Sony Vaio S12                

Απόδοση, παντού                 

Η άνεση φυσικά του S12 στην αναπαραγωγή video υψηλής ευκρίνειας δεν οφείλεται μόνο στην κάρτα γραφικών του. Ο κεντρικός του επεξεργαστής, ο Core i3 της Intel χρονισμένος στα 2.2 GHz είναι επίσης ταχύτατος σχεδόν σε ο,τιδήποτε θα μπορούσε να τού ανατεθεί - η οθόνη ούτως ή άλλως καθιστά ασύμφορη την επεξεργασία φωτογραφίας και video - ενώ τα 4 GB μνήμης είναι επίσης υπεραρκετά για άνετη χρήση των Windows 7 και των εφαρμογών τους. Ικανοποιητικότατος και ο σκληρός δίσκος των 500 GB, ενώ το DVD recorder καλύπτει τις όποιες ανάγκες για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και θέαση ταινιών ή ακρόαση μουσικής.

Πληρέστατο είναι άλλωστε το S12 και στους τομείς της διασύνδεσης και των εισόδων/εξόδων. Όσον αφορά στην πρώτη προσφέρει ενσύρματα Ethernet επιπέδου Gigabit και Wi-Fi ταχύτητας N (αλλά όχι απλό αναλογικό modem). Όσον αφορά στη δεύτερη οι τρεις θύρες USB, οι θύρες ακουστικών και μικροφώνου, οι υποδοχές για κάρτες μνήμης Memory Stick και SD, καθώς και η υποδοχή ExpressCard καλύπτουν όλες τις συνήθεις ανάγκες. Παρούσα η θύρα Firewire - για όποιον την χρησιμοποιεί πια - παρούσα και η Webcam στο πάνω μέρος της οθόνης για βιντεοκλήσεις.

Στη χρήση το Vaio S12 αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις: είναι όσο μεγάλο χρειάζεται για να πληκτρολογεί κανείς άνετα και να βλέπει με άνεση Web sites ή έγγραφα, αλλά την ίδια στιγμή και αρκετά μικρό ώστε να μην χρειάζεται μεγάλη τσάντα και... προσπάθεια για τη μεταφορά του. Εκκινεί γρήγορα, η οθόνη του έχει άκρως ικανοποιητικές γωνίες θέασης και χαρακτηρίζεται από πολύ μικρή μόνο τάση γι' αντανακλάσεις, τα πλήκτρα έχουν απόσταση και διαδρομή που κινείται στα γνωστά υψηλά επίπεδα των Vaio. Το trackpad είναι εύχρηστο (έστω κι αν σε ακριβότερα μοντέλα της Sony έχουμε συναντήσει ακριβέστερα), ενώ σε συνήθεις εργασίες - όταν δηλαδή δεν... καταπιέζεται ψυχολογικά η κάρτα γραφικών - το S12 δεν ζεσταίνεται σε βαθμό άξιο λόγου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ