FunTwist Ion 330 Bundle

Και προσιτό, και ευέλικτο, και PC

Είδος: Desktop
Τιμή: €299,00

Εταιρία: TP-Link
Διανομή: TP-Link Greece

Οι ταινίες υψηλής ευκρίνειας προσφέρουν την υπέροχη εικόνα που θαυμάζουμε από τους δίσκους Blu-ray ή άλλα σχετικά αρχεία επειδή αποτελούνται από μεγάλο όγκο δεδομένων σε σχέση με το video συμβατικής ευκρίνειας. Οι προσωπικοί υπολογιστές, με οποιοδήποτε σύνθεση και κόστος, κάποτε αντιμετώπιζαν πολύ μεγάλη δυσκολία στην ομαλή αναπαραγωγή των ταινιών hi-def - και, ενώ η κατάσταση έχει σήμερα σαφώς βελτιωθεί, ένα τυπικό PC με "γενική" σύνθεση συνεχίζει να μην είναι αρκετό για να αναπαράγει high definition εικόνα χωρίς προβλήματα. Αν, όμως, ένα προσιτό σε τιμή PC ήταν σχεδιασμένο ακριβώς γι' αυτό το σκοπό; Ε, τότε το πράγμα αλλάζει - κι αυτό ακριβώς είναι τα Home Theatre PC (HTPC) που στηρίζονται στο ειδικά σχεδιασμένο chipset Ion της nVidia, όπως το FunTwist 330 Bundle που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να παρουσιάσουμε πριν από μερικές ημέρες.

To FunTwist 330 Bundle - το οποίο μας προσέφερε το SolidShop.gr για κλήρωση και βρίσκεται ήδη στα χέρια μιας τυχερής νικήτριας - είναι μία συσκευή που... μόνο την όψη συνηθισμένου PC δεν έχει με την πρώτη ματιά. Είναι μικρή, συμπαγής, σε απλές σχεδιαστικές γραμμές και μόνο η ύπαρξη γνώριμων θυρών στο περίβλημά της "προδίδει" ότι πρόκειται για Η/Υ. Το λευκό χρώμα στο οποίο την παραλάβαμε είναι αλήθεια ότι αισθητικά την... αδικεί και παροτρύνουμε κάθε φίλο ή φίλη να διαλέξει το προτιμότερο, περισσότερο "τεχνολογικό" μαύρο χρώμα. Κατά τα άλλα, φυσικά, τα δύο διαθέσιμα μοντέλα είναι απολύτως ίδια σε διαστάσεις και βάρος, ενώ η ποιότητα κατασκευής τους, χωρίς να είναι κορυφαία, είναι άκρως ικανοποιητική για την κατηγορία προϊόντων στην οποία ανήκει το FunTwist.

Παρά το μικρό του μέγεθος, το FunTwist Bundle δεν στερείται τίποτε ουσιαστικό. Ως κεντρικό επεξεργαστή αξιοποιεί τον Atom 330, ο οποίος έχει δύο πυρήνες και είναι σαφώς χρησιμότερος από τον συνήθη 270 των netbooks, ενσωματώνει 2 GB μνήμης (επεκτείνεται έως τα 4) και μπορεί να δεχθεί στο εσωτερικό του οποιονδήποτε σκληρό δίσκο των 2.5 ιντσών (το μοντέλο της δοκιμής μας ενσωμάτωνε έναν των 250 GB). Η συσκευή δεν φέρει ούτε δέχεται DVD ή Blu-ray drive, οπότε οι ταινίες και η μουσική προς αναπαραγωγή είναι πιθανότερο να βρίσκονται είτε σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους είτε κάπου στο τοπικό οικιακό δίκτυο - οπότε η θύρα Gigabit Ethernet και οι 5 θύρες USB είναι σαφώς χρήσιμες. Οι θύρες ανάγνωσης μνήμης (SD σε όλες τις παραλλαγές της) και η ασύρματη διασύνδεση (σε ταχύτητες b/g). Πολύ σημαντική είναι η ύπαρξη εξόδων HDMI και DVI - φυσικά ήχο υψηλής ευκρίνειας λαμβάνει κανείς μόνο από την πρώτη, ειδάλλως "απλό" 5.1 καναλιών από την οπτική ή στερεοφωνικό από τις σχετικές εξόδους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ