Logitech Wireless Desktop MK710

Πλήρες, ποιοτικό, ελαφρώς... προβλέψιμο

Είδος: Πληκτρολόγιο
Τιμή: €99,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

H Logitech έχει πορεία 20 και πλέον ετών στην αγορά των πληκτρολογίων και των mouse για προσωπικούς υπολογιστές - έχει δε κατά καιρούς προσφέρει ορισμένα εκπληκτικά προϊόντα, όχι μόνο από πλευράς εξελιγμένων τεχνολογιών, αλλά και από πλευράς τιμής/αξίας. Η τελευταία προσθήκη στη γκάμα των σετ πληκτρολογίων-mouse της είναι το Wireless Desktop MK710, το οποίο τιμολογιακά βρίσκεται μεν στο ανώτερο τμήμα της συγκεκριμένης προϊοντικής σειράς, αλλά... έχει καλό λόγο γι' αυτό, όπως διαπιστώσαμε μετά από πολυήμερη συμβίωση μαζί του.

Το εν λόγω σετ περιλαμβάνει το πληκτρολόγιο ΜΚ700, το mouse M705, τον μικροσκοπικό ασύρματο δέκτη και για τα δύο (τεχνολογίας Unifying), καθώς και μία ειδική βάση, η οποία λειτουργεί και ως επέκταση σε μία USB θύρα. Η ειδική αυτή βάση αναλαμβάνει να φέρει την υποδοχή USB κοντά στο γραφείο που θα τοποθετηθούν τα δύο ασύρματα περιφερειακά, υποβοηθώντας έτσι την απροβλημάτιστη επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο δέκτης τεχνολογίας Unifying παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι τον Αύγουστο, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές απολύτως επιτυχημένα και σε άλλα παροϊόντα της ελβετικής εταιρίας κι αποτελεί πλέον δοκιμασμένη λύση - ίσως τον καλύτερο τρόπο να παραμένει το γραφείο του χρήστη με όσο το δυνατόν λιγότερα καλώδια γίνεται, χωρίς να καταλαμβάνονται πολλές θύρες USB γι' αυτόν τον σκοπό.

Από τα πρώτα λεπτά χρήσης του MK710 ο χρήστης αντιλαμβάνεται ότι η Logitech έχει θέσει ως προτεραιότητα την άνεση. Το πληκτρολόγιο είναι βολικό στην τοποθέτηση των χεριών, αφού το ελαστικό κάλυμμα στο κάτω μέρος "ευθυγραμμίζεται" αρμονικά με τη φυσιολογική θέση του σώματος. Η ασύρματη επικοινωνία του με το δέκτη δεν παρουσίασε προβλήματα - η τεχνολογία διασύνδεσης Logitech Advanced λειτουργεί στα 2.4GHz και αρκετά έξυπνα ώστε να αποφεύγει τις διενέξεις με άλλες συσκευές αυτόματα - ενώ αξιοπρόσεκτη είναι η αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας που γίνεται: ακόμη και με πολύωρη καθημερινή χρήση, ένα σετ μπαταριών είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει τις συσκευές αυτές, θεωρητικά, μέχρι και για... 3 χρόνια! Ο σχετικός μηχανισμός εξοικονομεί ενέργεια όταν το περιφερειακό δεν λειτουργεί, χωρίς όμως να το θέτει σε αδράνεια, οπότε δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην επαναφορά του μετά από κάποια ώρα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ