Logitech K800 Illuminated Keyboard

Για βραδινή χρήση... και όχι μόνο!

Είδος: Πληκτρολόγιο
Τιμή: €99,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Το Αθηνόραμα Digital δεν έχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι, όταν εμφανίστηκαν στην αγορά τα πρώτα laptop της Apple με υποφωτιζόμενο πληκτρολόγιο, πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι κάτοχοι PC που εύχονταν να είχαν ένα τέτοιο πληκτρολόγιο στο γραφείο τους. Αυτό σίγουρα παρατήρησε και η Logitech, αφού πριν από 2 χρόνια κατασκεύασε και προσέφερε ακριβώς αυτό: το πρώτο ξεχωριστό πληκτρολόγιο με υποφωτιζόμενα πλήκτρα, που ο καθένας μπορούσε να αγοράσει για το PC του. Εύλογα το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και από πλευράς ευχρηστίας, ξεχώρισε γρήγορα - δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη Logitech να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, αφήνοντας πίσω την ενσύρματη διασύνδεση και χαρίζοντας στον διάδοχο ασύρματη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι βελτιώσεις εξαντλούνται εκεί!

Το K800 - όπως είναι το όνομα του νέου υποφωτιζόμενου πληκτρολογίου της ελβετικής εταιρείας - τοποθετείται εργονομικά στην επιφάνεια ενός τυπικού γραφείου "με μία κίνηση", καθώς το κυρτό του κάτω τμήμα είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να δίνει την σωστή κλίση και χωρίς τη βοήθεια των ειδικών στηριγμάτων (που παραμένουν διαθέσιμα). Για το περίβλημά του έχει χρησιμοποιηθεί υψηλού επιπέδου πλαστικό και η ποιότητα κατασκευής είναι προσεγμένη, τιμώντας την παράδοση που έχει καθιερώσει η Logitech σε αντίστοιχα προϊόντα. Αν ξεχωρίζει κάτι στο Κ800, αυτό είναι το κατά τι μεγαλύτερο (απ' όσο έχουμε συνηθίσει) βάρος του, το οποίο όμως δεν επηρεάζει σε τίποτε τη χρήση του αρνητικά.

Σχεδιαστικά, οι επιλογές της Logitech αξίζουν για άλλη μια φορά αναφοράς και συγχαρητηρίων: οι Ελβετοί κατάφεραν, μετά από τόσα καλοσχεδιασμένα πληκτρολόγια τα τελευταία χρόνια, να μας εκπλήξουν και πάλι προσφέροντας ένα δείγμα όχι μόνο καλαίσθητο, αλλά και δυναμικού σχεδιασμού που δεν κάνει κανέναν συμβιβασμό στην εργονομία. Το ποιοτικό φινίρισμα μαύρου χρώματος καθιστά σαφές ότι αυτή είναι μία hi-end πρόταση στην κατηγορία των πληκτρολογίων, ενώ το διάφανο πλαίσιο που περιβάλλει το προϊόν το κάνει να δείχνει μοντέρνο αλλά και φιλικό ταυτόχρονα. Με λίγα λόγια... we like. Πολύ!

Από τη στιγμή που το Κ800 φέρει το χαρακτηρισμό Illuminated, είναι μάλλον... λογικό το κύριο στοιχείο που θα παρατηρήσει κανείς κατά τη λειτουργία του να είναι ακριβώς αυτό: δηλαδή το γεγονός πως κάθε πλήκτρο του υποφωτίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να βοηθά τη χρήση στο σκοτάδι, χωρίς όμως να ενοχλεί το χρήστη με τη συνολική του φωτεινότητα (η οποία μπορεί πάντοτε να ρυθμιστεί λεπτομερώς μέσα από το συνοδευτικό λογισμικό). Σε κάθε ένα από τα πλήκτρα έχει χαραχτεί με laser η μορφή του αντίστοιχου γράμματος, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο το λευκό φως να περνάει τόσο μέσα από αυτό, όσο και από τα περιθώρια ανάμεσα στα πλήκτρα, αλλά από πουθενά αλλού. Εξ' ου και η... φουτουριστική εικόνα που συχνά δίνει κατά τη λειτουργία του το νέο πληκτρολόγιο της Logitech, φυσικά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ