Philips 231T

Τηλεόραση, monitor, μια χαρά

Από πλευράς συνδεσιμότητας οι εντυπώσεις μας είναι ανάμικτες, έστω κι αν οι επιλογές της Philips είναι δικαιολογημένες (ίσως). Μία ματιά στην πίσω πλευρά του 231Τ φανερώνει έναν συνδυασμό θυρών που θα περιμέναμε από τηλεοράσεις και monitor, τυχαίνει όμως να είναι ελαφρώς... ανισόρροπος. Για οθόνη που ενσωματώνει ψηφιακό δέκτη MPEG4, για παράδειγμα, θεωρούμε ότι η θύρα SCART (!) είναι άχρηστη, ενώ τη θύρα VGA υποψιαζόμαστε ότι οι κάτοχοι PC ευχαρίστως θα την αντάλλασαν με μία DVI, που δεν προσφέρεται. Εμείς θα ανταλλάσσαμε, δε, και τις δύο με μία δεύτερη HDMI, καθώς αυτή είναι ουσιαστικά η θύρα που ενδιαφέρει τον πιο πολύ κόσμο. Η ύπαρξη μόνο μίας οδηγεί μαθηματικά είτε σε αγορά HDMI switch είτε σε... εκνευρισμό από το "βάλε-βγάλε" ανάμεσα σε PS3, Xbox 360, WD TV Live, Vaio F και Media Center PC. Ω, ναι.

Οι πρακτικές μας εντυπώσεις, λοιπόν; Για να είμαστε ειλικρινείς, είχαμε ξεκινήσει με... χαμηλές προσδοκίες, καθώς θέλαμε απλώς μία οθόνη για να παίζουμε games των PS3/Xbox 360, να παρακολουθούμε τηλεόραση ενώ κάνουμε κάτι άλλο, άντε και να την αξιοποιήσουμε σε συνδυασμό με ένα Media Center PC ή κάποιο άλλο media player για ταινίες και μόνο. Δεν την προορίζαμε, με άλλα λόγια, για σοβαρή δουλειά, καθώς για εκεί προτιμούμε τα... παραδοσιακά monitor. Εξ ου και η ευχάριστη έκπληξη, όταν - τελειώνοντας με τις ρυθμίσεις της οξύτητας και των χρωμάτων - διαπιστώσαμε ότι μια χαρά εικόνα, πεντακάθαρη και συμπαγή, δίνει η 231Τ στο desktop των Windows 7 μέσω της θύρας HDMI από PC: ούτε υπερβολικά επεξεργασμένη, ούτε άτονη, ούτε ασαφή.

Για του λόγου το αληθές, συνδέσαμε την οθόνη της Philips στο Sony Vaio F μέσω της HDMI του δεύτερου και παρακολουθήσαμε - για πολλοστή φορά - το Avatar από Blu-ray: η εικόνα στο 231Τ ήταν το ίδιο λεπτομερής σε σχέση με την εικόνα της οθόνης του Vaio F, που θεωρείται πάρα πολύ καλή (και ακόμη οξύτερη ως FullHD στις 16.4 ίντσες). Ψάξαμε, τόσο στο manual της οθόνης όσο και στο Δίκτυο, μα δεν βρήκαμε πόσο είναι το dot pitch - η απόσταση ανάμεσα στα pixel της, λόγος για τον οποίο παλιότερα τα monitor/τηλεοράσεις απέδιδαν εικόνα θολή - της 231Τ. Δηλώνουμε ωστόσο άκρως ικανοποιημένοι από το οπτικό αποτέλεσμα, κι ας μην το μάθουμε ποτέ! Ευχάριστα μας εξέπληξαν και τα ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία, τα οποία - αν και μάλλον αδύναμα στα 2x5 Watt - απέδωσαν καθαρότατο ήχο και σίγουρα επαρκή για τα αναγκαία.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ