Asus G73J

Υψηλές επιδόσεις, σε... ανάλογη τιμή

E, κακά τα ψέματα: ελάχιστες, πανελάχιστες είναι οι περιπτώσεις φορητών υπολογιστών που μπορούν να εκπληρώσουν όλες ανεξαιρέτως τις επιθυμίες της περισσότερο απαιτητικής κατηγορίας χρηστών: των αφοσιωμένων gamers. Η Asus γνωρίζει καλά αυτό το κοινό από άλλες προϊοντικές της σειρές, όμως, γι' αυτό και καταθέτει τη δική της πρόταση με το G73J: ένα laptop που θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως κορυφαίο στο είδος του, με ικανότητες που καλύπτουν όχι μόνο το gaming αλλά και πολλούς ακόμη τρόπους ψυχαγωγίας - αρκεί βέβαια ο ενδιαφερόμενος αγοραστής να διαθέσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι η επιλογή του G73J για τους αληθινά παθιασμένους gamers είναι από τις... πλέον θελκτικές και επειδή ανήκει στα πανίσχυρα εκείνα φορητά συστήματα που μπορoύν να υποστηρίξουν αυτή τη στιγμή τις δυνατότητες της DirectX 11, χάρις στην εξαιρετική κάρτα γραφικών ATI Mobility Radeon HD 5870. Αυτά είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού μέχρι στιγμής, κάτι που εν μέρει δικαιολογεί και την σχετικά υψηλή τιμή πώλησης του φορητού της Asus.

Ο σχεδιασμός του G73J έχει εμπνευστεί από το αμερικάνικο πολεμικό F-117 Nighthawk (γνωστό και ως "το αόρατο αεροσκάφος"): οι γωνίες είναι όντως αναγνωρίσιμες, ενώ το υλικό του εξωτερικού περιβλήματος - μίξη πλαστικού και ελαστικού - έχει προφανώς το χαρακτηριστικό μαύρο... stealth χρώμα. Το μέγεθoς και το βάρος του (4 κιλά!) είναι σημαντικά μεγαλύτερα από αυτά οποιουδήποτε άλλου laptop της κατηγορίας - ένα γεγονός που οφείλεται και στον ογκώδη μηχανισμό εξαερισμού, ο οποίος καταλήγει σε δύο... εξατμίσεις (!) στο πίσω μέρος του φορητού και φροντίζει να μην υπερθερμαίνεται το εσωτερικό του λόγω ανόδου της θερμοκρασίας της κάρτας γραφικών. Η επιλογή αυτή της Asus αποδεικνύεται εξαιρετική, αφού ακόμη και μετά από ώρες χρήσης με ιδιαίτερα απαιτητικά PC games, το G73J παρέμεινε... δροσερό και λειτούργησε απρόσκοπτα.

Το πληκτρολόγιο είναι εργονομικό και σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην καταλαμβάνει όλο το ύψος του κάτω τμήματος της συσκευής, δίνοντας με αυτό τον τρόπο χώρο στα χέρια να στηριχθούν αναπαυτικά εκεί. Στα αρνητικά του, ωστόσο, θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε ίσως τη μικρή απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στο αριθμητικό τμήμα και το κυρίως, αλλά και το γεγονός ότι τα τέσσερα πλήκτρα κατευθύνσεων είναι... στριμωγμένα στο δεξί μέρος και η πρόσβαση σε αυτά είναι ενίοτε δύσκολη. Ο μηχανισμός οπίσθιου φωτισμού στα πλήκτρα, πάντως, βοηθά σημαντικά στη χρήση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ η επιφάνεια κίνησης του κέρσορα (trackpad) υποστηρίζει πολλαπλά σημεία επαφής για την εκτέλεση συγκεκριμένων λειτουργιών.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ