Βγάζουμε εισιτήριο και σαλπάρουμε για… Animasyros 9.0!

Για να παρακολουθήσεις το σημαντικότερο φεστιβάλ animation στη χώρα μας πρέπει να πάρεις καράβι για Σύρο... Και το «α» από 21-25/9 θα είναι για μια ακόμη χρονιά εκεί.

Βγάζουμε εισιτήριο και σαλπάρουμε για… Animasyros 9.0!

Για να παρακολουθήσεις το σημαντικότερο φεστιβάλ animation στη χώρα μας πρέπει να πάρεις καράβι για Σύρο... Και το «α» από 21-25/9 θα είναι για μια ακόμη χρονιά εκεί.

Βγάζουμε εισιτήριο και σαλπάρουμε για… Animasyros 9.0! - εικόνα 1
"Nerdland"

Το animasyros γίνεται εννιά χρονών. Ένα φεστιβάλ που δεν σταματά να μεγαλώνει και… οργανωτικά. Έτσι για πρώτη φορά το φεστιβάλ επεκτείνεται στο νησί της Σύρου έχοντας ετοιμάσει προβολές όχι μόνο στην Ερμούπολη αλλά και στην επιβλητική έπαυλη Τσιροπινά της Ποσειδωνίας και στην Ιερά Μονή Πατέρων Καπουκίνων της Άνω Σύρου.

Επίσης, τα διαγωνιστικά προγράμματα είναι πλέον τέσσερα (Διεθνές, TV & Commissioned Films, Μεγάλου Μήκους - Βραβείο Κοινού, Φοιτητικό Διαγωνιστικό), τρία είναι τα πανοράματα (Διεθνές, Φοιτητικό & Ελληνικό), ενώ ειδικές προβολές και αφιερώματα συμπληρώνουν ένα χορταστικότατο πενθήμερο στο οποίο θα σερβίρεται αποκλειστικά animation στις αίθουσες. Για να κάνουμε τώρα ένα λογαριασμό, στο animasyros 9.0 θα δούμε 233 ταινίες από 34 χώρες! Μην ψάχνεται, λοιπόν, να βρείτε ποιο είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ του είδους στην Ελλάδα...

Βγάζουμε εισιτήριο και σαλπάρουμε για… Animasyros 9.0! - εικόνα 2
Το παιδί και τα μάγια

Ας πάμε στο πρόγραμμα τώρα που για μια ακόμη χρονιά παρουσιάζεται ένα πρωτότυπο event που είδαμε για πρώτη φορά πέρσι και το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Το Animasyros και η Εθνική Λυρική Σκηνή «ξαναπαντρεύουν» δύο μορφές τέχνης φαινομενικά αταίριαστες, το λυρικό θέατρο και το animation, παρουσιάζοντας ένα μοντέρνο «διάβασμα» μιας κλασσικής όπερας.

Φέτος, το εγχείρημα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο έργο animated opera, που θα παρουσιαστεί προσεχώς στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μια νέα δημιουργία που βασίζεται στην όπερα του Μωρίς Ραβέλ, «Το παιδί και τα μάγια». Επί σκηνής του Θεάτρου Απόλλων o μαγικός animated κόσμος που δημιούργησε η Ειρήνη Βιανέλλη, θα ζωντανέψει με τις φωνές των μονωδών της ΕΛΣ και την σκηνοθετική επιμέλεια της Αγγέλας-Κλεοπάτρας Σαρόγλου.

Βγάζουμε εισιτήριο και σαλπάρουμε για… Animasyros 9.0! - εικόνα 3
«Ο Κούμπο και οι Δυο Χορδές»

Προσθέστε στα παραπάνω, ότι στη Σύρο κάνει πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη νέα ταινία της Laika «Ο Κούμπο και οι Δυο Χορδές» που θα προβληθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο Παλλάς. Στο Διεθνές Διαγωνιστικό Μεγάλου Μήκους του animasyros συναντάμε το «Window Horses» της Καναδής Αν- Μαρί Φλέμινγκ, μια τρυφερή ιστορία αναζήτησης της πολιτιστικής και εσωτερικής ταυτότητας μιας νεαρής Καναδής ποιήτριας με ρίζες από την Ιαπωνία και το Ιράν (και τις φωνές των Σάντρα Ο και Έλεν Πέιτζ), καθώς και το ρεαλιστικό «And We Were Young» του Αμερικανού Άντι Σμετάνκα, γυρισμένο με super 8 και θέμα μια ομάδα αμερικανών στρατιωτών στη Γαλλία στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τη ψήφο του κοινού θα διεκδικήσει επίσης το ακατάλληλο «Nerdland» του Κρις Πρινόσκι, η ιστορία δυο φίλων γύρω στα 30 που αποφασίζουν να γίνουν πάση θυσία διάσημοι (με τις φωνές του Πολ Ραντ και του Πάτον). Το «Life Animated» αφηγείται τη συγκινητική αληθινή ιστορία του Όουεν, ενός παιδιού που χρησιμοποιεί τις ταινίες της Disney για να εκφράσει συναισθήματα και να κατανοήσει τον κόσμο γύρω του. Την πεντάδα του Μεγάλου Μήκους Διαγωνιστικού συμπληρώνει το Ισπανικό «Psiconautas» η ονειρική πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του νικητή του Animasyros 6.0 Αλμπέρτο Βάσκεζ, που δημιούργησε μαζί με τον Πέδρο Ριβέρο.

Βγάζουμε εισιτήριο και σαλπάρουμε για… Animasyros 9.0! - εικόνα 4
«Window Horses»

Τα μικρού μήκους διαγωνιστικά είναι και πάλι η καρδιά της διοργάνωση περιλαμβάνοντας εκατοντάδες φιλμ στα προγράμματά τους, ενώ πιστή στην παράδοση των εννέα χρόνων της το animasyros 9.0 φιλοξενεί πολλά και ενδιαφέροντα αφιερώματα. Όπως για παράδειγμα το «Βλέμμα στην Τουρκία», το οποίο περιλαμβάνει 19 ανεξάρτητες μικρού μήκους ταινίες της γείτονος χώρας. Τέλος, οι «Κινούμενοι Αντίποδες: Βλέμμα στο Αυστραλιανό Animation» θα προβάλλουν μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες που πρωταγωνίστησαν στην δραστήρια εθνική σκηνή της μακρινής χώρας, ανάμεσά τους το αριστουργηματικό «Mary & Max» του Άνταμ Έλιοτ…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.