Sony: σύντομα διαθέσιμο το Xperia 5 V

Το νεότερο κινητό κατηγορίας premium των Ιαπώνων εντυπωσιακά βελτιωμένο σε όλα - λεπτομέρειες

Πιστή στο ετήσιο πλάνο της - που την θέλει να διαθέτει πρώτα το κορυφαίο της smartphone της σειράς Xperia 1 και μετά το περισσότερο προσιτό της σειράς Xperia 5 - η Sony ετοιμάζεται να διαθέσει και στην ελληνική αγορά το Xperia 5 V. Φαίνεται να το κάνει, ωστόσο, με τρόπο διαφορετικό απ' ότι στο παρελθόν, καθώς το νέο "5" μοιράζεται περισσότερα στοιχεία και δυνατότητες από ποτέ με το "1", παραμένοντας ένα από τα πλέον συμπαγή σε μέγεθος premium smartphones της αγοράς (ένα κενό που ελάχιστες άλλες συσκευές του είδους επιδιώκουν να καλύψουν). Θα διατεθεί, δε, στην ίδια προτεινόμενη τιμή πώλησης με τον προκάτοχό του, το περσινό Xperia 5 IV, έχοντας ωστόσο να επιδείξει μεγάλες βελτιώσεις σε όλους πρακτικά τους τομείς.

Όσον αφορά στα... "βασικά", το Xperia 5 V διατηρεί ό,τι ήταν ήδη υψηλού επιπέδου στο μοντέλο IV: την εξαιρετική οθόνη του - ίδιας τεχνολογίας, διαγωνίου και ανάλυσης, προστατευμένη μάλιστα με Gorilla Glass Victus 2 αυτή τη φορά - την δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού του χώρου (με κάρτες μνήμης microSDXC έως 1TB επιπλέον), τα άκρως αποτελεσματικά στερεοφωνικά ηχεία του, καθώς και την μεγάλη μπαταρία του των 5000mAh (υπόσχεται ακόμη υψηλότερη αυτονομία βάσει καλύτερης διαχείρισης ενέργειας).

Από κει και πέρα, ωστόσο, αναβαθμίσεις σοβαρές: το Xperia 5 V στηρίζεται στον καλύτερο φετινό επεξεργαστή για κινητά Android, τον Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm, που είναι σημαντικά ισχυρότερος από τον αντίστοιχο του 5 IV (τις επιδόσεις του 8 Gen 2 βοηθά και το βελτιωμένο σύστημα ψύξης της Sony). Η κύρια κάμερα του 5 V είναι πλέον ανάλυσης αισθητήρα στα 48 και όχι στα 12 Megapixels, γεγονός που - σε συνδυασμό με το νέο υποσύστημα ελέγχου και επεξεργασίας της Sony για φωτογραφίες και video - υπόσχεται κλάσεις ανώτερα αποτελέσματα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Ο φωτογραφικός τομέας έχει δεχθεί επίσης πολλές προσθήκες σε επίπεδο λογισμικού, τόσο σε δυνατότητες όσο και σε νέες λειτουργίες, φιλοδοξώντας να προσφέρει αυξημένη χρηστικότητα τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους δημιουργούς περιεχομένου (π.χ. vloggers). Βελτιωμένος είναι και ο τομέας λήψης ήχου, με ειδικό μικρόφωνο εγγραφής φωνής και υποβοηθούμενος από σύστημα απομόνωσης περιβαλλοντικού θορύβου μέσω AI, αλλά και όλα τα οπτικοακουστικά apps που προσφέρει η Sony με τα Xperia (νέο φέτος αυτό της εύκολης επεξεργασίας video με το ίδιο το κινητό). Στον τομέα του ήχου αξίζει αναφοράς και η αναβάθμιση σε Bluetooth 5.3, για καλύτερη αναπαραγωγή αρχείων ήχου υψηλής πιστότητας και αρτιότερη ασύρματη συνεργασία με άλλες συσκευές από ποτέ.

Το Sony Xperia 5 V θα διατεθεί στην ελληνική αγορά σε τρία χρώματα - μπλε, ασημί και μαύρο - στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €1049, από τις αρχές Οκτωβρίου. Είναι ένα από εκείνα τα smartphones βασισμένα σε Android που μπορεί αληθινά να ξεχωρίσει φέτος με τον σπάνιο συνδυασμό σχετικά μικρού μεγέθους, ισχυρών υποσυστημάτων, ικανότατου φωτογραφικού υποσυστήματος και μεγάλης αυτονομίας που δεν βρίσκεται πλέον εύκολα στην παγκόσμια αγορά όπου επικρατούν τα πολύ μεγάλα κινητά με αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ