Philips 231T

Τηλεόραση, monitor, μια χαρά

Είδος: Οθόνες
Τιμή: €249,00

Εταιρία: Philips
Διανομή: Philips Hellas

Σε περιόδους όπως αυτές που διανύουμε μεγαλύτερο ποσοστό του καταναλωτικού κοινού προσέχει περισσότερο που επενδύει τα ευρώ του - κατά συνέπεια, οι συσκευές που προσφέρουν αυξημένο συντελεστή κόστους/αξίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον του πιο πολύ απ' ότι παλιότερα. Οι οθόνες προσωπικών υπολογιστών που μπορούν να παίξουν και το ρόλο τηλεόρασης είναι αυτό το είδος συσκευής και δεν είναι κάτι καινούργιο. Μέχρι πρόσφατα, ωστόσο, εκπροσωπούσαν κάτι πολύ κοντά στην έννοια του ημίμετρου: δεν προσέφεραν την οξύτητα της εικόνας που αναμένουν από ένα ποιοτικό monitor οι κάτοχοι PC, ενώ η διαγώνιός τους και οι θύρες σύνδεσής τους απείχαν πολύ από αυτό που οι πιο πολλοί από μας αποδέχονται ως ικανοποιητικό στις σύγχρονες τηλεοράσεις.

Μία νέα γενιά οθονών από τις αρχές του χρόνου, ωστόσο, επιδιώκει να αλλάξει την εικόνα αυτή. Προτάσεις, δε, αυτού του είδους έχουν αρχίσει να κατακλύζουν από τις αρχές της άνοιξης την ελληνική αγορά και εν όψει της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση: η μισή Ελλάδα, δηλαδή... η Αττική, θα κάνει το βήμα αυτό τον Ιούνιο. Το Αθηνόραμα Digital επένδυσε πρόσφατα σε μία από τις οθόνες αυτές, τη Philips 231T, για τις ανάγκες συγγραφής της ύλης του και στις επόμενες παραγράφους ακολουθούν οι εντυπώσεις μας από τη χρήση της σε διάφορα "σενάρια" και τη γενικότερη... συμβίωση μαζί της.

Εκ πρώτης όψεως, πρόκειται για ένα προϊόν τυπικό. Η σχεδίασή του είναι συντηρητική, υπό την έννοια ότι ναι μεν δεν είναι ακαλαίσθητη αλλά δεν χαρακτηρίζεται κι από κάτι το συναρπαστικό ή χαρακτηριστικό, ενώ το μαύρο χρώμα και το γυαλιστερό φινίρισμα παραπέμπουν όντως πολύ περισσότερο σε τηλεόραση παρά σε monitor. Είναι ανάλυσης 1920x1080 pixel και, κατά συνέπεια, στις 23 ίντσες διαγωνίου της οθόνης αυτής η εικόνα FullHD δείχνει περισσότερο συμπαγής και λεπτομερής - ακριβώς επειδή ο ίδιος αριθμός pixel δεν απλώνεται" σε π.χ. 46, 50 ή 60 ίντσες όπως στις τηλεοράσεις. Τα ρυθμιστικά της στα πλάγια είναι εύχρηστα - αν και ο πιο πολύς κόσμος ορθά θα χρησιμοποιήσει το συνοδευτικό τηλεχειριστήριο - ενώ η βάση της επιτρέπει σε ένα βαθμό τη στροφή της οθόνης στον οριζόντιο και κάθετο άξονα, αλλά όχι σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ