
Νάχτλαντ
- Διάρκεια: 100'
Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα η νέα καυστική σάτιρα του συγγραφέα του «Άσχημου» για τις σύγχρονες σχέσεις (ερωτικές, συγγενικές), το χρήμα, την τέχνη, τον φασισμό, την άνοδο της νέας δεξιάς και τις αντιλήψεις που κρύβουμε βαθιά στο υποσυνείδητό μας. Κάπου στην Γερμανία δύο αδέρφια, η Νίκολα και ο Φιλίπ, τσακώνονται καθώς καθαρίζουν το σπίτι του νεκρού πατέρα τους. Μόλις βρίσκουν έναν παλιό πίνακα στη σοφίτα με την υπογραφή του καλλιτέχνη «Α. Χίτλερ», τα πράγματα ζορίζουν. Η Νίκολα θέλει να τον πουλήσει, ο Φιλίπ θέλει να τον κρατήσει κι η σύζυγός του, Τζούντιθ, θέλει να τον κάψει. Η κατάσταση δεν θα αργήσει να βγει εκτός ελέγχου.
Ερμηνεύουν: Π. Τρικαλιώτη, Κ. Γκουλιώνη, Β. Ανδρεαδάκη, Γ. Στεφόπουλος, Σπ. Σταμούλης. Σκην.-κοστ.: Π. Μέξης. Μουσ.: Αν. Κατσιγιάννης.
Αναλυτική κριτική
Πυκνό και εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο από τον συγγραφέα του "Άσχημου", το οποίο θέτει πολλαπλά ηθικά ερωτήματα περί φιλοναζισμού, αντισημιτισμού, τέχνης και χρήματος, και αποδίδεται ικανοποιητικά στο πρώτο ελληνικό ανέβασμά του. | Powered by Uber Διαβάστε ολόκληρη την κριτική