Logitech Performance Mouse MX

Με τη δύναμη του Darkfield

Από κει και πέρα, όμως... διαφορές. Πολλές. Το Performance Mouse MX φυσικά έχει πρωτίστως το πλεονέκτημα ότι - χάρις στις δύο ακτίνες laser και την τεχνολογία Darkfield που αξιοποιεί - μπορεί να λειτουργήσει πρακτικά παντού. Το δοκιμάσαμε πρώτα στα... δύσκολα (δύο διαφορετικά γυάλινα γραφεία) και δεν μας απογοήτευσε, κινώντας τον pointer με ακρίβεια και άνεση. Ομαλά. Όπως έχουμε ξαναδηλώσει, δεν είναι τόσο γρήγορο και ακριβές ώστε να χρησιμοποιηθεί σε γυάλινη επιφάνεια για PC gaming, όμως για γενική χρήση εφαρμογών είναι άκρως αποτελεσματικό. Σε μελαμίνη, ύφασμα, πλακάκι, χαρτί, ακόμη και πέτρα ή μαλλί, επίσης δεν αρνήθηκε να καταδείξει. Είναι αυτό που είχε υποσχεθεί η ελβετική εταιρεία πως θα είναι: τo mouse που ξέρεις πως θα "παίξει", όπου κι αν του ζητηθεί.

Έπειτα, έχουμε τα στοιχεία που φέρνει στο προσκήνιο ένα mouse κατά δύο χρόνια νεώτερο. Η ασύρματη σύνδεση και των δύο λειτουργεί στα 2.4 GHz, του Performance Mouse MX όμως είναι "εξυπνότερη" και ρυθμίζει τον εαυτό της αυτόματα, ώστε να μη δημιουργεί παρεμβολές. Ο δέκτης του νέου μοντέλου είναι πια Nano (μόλις και... προεξέχει από τη θύρα USB όπου τον συνδέουμε). Και η μπαταρία του Performance Mouse MX είναι μεν επαναφορτιζόμενη, δεν χρειάζεται όμως ειδικό stand, αφού η Logitech παρέχει τόσο καλώδιο σύνδεσης με πρίζα, όσο και καλώδιο USB μέσω των οποίων το mouse μπορεί να φορτιστεί (στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα και καθώς ο χρήστης το χρησιμοποιεί). Μόνη ευκολία του MX Revolution που στερείται το καινούργιο MX είναι το ειδικό πλήκτρο που καλούσε το Search, αλλά... μικρό το κακό.

Από τα παραπάνω, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το Performance Mouse MX είναι εξαιρετικό προϊόν, από τα κορυφαία - αν όχι το κορυφαίο - της κατηγορίας του. Το κόστος του (σχεδόν 100 ευρώ) δεν το προορίζει προφανώς για αγορά από το πλατύ κοινό, αλλά από εκείνους τους χρήστες PC που έχουν αφενός γυάλινο ή γυαλιστερό γραφείο, αφετέρου πολλές απαιτήσεις για extra λειτουργίες από το mouse που χρησιμοποιούν καθημερινά. Στο κοινό αυτό, ωστόσο, συστήνεται ανεπιφύλακτα ως ενδεδειγμένη επιλογή για τις συγκεκριμένες ανάγκες. Η άποψή μας για το... φορητό "αδελφάκι" του, το Anywhere Mouse MX, την επόμενη εβδομάδα!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ