Logitech Ζ520 Speaker System

Στερεοφωνικά, εκκεντρικά, ποιοτικά

Είδος: Ηχεία
Τιμή: €99,00

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Αν υπάρχει μια κατηγορία περιφερειακών - πέρα από το πληκτρολόγιο και το mouse - που θα έπρεπε να είναι παρούσα σε κάθε "πακέτο" υπολογιστή για το σπίτι, είναι αυτή των εξωτερικών ηχείων: έχετε καθήσει μπροστά σε ένα... "μουγγό" PC τελευταία; Καμία έκπληξη λοιπόν που η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων συνεχίζει να σημειώνει πολύ καλές πωλήσεις, η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι πάρα πολλοί καταναλωτές συμβιβάζονται με ένα ζεύγος ηχείων κόστους 15-20 ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε τους προφανείς λόγους κόστους, κάνουν όμως μέγα λάθος τελικά. Αν μη τί άλλο, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που διαπιστώνει κανείς όταν περάσει μερικές ώρες απλώς ακούγοντας μουσική με το καινούργιο Z520 Sound System της Logitech: όσον αφορά στην εισαγωγική κατηγορία ηχείων, αληθινά "ό,τι πληρώνεις παίρνεις"!

Η ελβετική εταιρεία βέβαια έχει πολυετή πορεία στη συγκεκριμένη κατηγορία, έχοντας κυκλοφορήσει ο,τιδήποτε ανάμεσα σε απλά στερεοφωνικά και πλήρη... home cinema σετ ηχείων - με τα Z520, ωστόσο (και τα μικρότερα Z320), επιδιώκει φέτος να "κάνει τη διαφορά" όχι μόνο στην ποιότητα απόδοσης του ήχου, αλλά και το σχεδιασμό των προϊόντων της. Τα Z520 ξεφεύγουν από τον τυπικό σχεδιασμό των "είτε ορθογώνιων είτε σφαιρικών" ηχείων, συνδυάζοντας γωνίες και καμπύλες γραμμές με τρόπο ιδιότυπο και διαφορετικό - υποθέτουμε ότι δεν θα αρέσει σε όλους το design τους, είναι όμως πρωτότυπα σε σχέση με τα τυπικά "κουτιά" που συναντάμε συνήθως. Το περίβλημά τους χρησιμοποιεί γυαλιστερό μαύρο πλαστικό, το οποίο ταιριάζει με άλλα περιφερειακά της Logitech ή οθόνες των οποίων το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από μαύρη λάκκα, ενώ η ποιότητα κατασκευής είναι υψηλή, σίγουρα για την εισαγωγική κατηγορία.

Από πλευράς συνδεσμολογίας και εξοπλισμού τα Z520 είναι από τα απλούστερα ηχεία που έχει κυκλοφορήσει η Logitech τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιεί το γνωστό βύσμα των 3.5 χιλιοστών για απευθείας σύνδεση με την κάρτα ήχου: ούτε σύνδεση USB, ούτε τηλεχειρισμός, ούτε οθόνη ενδείξεων. Ένα σύνηθες αναλογικό ρυθμιστικό της έντασης του ήχου που χρησιμεύει και ως On/Off και... αυτό είναι όλο. Αντιθέτως, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα ηχεία αυτά καθ' αυτά: καθένα από τα δύο τμήματα των Z520 απαρτίζεται από ένα βασικό κωνικό ηχείο και ένα tweeter στην πρόσοψη, αλλά και ένα ακόμη tweeter στην... πίσω πλευρά. Τα δύο αυτά tweeter, πέρα από τη βοήθεια που προσφέρουν στην απόδοση των υψηλών συχνοτήτων στον ήχο, υποτίθεται πως διασπείρουν τον ήχο και "γύρω" από τα ηχεία.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ