Logitech Performance Mouse MX

Με τη δύναμη του Darkfield

Είδος: Mouse
Τιμή: €99,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Είχαμε πριν από λίγο καιρό κάνει λόγο για το Darkfield, την τεχνολογία της Logitech που επιτρέπει στα mouse να λειτουργήσουν σε όλων των ειδών τις επιφάνειες, ακόμη και αυτές που είναι εξαιρετικά ανακλαστικές ή διάφανες (όπως το γυαλί). Μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψή μας στα εργαστήρια της εταιρείας στην Ελβετία είχαμε στη διάθεσή μας και τα πρώτα δείγματα τελικών προϊόντων από τα δύο πρώτα mouse της Logitech που αξιοποιούν το Darkfield: πρόκειται για τα Performance Mouse MX και Anywhere Mouse MX, τα οποία προορίζονται κυρίως για χρήση σε υπολογιστές γραφείου και φορητούς υπολογιστές αντίστοιχα (χωρίς φυσικά τίποτε να περιορίζει κανέναν να τα χρησιμοποιήσει και... τούμπαλιν). Η συμβίωσή μας με το Performance Mouse MX είναι πια αρκετή ώστε να καταθέσουμε την τελική μας γνώμη γι' αυτό: αυτή ακριβώς ακολουθεί, λοιπόν, στις επόμενες παραγράφους.

Από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης, το Performance Mouse MX - που θεωρείται πλέον η "ναυαρχίδα" της Logitech - δεν διαφέρει πολύ από τον προκάτοχό του, το διάσημο MX Revolution: για την ακρίβεια, έχουν τις ίδιες περίπου σχεδιαστικές γραμμές, με τις καμπύλες του νέου mouse να είναι περισσότερο "επιθετικές" αλλά το περίβλημά του να αξιοποιεί περισσότερα ματ και λιγότερα γυαλιστερά υλικά. Η ποιότητα κατασκευής του είναι βεβαίως του ίδιου υψηλού επιπέδου, ενώ το εργονομικό σχήμα και των δύο προσδίδει παρόμοια αίσθηση. Λόγω σχεδιασμού πάντως παραμένουν και τα δύο κατάλληλα εν πολλοίς για δεξιόχειρες, είναι η αλήθεια.

Τα δύο mouse μοιράζονται κάποια στοιχεία και... "κάτω από το περίβλημά" τους: το νέο mouse προσφέρει όλες εκείνες τις τεχνολογίες και ευκολίες που είχε εισάγει το MX Revolution, σε κάποιο βαθμό βελτιωμένες όμως. Έτσι έχουμε τη ροδέλα κύλισης που λειτουργεί είτε με "απλό" τρόπο είτε με "επιταχυμένο" (hyper fast scrolling), αλλά με περισσότερη ακρίβεια. Έχουμε τα πλήκτρα εναλλαγής ανάμεσα σε ενεργές εφαρμογές και μετακίνησης πίσω/μπροστά σε σελίδες του Web, έχουμε όμως και συμπληρωματική λειτουργία zoom in/zoom out σε αυτά. Παρόντα τα ενδεικτικά LED για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, παρούσα και η δυνατότητα "κλίσης" της ροδέλας δεξιά-αριστερά. Για την... ιστορία, το νέο συνοδευτικό λογισμικό της Logitech προσφέρει πιο πολλές επιλογές προσαρμογής στις προτιμήσεις του χρήστη από ποτέ και είναι ήδη συμβατό με τις 32-bit και 64-bit εκδόσεις των Windows 7.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ