Μαθήματα κωμωδίας

Μαθήματα κωμωδίας

  • Διάρκεια: 100'
  • 3

Το ένατο κατά σειρά έργο του σκηνοθέτη και ηθοποιού, που εμπνέεται από τις μεθόδους εκπαίδευσης πάνω στην κωμωδία, αποτελεί ένα μάθημα γελοιοποίησης όλων όσα μας βασανίζουν. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία που διεισδύει στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πως να κάνουν κωμωδία. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας.


Ερμηνεύουν: Δ. Ματσούκα, Ηλ. Βαλάσης, Δ. Σαμόλης, Αν. Τσιλιμπίου, Θ. Αθερίδης. Σκην.: Μ. Φιλίππου. Κοστ.: Άγης Παναγιώτου. Φωτ.: Χρ. Τσιόγκας.

Αναλυτική κριτική

Τέσσερις διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι ανταποκρίνονται στην αγγελία ενός –κάποτε αναγνωρισμένου– ηθοποιού για να παρακολουθήσουν μαθήματα κωμικής ερμηνείας. Χειρονομία αγάπης προς το θέατρο και το κωμικό είδος αποτίνει ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, σε ένα έργο με γλυκόπικρη επίγευση. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική