Dell Inspiron Zino HD

Και για γραφείο, και για σαλόνι!

Είδος: Εκτυπωτές
Τιμή: €509,00

Το γεγονός ότι οι προσωπικοί υπολογιστές δεν χρειάζεται πια να... μένουν σε "πύργους" και να καταλαμβάνουν χώρο πάνω, κάτω ή δίπλα από ένα γραφείο - πόσο μάλλον από μία τηλεόραση στο σαλόνι - είναι γνωστό πολύ καιρό τώρα. Τα Mac Mini της Apple και οι προτάσεις των Asrock και Asus βασισμένες στο Ιon της nVidia είναι παραδείγματα που έρχονται πρώτα στο μυαλό, όμως περιθώριο για βελτίωση υπάρχει πάντοτε σε αυτήν την κατηγορία - τόσο όσον αφορά στις δυνατότητες που μπορεί να "στριμώξει" κανείς σ' ένα μικρό περίβλημα, όσο και στο επίπεδο τιμής που μπορεί να διαθέσει ένα τέτοιο προϊόν.

Η Dell είναι μία εταιρεία που μέχρι και πρόσφατα δεν είχε προτάσεις να επιδείξει σε αυτά τα lifestyle PC, όμως η αλυσίδα καταστημάτων Multirama διέθεσε πρόσφατα και στη χώρα μας τη σειρά των Inspiron Zino HD. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για μερικές μέρες το συγκεκριμένο μοντέλο - που μπορεί να αγοράσει κανείς από εδώ - και στις επόμενες παραγράφους ακολουθούν οι εντυπώσεις μας από τη χρήση του.

Το Zino HD από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάζει με το μέγεθός του: η Dell κατόρθωσε να συρρικνώσει και να εσωκλείσει ένα πλήρες, κανονικό, κανονικότατο PC σε περίβλημα που δεν ξεπερνά σε όγκο ένα... κουτί σοκολατάκια! Το design του δεν είναι μεν τόσο εντυπωσιακό όσο π.χ. αυτό ενός νέου Mac Mini, είναι όμως καλαίσθητο, με την πρόσθετη μάλιστα δυνατότητα επιλογής διαφορετικών χρωμάτων στο πάνω τμήμα του που θα συνδυαστούν με το βασικό, το μαύρο.

Η ποικιλία των χρωμάτων αυτών είναι ικανοποιητικά μεγάλη, υπάρχουν δε και κάποια σχέδια περισσότερο τολμηρά από π.χ. τα μονοχρωματικά μπλε ή ροζ. Οι καμπύλες γραμμές του είναι μοντέρνες και ως συσκευή ταιριάζει άψογα με π.χ. τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας του σαλονιού (πολλές εκ των οποίων έχουν πλαίσιο σε μαύρη λάκκα ακριβώς όπως το Zino HD). Πολύ περισσότερο, θα έλεγε κανείς, από ένα Mac Mini!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ