Dell Inspiron Zino HD

Και για γραφείο, και για σαλόνι!

Μία πιο προσεκτική ματιά στο περίβλημά του, ωστόσο, απαλλάσσει οποιονδήποτε από κάθε αμφιβολία σχετικά με το... πόσο "PC" είναι το Zino HD. Οι δύο θύρες USB και η υποδοχή ανάγνωσης καρτών μνήμης SD στην πρόσοψη "μιλούν από μόνες τους", όπως και το DVD drive. Το τελευταίο θα προτιμούσαμε να είναι slot-in και όχι με tray, καθώς αυτό θα βελτίωνε περαιτέρω την όψη του Zino HD, όμως... δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα, μάλλον. Παραδόξως, το LED ένδειξης λειτουργίας του σκληρού δίσκου δεν βρίσκεται μπροστά - κάτι που ίσως ξενίσει αρκετούς - ενώ και το κουμπί ενεργοποίησης έχει τοποθετηθεί στο πάνω μέρος, όχι στην πρόσοψη.

Στο πίσω μέρος της συσκευής αναμένουν να χρησιμοποιηθούν ακόμη δύο θύρες USB - είναι όλες 2.0, διαθέσιμες όμως για ταχύτερη μεταφορά δεδομένων από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους είναι και δύο θύρες Ε-SATA. H θύρα VGA υφίσταται για σύνδεση με απλές οθόνες γραφείου και εντύπωση προκαλεί η απουσία θύρας DVI, την οποία υποκαθιστά (;) μία θύρα HDMI. Αυτή προορίζεται όμως κυρίως για χρήση σε τηλεοράσεις ή/και προβολείς υψηλής ευκρίνειας, όχι για monitor. Αντίρρηση μεγάλη για την επιλογή της Dell δεν έχουμε - εν τέλει, αν πραγματικά το χρειάζεται κανείς, μπορεί να αγοράσει ένα καλώδιο από HDMI σε DVI - η έλλειψη ωστόσο αξίζει αναφοράς, γιατί δεν είναι πολλές ακόμη οι οθόνες γραφείου με θύρα HDMI.

Στον τομέα της διασύνδεσης έχουμε τη μόνη σοβαρή ένσταση όσον αφορά στον εξοπλισμό. Η θύρα Ethernet για ενσύρματη δικτύωση είναι μεν παρούσα και ταχύτητας Gigabit, όμως δεν προσφέρεται πομποδέκτης Wi-Fi και Bluetooth εξ ορισμού. Στο εξωτερικό η Dell προσφέρει τη σχετική εσωτερική κάρτα επέκτασης προς αγορά, ενώ στη χώρα μας δεν ισχύει κάτι τέτοιο - ο χρήστης λοιπόν θα πρέπει να καταφύγει σε αγορά πομποδέκτη διασύνδεσης USB γι' αυτό. Η έλλειψη Bluetooth επίσης έχει ως συνέπεια το ενσύρματο πληκτρολόγιο και mouse - αξιοπρεπή αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο - που συνοδεύουν το Zino HD. Για χρήση σε γραφείο δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη ασύρματης διασύνδεσης, για το σαλόνι όμως δεν ισχύει το ίδιο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ