Logitech Z623 Speaker System

...και με υπογραφή THX

Η ρύθμιση και λειτουργία του όλου σετ ηχείων παραμένει απλή: το κεντρικό σύστημα ελέγχου είναι ενσωματωμένο στο subwoofer και εκεί συνδέονται τα δύο κύρια ηχεία, αλλά και τα καλώδια από τις εξωτερικές πηγές των οποίων τον ήχο θα αποδώσει το Z623. Το πλήκτρο ενεργοποίησης κι απενεργοποίησης όμως, καθώς και τα ρυθμιστικά, βρίσκονται τοποθετημένα στο αριστερό ηχείο ώστε ο χρήστης να ορίζει με ευκολία την ένταση του ήχου και του μπάσου. Εκεί μπορεί να συνδέσει, δε, και φορητές εξωτερικές πηγές, όπως ένα MP3 player ή ένα laptop, αξιοποιώντας την υποδοχή σύνδεσης των ακουστικών. Τα βήματα όπως περιγράφονται στο εγχειρίδιο οδηγιών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο λάθους, ακόμη και από χρήστες που δεν έχουν προσπαθήσει ποτέ στο παρελθόν να συνδέσουν ηχοσύστημα.

Τα δύο κύρια τμήματα του Z623 - από τα οποία θα εισπράξει ο κάτοχος του σετ το μεγαλύτερο ποσοστό του ήχου της μουσικής, των ταινιών και των games του - ενσωματώνουν από ένα κωνικό ηχείο αλλά και, σε κοντινή απόσταση, ένα ειδικό tweeter που αναλαμβάνει να αποδώσει τις υψηλές συχνότητες. Η κλίση των δύο ηχείων είναι ελαφρώς ανοδική, αφού η βάση τους έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να τα κατευθύνει με αυτόν τον τρόπο - η επιλογή αυτή της Logitech κρίνεται δε σοφή, αφού ο ήχος διαχέεται σαφώς ευκολότερα στο χώρο με τον τρόπο αυτό. Με τα 35 Watt ισχύος τους τα δύο ηχεία καλύπτουν άνετα ευμεγέθεις χώρους - εκεί ίσως έπαιξε ρόλο και η συμβολή της THX - ενώ η συμβολή του subwoofer, με 130 Watt (!) ισχύος, δεν μπορεί να υποτιμηθεί, αφού αυτό "κάνει τη διαφορά" και "δένει" τον παραγόμενο ήχο σε σχέση με ό,τι θα εισέπραττε κανείς απλώς με δύο στερεοφωνικά ηχεία.

Πως κρίνεται, λοιπόν, το Z623 συνολικά για το μέγεθος και το κόστος του; Η απάντηση είναι απλή και έρχεται από τα πρώτα κιόλας λεπτά επαφής μαζί του: πρόκειται για μία από τις πλέον προσεγμένες και ποιοτικές προτάσεις σετ ηχείων 2.1 που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Ο ήχος του είναι πλούσιος και λεπτομερής, ενώ οι άλλοτε αναπόφευκτες παραμορφώσεις είναι πρακτικά ανύπαρκτες και γίνονται αντιληπτές μόνο όταν η ένταση του ήχου ξεπερνά τα επίπεδα π.χ. του 80-85%. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι απλώς εκπληκτικό: το Z623 να είναι σε θέση να αποδώσει ήχο ζηλευτό από πολύ ακριβότερες προτάσεις, είτε αυτές έχουν να επιδείξουν την πιστοποίηση THX στα χαρακτηριστικά τους, είτε όχι.

Με δεδομένα τα παραπάνω, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει οποιοσδήποτε γιατί θεωρούμε πως το Z623 Speaker System της Logitech είναι εξαιρετικό προϊόν. Ναι, δεν ανήκει στα πλέον προσιτά, όμως για τα 170 ευρώ του ο καταναλωτής αγοράζει αληθινή, αντιληπτή ποιότητα ήχου που καθιστά την μουσική, τα games και τις ταινίες του περισσότερο απολαυστικά από ποτέ. Ο σχεδιασμός του είναι καλαίσθητος, η ποιότητα κατασκευής του πολύ καλή, η ευελιξία του μεγάλη, οι πιθανές χρήσεις του πολλές. Aν έπρεπε να έχουμε παράπονα, αυτά θα αφορούσαν μόνο στην απουσία τηλεκοντρόλ και στην τάση του subwoofer να... "πνίγει" ενίοτε τον ήχο των στερεοφωνικών ηχείων. Δεν χωρά όμως αμφιβολία στο γεγονός ότι είναι πρόταση που στέκεται πολύ κοντά στην κορυφή των επιλογών που έχει το αγοραστικό κοινόσε αυτήν την κατηγορία. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ