OnePlus Nord

Κόστος μέσης κατηγορίας, δυνατότητες σαφώς υψηλότερης

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €569,00

Εταιρία: OnePlus
Διανομή: OnePlus

Είναι πολύ μικρή έως... ανύπαρκτη η πιθανότητα να ενδιαφέρεται κανείς για smartphones που βασίζονται σε Android και να μην γνωρίζει την OnePlus: είναι η εταιρεία που στην ουσία καθιέρωσε με τα προϊόντα της τον όρο του "flagship killer" - του κινητού εκείνου που προσφέρει το 90% των όσων προσφέρουν οι πανάκριβες "ναυαρχίδες", αλλά στο 50% του κόστους - ανοίγοντας τον δρόμο σε άλλες κινεζικές εταιρείες να επιδιώξουν το ίδιο, εν τέλει αλλάζοντας τις προσδοκίες μας από την μεσαία κατηγορία Androidών. Η OnePlus βέβαια με τα top μοντέλα της τα τελευταία χρόνια πλησίασε αισθητά τις υψηλότατες τιμές των "ναυαρχίδων", όμως είναι ακόμη σε θέση να προσφέρει smartphones που προσφέρουν πάρα πολλά πράγματα για όχι αντιστοίχως πολλά χρήματα - γεγονός που αποδεικνύει με χαρακτηριστική άνεση το πολυσυζητημένο πρόσφατο OnePlus Nord.

Τα... καλά νέα ξεκινούν με το Nord από το άνοιγμα της συσκευασίας και την αρχική επαφή με αυτό κατά την διαμόρφωση: η συσκευή αποπνέει όντως την αίσθηση ακριβού, κορυφαίου smartphone κρίνοντας τόσο από τα ποιοτικά υλικά όσο και την ολοφάνερα φροντισμένη κατασκευή που τ' αξιοποιεί. Ο σχεδιασμός του Nord χαρακτηρίζεται μεν από καμπυλωμένες ακμές, γυαλί στην πρόσοψη και το πίσω μέρος του, όμως είναι καλοζυγισμένο και το "κράτημά" του σταθερό, σε αντίθεση με ό,τι συναντά κανείς σε πολλά άλλα κινητά με οθόνη 6.5 ιντσών. Τα πλήκτρα ενεργοποίησης και αυξομοίωσης της έντασης ήχου βρίσκονται σε εργονομική θέση ενώ τον διακόπτη εναλλαγής ηχητικών προφίλ στα δεξιά κάποιοι μπορεί να τον βρουν χρήσιμο ενώ άλλοι όχι, όμως δεν θα ενοχλήσει τους δεύτερους στο πλαίσιο καθημερινής χρήσης του Nord.


H οθόνη του κινητού της OnePlus είναι επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά του που προκαλούν αμέσως θετική εντύπωση: μπορεί σε αυτήν την διαγώνιο οι 1080 γραμμές ανάλυσης να μην θεωρούνται πια πολλές, δεν στερούν όμως ούτε στο ελάχιστο οξύτητα κι ευκρίνεια στην απεικόνιση. Τα χρώματα αποδίδονται επίσης πολύ καλά. Την ευχάριστη αίσθηση της ταχύτητας και ομαλής κίνησης όμως στην πλοήγηση και το scrolling στα περιεχόμενα σελίδων του Web, apps κλπ. το Nord την χρωστά στον ρυθμό ανανέωσης αυτής της οθόνης στα 90 Hz. Μπορεί να μην ακούγονται πολλά περισσότερα από τα καθιερωμένα 60 και να μην πλησιάζουν τα π.χ. 120 άλλων κινητών, αλλά "κάνουν την διαφορά" με χαρακτηριστική άνεση. Είναι λίγα, άλλωστε, τα smartphones που στην ζώνη τιμής του Nord προσφέρουν αυτό το σημαντικό προτέρημα.

Στα υπόλοιπα σχετικά με το υλικό του Nord δεν έχουμε να καταδείξουμε κάτι ως εξαιρετικά αρνητικό. Θα θέλαμε να φέρει υποδοχή καρτών μνήμης microSD; Ναι, μα τα 128 ή 256 GB δεν είναι και... λίγα ακριβώς για τυπική χρήση. Θα προτιμούσαμε να έχει δύο ηχεία αντί για το... μοναχικό ένα (και όχι ιδιαίτερα ισχυρό) στο κάτω μέρος του; Ναι, μα δεν είναι ασύνηθες στην κατηγορία όπου ανήκει. Θα προτιμούσαμε να έφερε θύρα ακουστικών; Ναι, αλλά έχουμε πια αγγίξει το σημείο που... άξιο λόγου είναι πλέον να φέρει ένα κινητό τέτοια θύρα, αντί για το αντίθετο (ευχαριστούμε Apple...). Η θύρα USB-C είναι ταχύτητας 2.0 και όχι 3.0, μα πόσο συχνά αξιοποιούνται αυτές πια πέραν της λειτουργίας φόρτισης; Μιλώντας γι' αυτήν το Nord υποστηρίζει ταχεία ισχύος 30 Watt, κάτι που σημαίνει πως γύρω στα 20' είναι αρκετά για να φορτιστεί η ενσωματωμένη μπαταρία των 4115 mAh στο 50% της χωρητικότητάς της. Καθόλου άσχημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ