Talking heads

3

Τρεις ιστορίες μοναξιάς και προσωπικών αδιεξόδων κρύβονται κάτω από το βρετανικό φλέγμα του Άλαν Μπένετ, που παρουσιάζονται σε ενιαία παράσταση για μία ηθοποιό.

Talking heads

Ο Βρετανός συγγραφέας Άλαν Μπένετ έγραψε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 μια σειρά μονολογικών επεισοδίων για το BBC, που αργότερα μεταφέρθηκαν στο σανίδι ως μονόπρακτα. Η παρουσίαση τριών από αυτά είναι από τις ωραίες ιδέες της σεζόν, και ο Βαγγέλης Παπαδάκης έχει σκηνοθετήσει μια φροντισμένη παράσταση. Κλεισμένη στο αμετάβλητο κουτί-σκηνικό που αναπαράγει έξυπνα τη βρετανική αισθητική παρά τη λιτότητά του (σκηνικά-κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη), η Πηνελόπη Σταυροπούλου ερμηνεύει τρεις ιστορίες μοναξιάς και προσωπικών αδιεξόδων, που κρύβονται επιμελώς κάτω από το χιούμορ και το βρετανικό φλέγμα: ένας μεσήλικος αναγκάζεται να συμβιβαστεί με την ερωτική ζωή της ηλικιωμένης μητέρας του, μια καταπιεσμένη σύζυγος εφημέριου φλερτάρει με τον υπάλληλο του κοντινού μπακάλικου, μια νοικοκυρά επιδεικνύει επικίνδυνο ζήλο για τα τεκταινόμενα στη γειτονιά της.

Η ηθοποιός απολαμβάνει το παιχνίδι της μεταμόρφωσης (εύστοχα και τα κουστούμια) και στην ερμηνεία της δεν καταφεύγει σε περιττές επιδείξεις δεξιοτεχνίας· είναι όμως υπερβολικά «εσωτερική» και κινδυνεύει να καταλήξει άχρωμη. Ένα πιο διακριτό σκιτσάρισμα κάθε ήρωα –τώρα μοιάζουν όλοι ίδιοι– θα βελτίωνε το ρυθμό και θα προσέδιδε στην παράσταση πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα.

ΘΕΑΤΡΟ 104 Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 2103455020. Διάρκεια: 90΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Talking heads

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 95 '

Στη συλλογή μονολόγων «Talking heads» του Βρετανού δημοφιλούς συγγραφέα πρωταγωνιστούν άνθρωποι από τη μεσοαστική ή τη μικροαστική τάξη, με κοινό γνώμονα το προσωπικό αδιέξοδο και τη μοναξιά.

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
29/04/2024

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.