Logitech Wireless Desktop MK710

Πλήρες, ποιοτικό, ελαφρώς... προβλέψιμο

Πρακτικά, η πληκτρολόγηση στο MK700 είναι άνετη και αθόρυβη - στα γρήγορα, συνεχή πατήματα των πλήκτρων δεν είχαμε... δυσάρεστες εκπλήξεις, ακόμη και στην περίπτωση του space (που συνήθως είναι το πιο... θορυβώδες λόγω μεγέθους). Tα αρκετά μεγάλα, κυρτά και τετραγωνισμένα πλήκτρα βοηθούν στη χρήση, τηρώντας τις επιλογές που συνήθως κάνει η Logitech στους τομείς της διαδρομής και ελαστικότητας καθενός. Στην κορυφή του πληκτρολογίου υπάρχουν τα ειδικά πλήκτρα ελέγχου για την αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων (Play, Pause κλπ), ενώ τοποθετημένη σε αυτό το σημείο είναι και η μικρή LCD οθόνη, η οποία προσφέρει με επεξηγηματικά σύμβολα ενημέρωση για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την ενεργοποίηση του πλήκτρου κεφαλαίων (Caps Lock) και την ένταση του ήχου που έχει οριστεί στον υπολογιστή.

Όπως και σε άλλα προϊόντα της Logitech, ο χρήστης μπορεί μέσω του συνοδευτικού λογισμικού της ελβετικής εταιρείας να ορίσει extra "ρόλους" για τα πλήκτρα λειτουργιών (F1-F12), ώστε να έχει ακόμη περισσότερες επιλογές άμεσα προσπελάσιμες. Το M705, πάντως, σχεδιαστικά ακολουθεί μονοπάτια που η Logitech έχει... διαβεί πολλές φορές στο παρελθόν με τα mouse της. Ανάμεσα στα δύο κύρια πλήκτρα ο τροχός κύλισης λειτουργεί με δύο διαφορετικούς τρόπους, τον τυπικό και αυτόν του γρήγορου scrolling - ο χρήστης μπορεί να κάνει τη σχετική επιλογή με ένα τρίτο μικρό πλήκτρο που έχει τοποθετηθεί ακριβώς στο κέντρο. Ο αισθητήρας του mouse άλλωστε είναι τεχνολογίας laser και μάλιστα εκείνης που μπορεί να λειτουργήσει σε ευρεία γκάμα επιφανειών.

Αρνητικά στο όλο set; Όχι κάτι σημαντικό. Αν έπρεπε να σταθεί κανείς σε κάτι όσον αφορά στο mouse, θα μπορούσε να πει ότι το σχετικά μικρό του μέγεθός δεν βοηθά να είναι όσο άνετο πρέπει σε μεγάλα χέρια. Με τάσεις... πλεονεξίας, άλλωστε, κάποιος θα μπορούσε να παρατηρήσει την παντελή έλλειψη υποφωτισμού στο πληκτρολόγιο, χαρακτηριστικό που βοηθά σημαντικά στη χρήση κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών. Η συνολική εντύπωση που αποπνέει MK710, ωστόσο, είναι πολύ καλή για να σπιλωθεί από τις προαναφερθείσες παρατηρήσεις: τόσο από άποψης επικοινωνίας με το εκάστοτε PC, όσο και από άποψης χρηστικότητας και άνεσης, το συγκεκριμένο desktop είναι πρακτικά άψογο. Η τιμή των €99 ομολογουμένως δεν είναι χαμηλή, δικαιολογείται πάντως τόσο από την ποιότητα κατασκευής του MK710, όσο και από τα... extra χρήματα που θα εξοικονομίσει ο κάτοχός του χάρις στην εξοικονόμηση μπαταριών!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ