Sony Vaio S12                

Απόδοση, παντού                 

Είδος: Laptop
Τιμή: €1100,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Η αγορά των φορητών υπολογιστών δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που ήταν πριν από μερικά χρόνια - ούτε καν αυτή που ήταν πέρυσι τέτοιο καιρό. Ο αριθμός των ανθρώπων που προτιμούν να αγοράσουν laptop αντί για desktop υπολογιστή έχει αυξηθεί σε απίθανο βαθμό - και μαζί του, οι απαιτήσεις ολοένα και περισσότερων διαφορετικών target group μέσα σε κατηγορίες που κάποτε θεωρούσαμε παγιωμένες. Οι "ταξιδιάρηδες" θέλουν κάτι μικρό κι ελαφρύ, κι ας μην είναι αρκετά ισχυρό. Οι επαγγελματίες θέλουν κάτι ευέλικτο, όχι όμως τόσο μικρό ώστε να είναι δύσχρηστο ή τόσο αδύναμο ώστε να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε απρόβλεπτες αποστολές. Οι λάτρεις των multimedia θέλουν κάτι με οθόνη υψηλής ανάλυσης και ισχύ, κι ας είναι βαρύ ή με μικρή αυτονομία. Σωστά; Όχι φυσικά - τώρα όλοι τα θέλουν όλα και... καλά κάνουν. Γι' αυτό και χαιρόμαστε όταν ερχόμαστε σε επαφή με laptop όπως το νέο Vaio S12: ολοφάνερα, μερικές εταιρείες το έχουν αντιληφθεί αυτό και έχουν προσαρμοστεί ανάλογα!

Ο νέος φορητός υπολογιστής της Sony είναι κατ' εξοχήν επαγγελματικός και... φαίνεται: ξεκινώντας από την έκδοση των Windows 7 που φέρει (Professional) ή την κατ' επιλογή απουσία συγκεκριμένων στοιχείων που χαρακτηρίζουν τα entertainment laptops (όπως το Blu-ray drive) και καταλήγοντας στο ανθεκτικό περίβλημα από κράμα μαγνησίου και την προστασία του σκληρού δίσκου από κραδασμούς, το S12... καθιστά σαφείς τις προθέσεις του νωρίς-νωρίς. Σε χρήση περισσότερο για δουλειά και λιγότερο για διασκέδαση παραπέμπει άλλωστε και η οθόνη του: είναι μεν ανάλυσης 1366x768 pixel, αλλά διαγωνίου 13.3 ιντσών, οπότε οι ταινίες υψηλής ευκρίνειας σίγουρα δεν φαίνονται τόσο εντυπωσιακές όσο π.χ. στο Vaio F που παρουσιάσαμε πρόσφατα ή σε Vaio με ακόμη μεγαλύτερες διαγωνίους.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, εντοπίζεται στο γεγονός ότι το Vaio S12 δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να αναπαράγει ταινίες υψηλής ευκρίνειας: χρησιμοποιώντας το δημοφιλές Media Player Classic Home Cinema - το οποίο αξιοποιεί το chip γραφικών GeForce 310M της nVidia - ο φορητός υπολογιστής της Sony αναπαρήγαγε απαιτητικά αρχεία video MKV ανάλυσης 1080p χωρίς τον παραμικρό... δισταγμό (κάτι που δεν μπορούν να κάνουν κάτω από κανονικές συνθήκες τα επαγγελματικά laptop). Αυτή του η ικανότητα, σε συνδυασμό με την έξοδο HDMI που φέρει για εικόνα και ήχο, χαρίζουν στο S12 με άνεση το δευτερεύοντα ρόλο του ικανότατου media player αν συνδεθεί π.χ. σε μία τηλεόραση ή έναν προβολέα υψηλής ευκρίνειας. Και, βέβαια, μια χαρά λύση παραμένει για τη θέαση ταινιών π.χ. σε ταξίδια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ