Sony Vaio F

Δύναμη κι ευελιξία, σε ισορροπία... τέλεια

Είδος: Laptop
Τιμή: €1699,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Mε τόσες διαφορετικές κατηγορίες χρηστών και τόσα διαφορετικά σετ απαιτήσεων, στην ουσία η έννοια του... "ιδανικού laptop" δεν υφίσταται: ό,τι είναι super για έναν χρήστη και τις ανάγκες του, ενδέχεται να είναι απολύτως ακατάλληλο για έναν άλλο. Μπορεί, ωστόσο, να ορίσει κανείς μοντέλα που θα θεωρούσε σχεδόν "ιδανικά" για συγκεκριμένες κατηγορίες χρηστών - και, αυτόν τον καιρό, έχουμε την αίσθηση ότι... επιτέλους βρήκαμε εκείνο το laptop που είναι ιδανικό για όσους θέλουν όλες ανεξαιρέτως τις λειτουργίες και δυνατότητες ενός σύγχρονου Η/Υ γραφείου, αλλά σε μέγεθος που μεταφέρεται. Desktop replacement, ναι. Αλλά όχι τόσο μεγάλο ώστε να χρειάζεται ειδική τσάντα μεταφοράς και όχι τόσο βαρύ, ώστε να πρέπει να... συχνάζει κανείς σε γυμναστήρια για να το μεταφέρει άνετα. Αναφερόμαστε στο Vaio VPC-F11Z1E, της ολοκαίνουργιας σειράς F της Sony, με το οποίο είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε δύο εντατικές εβδομάδες χρήσης πριν καταθέσουμε τις εντυπώσεις μας γι' αυτό.

To νέο F, με κατεβασμένη την οθόνη και κλειστό, θυμίζει σε σημαντικό βαθμό την προηγούμενη σειρά FW της Sony: το κυκλικό πλήκτρο Power στη δεξιά άκρη, η υποδοχή του τροφοδοτικού στην αριστερή, όλες οι θύρες επέκτασης παραπλεύρως και στο πρόσθιο τμήμα (καμία πίσω από αναδιπλούμενο κάλυμμα), το μέγεθος και η θέση του trackpad, όλα είναι εκ πρώτης όψεως πανομοιότυπα. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, καθώς χειριζόμασταν ένα Vaio FW για έξι μήνες πριν από το Vaio F και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η διάταξη που είχε επιλεγεί για εκείνο είναι άκρως εργονομική σε καθημερινή χρήση. Το FW, άλλωστε, τύγχανε κι ένα από τα πιο όμορφα laptop όχι μόνο της ιαπωνικής εταιρείας, αλλά της αγοράς, οπότε... κανένα παράπονο που το F ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική προσέγγιση - και μάλιστα σε συνδυασμό ανθρακί και μαύρου που, όσο να' ναι, προσδίδει μία αίσθηση περισσότερο... "pro" από την ασημί των FW.

Πολλά πράγματα αλλάζουν μόλις ανοίξει κανείς το Vaio F. Το πληκτρολόγιο παραμένει της σχολής "island" (με τα πλήκτρα να χωρίζονται από κάποια απόσταση δηλαδή), όμως το νέο μοντέλο προσφέρει, στον ίδιο ουσιαστικά χώρο, και αριθμητικό πληκτρολόγιο εκεί που το FW το στερούνταν. Επίσης κάποια πλήκτρα από τα πάνω βοηθητικά έχουν αλλάξει, προς το καλύτερο κατά τη γνώμη μας, ενώ το μοντέλο που είχαμε στη διάθεσή μας για παρουσίαση προσέφερε και κάλυψη ματ, υφής δέρματος, στην επιφάνεια κάτω από το πληκτρολόγιο που στηρίζει τους καρπούς. Αυτή προσθέτει έναν μικρό τόνο... πολυτέλειας, και σίγουρα ευχάριστης αίσθησης, κατά τη χρήση. Το κυριότερο; Σαφώς περισσότερο "ματ" είναι η επικάλυψη της οθόνης του F, η οποία είναι μεν της ίδιας διαγωνίου και ανάλυσης (1920x1080 pixel στις 16.4 ίντσες) αλλά δεν εμφανίζει τις αντανακλάσεις που εμφάνιζε τo FW σε περιβάλλοντα με πολύ φως.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ