Logitech Anywhere Mouse MX

Το... τρωκτικό που πάει παντού!

Είδος: Mouse
Τιμή: €79,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Πριν από μερικές ημέρες το αθηνόραμαdigital.gr δημοσίευσε τις εντυπώσεις και την άποψή του για το Performance Mouse MX, την "οικιακή" έκδοση των δύο πρώτων mouse της Logitech που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία της ελβετικής εταιρείας, το Darkfield. H γνώμη μας γι' αυτό είναι θετικότατη, από μερικές απόψεις όμως έχει ακόμη περισσότερη σημασία το πόσο καλά λειτουργεί και σε ποιό βαθμό τηρεί την υπόσχεση της "άψογης σάρωσης σε οποιαδήποτε επιφάνεια" η... φορητή έκδοση των δύο αυτών νέων προτάσεων, το Mouse Anywhere MX. Αυτό, αφού απευθύνεται σε κατόχους φορητών υπολογιστών, διαφέρει από το Performance MX σε μία σειρά από πράγματα που επίσης χρίζουν αξιολόγησης.

To Anywhere Mouse MX είναι, ως κάτι που πρέπει να μεταφερθεί και άρα να χωρά σε όσο το δυνατόν περισσότερους διαθέσιμους χώρους, αμέσως-αμέσως διαφορετικά σχεδιασμένο και μικρότερο σε μέγεθος από το... desktop αδελφάκι του: δεν ακολουθεί με... τόσο ενθουσιασμό τις καμπύλες γραμμές που "υποδέχονται" το σχήμα του δεξιού αντίχειρα, από την άλλη όμως (όντας σχεδόν συμμετρικό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δεξιόχειρες και αριστερόχειρες με πρακτικά την ίδια ευκολία. Ο μικρότερος όγκος του σημαίνει πως σε χέρια με μικρότερα δάκτυλα το Anywhere MX ταιριάζει περισσότερο απ' ότι το Performance MX, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι το πρώτο δεν είναι απολύτως εύχρηστο και σε χέρια με μεγαλύτερα δάκτυλα (απλώς μετακινείται πιο μπροστά και η παλάμη έρχεται στην ίδια ευθεία με αυτό). Είναι, δε, ομορφότερο από το Performance MX με έναν τρόπο... ευρέως αποδεκτό, καθώς το design του δεύτερου είναι ιδιαίτερο.

Προσπερνώντας, ωστόσο, τις σημαντικές διαφορές στο μέγεθος και το σχεδιασμό του Anywhere Mouse MX από το Performance MX, η... φορητή έκδοση δεν στερείται κάτι σημαντικό: προσφέρει και τη ροδέλα κύλισης με "απλό" ή "επιταχυμένο" scrolling, και πλαϊνά βοηθητικά πλήκτρα, και τον "έξυπνο" ασύρματο δέκτη Nano. Δεν είναι επαναφορτιζόμενο όπως το Performance MX - αλλά κάτι τέτοιο περισσότερο μπελάς παρά ευκολία θα ήταν στα ταξίδια ούτως ή άλλως - και χρησιμοποιεί 2 απλές ΑΑ μπαταρίες, και τα πλαϊνά πλήκτρα είναι 2 και όχι 4, όμως μπορούν επίσης να ρυθμιστούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη αξιοποιώντας το συνοδευτικό λογισμικό της Logitech. Μικρό... "αδελφάκι", λοιπόν, το Anywhere MX, αλλά χωρίς ελλείψεις.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ