Logitech Z623 Speaker System

...και με υπογραφή THX

Είδος: Ηχεία
Τιμή: €169,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Κακά τα ψέματα: για να θεωρείται ένας Η/Υ γραφείου πλήρης όσον αφορά στις ψυχαγωγικές του δυνατότητες, οφείλει να συνοδεύεται κι από ποιοτικό σετ ηχείων - του είδους που μπορεί να αποδώσει σωστά τον ήχο όχι μόνο της μουσικής, αλλά και των ταινιών και των games. Στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, τα σετ ηχείων δηλαδή, η γκάμα επιλογών και ανάλογου κόστους είναι μεγάλη, ξεκινώντας από τις πλέον συνήθεις λύσεις (δύο απλά ηχεία) και καταλήγοντας στα επίπεδα των πλήρως πολυκάναλων, κινηματογραφικών σετ (5 περιφερειακά ηχεία κι ένα subwoofer). Η Logitech ανήκει στις εταιρείες εκείνες που έχουν αποκτήσει εξαιρετική τεχνογνωσία στον τομέα αυτό, έχοντας παρουσιάσει σετ σετ ηχείων όλων των ειδών για μία δεκαετία σχεδόν - και το Z623 Speaker System είναι από κάποιες απόψεις αληθινό "απόσταγμα" αυτής της τεχνογνωσίας και εμπειρίας. Και όχι μόνο βάσει επιδόσεων.

Ένα από τα πρώτα στοιχεία που η Logitech υπογραμμίζει όσον αφορά στο Z623 είναι βεβαίως η περίφημη πιστοποίηση κατά THX. Η εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με τον ποιοτικό κινηματογραφικό ήχο - αλλά έχει παράλληλα κατηγορηθεί πως εκμεταλλεύεται τη θέση της στην αγορά δεσποτικά - δεν παραχωρεί το λογότυπό της για χρήση σε οποιοδήποτε προϊόν, αλλά (θεωρητικά) μόνο σε αυτά των οποίων οι επιδόσεις ικανοποιούν τα δικά της μέτρα και σταθμά. Το αν και κατά πόσο αυτό θα έπρεπε να... κοστίζει στις κατασκευάστριες εταιρείες τόσο πολύ είναι συζητήσιμο, πρακτικά ωστόσο σημαίνει πως το Ζ623 αποδίδει καλύτερα απ' ότι τα περισσότερα άλλα σετ ηχείων 2.1, μα και ότι είναι μεν πρωτίστως στοχευμένο στους Η/Υ, αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί εξίσου αποτελεσματικά και σε μικρά συστήματα home cinema, σε συνεργασία δηλαδή με μία τηλεόραση κι ένα DVD player ή Blu-ray player.

Στον τομέα του σχεδιασμού, πάντως, η Logitech βαδίζει σε γνώριμα μονοπάτια με το Z623. Έχει επιλέξει design μοντέρνο, με καμπύλες γραμμές να επικρατούν στο περίβλημα των δύο κύριων ηχείων, το υλικό των οποίων είναι ως επί το πλείστον ανθεκτικό, ποιοτικό πλαστικό με ματ φινίρισμα. Το subwoofer του σετ, αντιθέτως, χαρακτηρίζεται από το ίδιο μαύρο χρώμα αλλά οξείες γωνίες. Είναι, βεβαίως, σημαντικά μεγαλύτερο σε όγκο από τα κυρίως ηχεία, καθώς οι χαμηλές συχνότητες που αποδίδει χρειάζονται μεγαλύτερο κώνο στο σχετικό ηχείο, όσο και περισσότερο χώρο στην καμπίνα που το περιβάλλει. Δεν είναι ούτε υπερβολικό, πάντως, ούτε ακαλαίσθητο για την περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί σε σαλόνι και όχι σε γραφείο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ