριδικοί διακόπτες LIGHTFORCE - ανταποκρίνονται σε αυτά που ζητούν τους επαγγελματίες PC gamers σε αγωνιστικό επίπεδο, φυσικά καλύπτοντας πλήρως και τις ανάγκες των απαιτητικών καταναλωτών. Το νέο mouse της Logitech G αξιοποιεί τον εξελιγμένο αισθητήρα HERO 2, ο οποίος ανιχνεύει την κίνηση της συσκευής με ρυθμό άνω των 500 ιντσών ανά δευτερόλεπτο, σε ανάλυση έως 32.000 DPI (!). Όντας σχεδίασης διπλής συστοιχίας, ο αισθητήρας αυτός αυξάνει σημαντικά τον ωφέλιμο χώρο για την κίνηση του mouse και διατηρεί την απόδοσή του αμείωτη ακόμη κι αν ο παίκτης το σηκώσει από την επιφάνεια πάνω στην οποία λειτουργεί ή το γείρει σε μικρή γωνία.

Επειδή βέβαια ορισμένα πράγματα είναι τόσο κοντά στο ιδανικό ώστε... είναι καλύτερο να μην αλλάξουν, το νέο PRO X Superlight διατηρεί το βραβευμένο σχήμα και τη γεωμετρία του θρυλικού του προκατόχου. Όμως το βάρος του έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο, από τα 80 γραμμάρια σε μόλις 60 (!), γεγονός που το καθιστά ένα από τα ελαφρύτερα επαγγελματικά mouse που υπάρχουν στην αγορά, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Φέρει βεβαίως θύρα USB-C πια για την φόρτισή του, υπόσχεται αυτονομία έως και 95 ωρών, ενώ τα "πέλματα" που φέρει στο κάτω μέρος του - από ειδικό υλικό PTFE - εξασφαλίζουν ομαλή ολίσθηση ακόμη και σε πολύ μεγάλες κινήσεις πάνω στην επιφάνεια όπου λειτουργεί.

Είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε για μερικές ημέρες το καινούργιο PRO X Superlight και ομολογούμε ανοιχτά πως εντυπωσιαστήκαμε ακόμη περισσότερο απ' όσο περιμέναμε από τον διάδοχο ενός από τα διασημότερα περιφερειακά στην αγορά του εξοπλισμού για e-sports. Το πόσο λίγο έως... απειροελάχιστα αισθάνεται κανείς το βάρος του στο χέρι ενόσω παίζει θα πρέπει να το διαπιστώσει κανείς στην πράξη, καθώς τα λόγια δεν αρκούν: είναι σχεδόν σαν να κινεί κανείς... μόνο το χέρι του πάνω στην επιφάνεια του γραφείου και μόνο η αντίσταση των δύο κύριων πλήκτρων του mouse θυμίζει στον παίκτη πως η συσκευή αλληλεπίδρασης με την οθόνη παραμένει ένα καταδεικτικό.

Χρησιμοποιήσαμε το νέο mouse της Logitech κυρίως σε τίτλους FPS και strategy, όπου απέδωσε εκπληκτικά, αλλά είναι βέβαιο πως και σε MOBA, RPG ή τα περισσότερα simulators που μπορούμε να σκεφτούμε θα αποδειχθεί το ίδιο αποτελεσματικό. Παίκτες επιπέδου... πρωταθλητών e-sports δεν μάς λέει κανείς, βέβαια, όμως με το νέο PRO X Superlight έγινε αμέσως αντιληπτό ακριβώς το γιατί αυτοί οι επαγγελματίες απαιτούν τόσης ακρίβειας και άνεσης mouse όταν παίζουν εναντίον συναδέλφων τους: γιατί "στην κρίσιμη στιγμή" και πάνω στην ασύλληπτα γρήγορη ροή του παιχνιδιού (όταν μιλάμε για τέτοιο επίπεδο συναγωνισμού), αυτής της κλάσης mouse μπορούν όντως "να κάνουν την διαφορά".

Αυτό που μάς εξέπληξε ακόμη περισσότερο, δε, με το καινούργιο PRO X Superlight είναι το γεγονός ότι ναι μεν έχει σχεδιαστεί σαφέστατα για χρήση σε games - και δη σε εκείνα όπου ο συνδυασμός ακρίβειας και γρήγορων αντανακλαστικών είναι απλώς... προαπαιτούμενο - αλλά "κάνει και για δουλειά": η Logitech προσφέρει άλλα επαγγελματικά μοντέλα mouse ειδικά για εργασία (όπως π.χ. το MX Anywhere 3S) με περισσότερο εργονομικό σχήμα, πιο πολλά πλήκτρα ενεργειών κλπ., αλλά η αμφιδέξια σχεδίαση του νέου PRO X Superlight, το εξαιρετικά μικρό του βάρος και η υψηλή ανάλυση του αισθητήρα του το καθιστούν πάρα πολύ άνετο και ακριβές στην χρήση. Είτε θέλει να διαχειρίζεται κανείς γρήγορα π.χ. πολλαπλές εφαρμογές μαζί, είτε να κάνει π.χ. προσεκτική δουλειά στο Photoshop, αυτό το mouse θα αποδώσει και στο desktop έξοχα.

To νέο PRO X SUPERLIGHT 2 Gaming Mouse διατίθεται σε χρώμα μαύρο, λευκό και ροζ προς €175, κόστος όχι βέβαια... χαμηλό ακριβώς - για την ακρίβεια είναι το δεύτερο ή τρίτο ακριβότερο προϊόν του είδους αυτήν την στιγμή - μα εν τέλει απόλυτα δικαιολογημένο για το κοινό στο οποίο απευθύνεται: οι επαγγελματίες των e-sports ή απλά οι PC gamers που αληθινά έχουν τις υψηλότερες των απαιτήσεων, θα το εκτιμήσουν όσο τού αξίζει. Για όσους και όσες δεν προτίθενται να επενδύσουν τόσα χρήματα σε gaming mouse, η Logitech έχει ευρεία γκάμα από άλλες επιλογές. Στα ίδια τρία χρώματα διατίθεται και το πληκτρολόγιο Logitech G PRO X TKL, προς €235. Το σετ ακουστικών PRO X 2 LIGHTSPEED είναι ήδη διαθέσιμο, πάντοτε στα ίδια χρώματα, προς €279.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ