Logitech Ζ520 Speaker System

Στερεοφωνικά, εκκεντρικά, ποιοτικά

Πρακτικά, το αποτέλεσμα των δύο tweeter που "βλέπουν" προς αντίθετες κατευθύνσεις δεν είναι και τόσο... "360 μοιρών" όσο θα περίμενε κανείς. Όμως το κυρίως σώμα του ήχου ούτως ή άλλως κατευθύνεται - υπό κλίση, όπως είναι το σωστό - στον χρήστη που τα έχει τοποθετήσει δεξιά και αριστερά της οθόνης, οπότε... μικρό το κακό. Έτσι κι αλλιώς, για εκείνους κι εκείνες που όντως χρειάζονται να "γεμίσουν" με ήχο έναν χώρο γύρω από το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθούν ηχεία, τα Z5 της ελβετικής εταιρείας κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά, όντας κατασκευασμένα γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Στο σημαντικότερο, όμως: πώς αποδίδουν τα Z520 για το μέγεθος και το κόστος τους; Η απάντηση είναι τόσο απλή όσο το προϊόν αυτό καθ' αυτό: πολύ καλά, για το μέγεθος και το κόστος τους. Ναι, χωρίς subwoofer να αποδίδει τις χαμηλές συχνότητες υπάρχουν είδη μουσικής που ακούγονται κάπως "ρηχά" (αν και σε καμία περίπτωση τόσο όσο άλλα ζεύγη ηχείων έχουμε ακούσει). Και ναι, δεν ενδείκνυται να ωθεί κανείς στο maximum της έντασης τα ηχεία αυτά καθώς, αργά ή γρήγορα, κάποια στοιχεία από τον ήχο ταινιών, μουσικής ή games θα επιφέρουν παραμορφώσεις. Όμως σε μέσο επίπεδο έντασης ήχου και για την πλειοψηφία του ηχητικού περιεχομένου που ακούσαμε, τα Z520 απέδωσαν με τρόπο περιγραφικό και ποιοτικό, χωρίς εξάρσεις αλλά ούτε και σημαντικά προβλήματα.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η άποψή μας για τα Z520 είναι θετικότατη έστω κι αν δεν πρόκειται για το πιο προσιτό σετ στερεοφωνικών ηχείων (99 ευρώ στο εμπόριο). Είναι εύκολο στην κατηγορία κόστους κάτω των 100 ευρώ να διακρίνει κανείς ποιά ηχεία καταβάλλουν προσπάθεια σοβαρή να αποδώσουν ποιοτικά και ποιά απλώς... αδιαφορούν και αρκούνται στην απόδοση ξερού, flat ήχου που αδικεί τη μουσική που περιγράφει ή τα games και το video που συνοδεύει. Τα Ζ520 ανήκουν στην κατηγορία που καταβάλλει τίμια προσπάθεια και αποδίδει αξιοπρεπέστατο ήχο, παρά το γεγονός ότι αυτός δεν παύει να είναι στερεοφωνικός και να στερείται τις χαμηλές συχνότητες - είναι απόλυτα ικανοποιητικός, ωστόσο, για τις ανάγκες μεγάλου ποσοστού του κοινού. Για αυτούς, άλλωστε, που προτιμούν τη διάταξη 2.1, η Logitech κυκλοφορεί και τα Z523, τα οποία στερούνται τα twitter αλλά καλύπτουν τις χαμηλές συχνότητες με κανονικό subwoofer, στην ίδια τιμή πώλησης. Για τους έχοντες χώρο κάτω από το γραφείο, λοιπόν...

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ