Microsoft Arc Touch

Και τ' αγγίζεις, και... λυγίζει!

Είδος: Mouse
Τιμή: €64,99

Εταιρία: Microsoft
Διανομή: Microsoft Hellas

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η Microsoft είχε κάνει στην αμερικανική αγορά μια διαφημιστική καμπάνια τύπου viral: χωρίς να δίνει πολλές πληροφορίες για το νέο κι επαναστατικό προϊόν που σκόπευε να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς, με μία σειρά από διαφορετικούς τρόπους είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον και τις συζητήσεις της αγοράς τεχνολογίας. Το Σεπτέμβρη τα στοιχεία για το προϊόν αυτό τελικά διέρρευσαν - εβδομάδες πριν να το ανακοινώσει επίσημα η αμερικανική εταιρεία - και τώρα το έχουμε επιτέλους στα χέρια μας, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν... έχει βάση όλη αυτή η αναστάτωση!

Ο λόγος για το Microsoft Arc Touch Mouse, το οποίο απευθύνεται κυρίως στους χρήστες εκείνους φορητών υπολογιστών που δουλεύουν αρκετές ώρες εκτός γραφείου. H συλλογιστική της χρήσης του γίνεται κατανοητή αμέσως μόλις ο καταναλωτής το... αποδεσμεύσει από την μικροσκοπική του συσκευασία: είναι ένα αντικείμενο που απλώς εκλιπαρεί να το μεταφέρει κανείς μαζί του. Σε μόνιμη θέση σε ένα γραφείο απλώς θα... ένοιωθε ανία, τρόπον τινά. Όπως ακριβώς και το προγενέστερο Arc Mouse, το Touch έχει να επιδείξει μοντέρνο design και γκάμα χαρακτηριστικών που το κατατάσσουν ολοφάνερα στην κατηγορία των κορυφαίων προτάσεων της αγοράς όσον αφορά στην κατηγορία των mouse για laptops.

Τα δύο... εικονικά πλήκτρα στο μπροστινό τμήμα, που χρησιμοποιούμε καθημερινά για όλες τις εργασίες σε Windows και προγράμματα, δεν εξέχουν καθόλου από το κύριο σώμα της συσκευής και η επιφάνειά τους συνεχίζεται χωρίς κενά από αυτήν όπου ακουμπά το χέρι του χρήστη. Και τα αποκαλούμε "εικονικά" γιατί, κάτω από το σημείο όπου θα βρίσκονταν τα δύο αυτά πλήκτρα στη μηχανική τους μορφή, βρίσκεται η ειδικά σχεδιασμένη επιφάνεια αφής, η οποία με τα ακροδάκτυλα του χρήστη εξομοιώνει τις ίδιες λειτουργίες.

Είναι, όπως πιθανώς θ' αναγνωρίσουν πολλοί φίλοι και φίλες του Αθηνόραμα Digital, η ίδια ιδέα στην οποία στηρίζεται το Magic Mouse της Apple για τους Mac. Η επιφάνεια αφής αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας και τη διαδικασία μετακίνησης κατά ύψος σε μία ιστοσελίδα ή ένα έγγραφο (σε ρόλο τροχού κύλισης δηλαδή), υποστηρίζοντας μάλιστα και δυνατότητες επιταχυνόμενου scrolling - με άλλα λόγια, αν μετακινήσει ο χρήστης γρήγορα το δάχτυλό του προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ως αποτέλεσμα θα έχει την ταχύτερη κύλιση προς την κατεύθυνση αυτή.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ