Ντόλλυ, η προξενήτρα

2,5

Παλαιάς κοπής, αισθητικά και ηθογραφικά, η κωμωδία του Θόρντον Ουάιλντερ, εξαιρετικά φιλόδοξη η διανομή, αλλά παραδόξως αδύναμο το συνολικό αποτέλεσμα.

Ντόλλυ, η προξενήτρα

Παλαιάς κοπής, αισθητικά και ηθογραφικά, η κωμωδία του Θόρντον Ουάιλντερ, εξαιρετικά φιλόδοξη η διανομή, αλλά παραδόξως αδύναμο το συνολικό αποτέλεσμα.

Ντόλλυ, η προξενήτρα - εικόνα 1

Στη Νέα Υόρκη του 1884 ένας τσιγκούνης χήρος, ο Οράτιος Βαντεργκέλντερ (Χρ. Χατζηπαναγιώτης), αναζητά τη συντροφικότητα στο πρόσωπο μιας νέας συζύγου. Η Ντόλι (Β. Σταυροπούλου), που έχει όλες τις χάρες της καλής προξενήτρας, αναλαμβάνει να του βρει τη σωστή γυναίκα για το συνοικέσιο. Κι ενώ όλα φαίνονται εύκολα στην αρχή, στην πορεία τα πράγματα περιπλέκονται. Μια καπελού (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους) που είναι και η επικρατέστερη μέλλουσα νύφη, πριν από τη συνάντησή της με τον Οράτιο, γοητεύεται από το βοηθό του. Σύντομα ξεκινά ένα μπαράζ αναπάντεχων συναντήσεων ανάμεσα στα πρόσωπα του έργου: την ανιψιά του Οράτιου (Ντ. Γιαννακοπούλου) και τον αγαπημένο της (Στ. Σβήγκος), τον βοηθό του Οράτιου (Γ. Σαρακατσάνης) και τον αφελή παραγιό (Αχ. Σκεύης) και άλλους.
Είναι μεγάλη άλλα όχι και τόσο ενδιαφέρουσα η βεντάλια των χαρακτήρων και ξεδιπλώνεται με άνευρο τρόπο. Παλιομοδίτικο το στόρι, εκτός χρόνου η ηθικολογία του και ξέπνοη σε σημεία η παράστασή του, με εξαίρεση την –σουρεαλιστικού ύφους– σκηνή στο σπίτι της «προστάτιδας των ερωτευμένων» (Ρ. Λουιζίδου). Όλοι οι ηθοποιοί έχουν καλές ερμηνευτικές στιγμές, αλλά μόνο στιγμές. Μέσα στο ανθοστόλιστο σκηνικό του εστιατορίου, όπου κορυφώνονται οι παρεξηγήσεις, οι χαρακτήρες δεν ανθίζουν. Ο Χρ. Χατζηπαναγιώτης δίνει την πιο ενδιαφέρουσα ερμηνεία της παράστασης. Ισορροπεί με πειστικό τρόπο ανάμεσα στη φάρσα και την παρωδία και φαίνεται πρόθυμος να σκάψει πολύ πιο βαθιά με το σατιρικό κεντρί του στο χαρακτήρα του μουτρωμένου αστού. Κάτι που δεν κάνει η ντεφορμέ Β. Σταυροπούλου σε όλες τις φάσεις του έργου. Η δε επικαιροποίηση του έργου που επιχείρησε ο Θ. Πετρόπουλος μοιάζει ασύμβατη με την όλη σκηνική ατμόσφαιρα εποχής της παράστασης, η οποία επίσης σήκωνε περισσότερη δημιουργικότητα.

ΑΛΙΚΗ Αμερικής 4, 2103210021. Διάρκεια: 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ντόλλυ, η προξενήτρα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Η Ντόλλυ, σαν σύγχρονη προξενήτρα της διπλανής πόρτας, ειδικεύεται στο να μπλέκεται στις αισθηματικές υποθέσεις των γύρω της και να τις χειρίζεται όπως τη συμφέρει

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.