
Η μητέρα του σκύλου
- Διάρκεια: 120'
Στο εμβληματικό και βαθιά ανθρώπινο έργο, η κεντρική ηρωίδα, μια ηθοποιός των μπουλουκιών, η Ραραού, ξεδιπλώνει τη ζωή της και ταυτόχρονα την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας με αφετηρία την Κατοχή. Με σχεδόν παραληρηματικό και αναπάντεχα χιουμοριστικό λόγο, μια ψυχή τραυματισμένη αφηγείται την Οδύσσεια της ύπαρξής της, ακροβατώντας πάνω στη λεπτή γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας - από την κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο μέχρι τη δικτατορία και τη μεταπολίτευση. Η Ραραού θα ανέβει στο πάλκο της φαντασίας της, με την επιθυμία να λάμψει επιτέλους σαν πραγματική πρωταγωνίστρια, να ζήσει την προσωπική της καταξίωση.
Ερμηνεύουν: Υρώ Μανέ, Π. Μπουγιούρης, Σπ. Μπιμπίλας, Τ. Τρύπη, Γ. Βασιλώτος, Ν. Δημητρακοπούλου, Ν.-Φ. Κοσμίδου, Γ. Παρταλίδης, Μ. Ροζάκη. Συμμετέχει 3μελής ορχήστρα. Διασκ.: Υρώ Μανέ, Κ. Γιαννάκου. Μουσ.-τραγούδια: Στ. Κραουνάκης. Σκην.: Άση Δημητρολοπούλου. Κοστ.: Χ. Τσουβαλά. Φωτ.: Π. Μαθιέλλης.
Παραστάσεις έως:
Αναλυτική κριτική
Ως λαϊκό (υπερ)θέαμα ανεβάζει ο Κώστας Γάκης το εμβληματικό μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι, με την πολύτιμη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και την ερμηνεία της Υρώς Μανέ, παραγνωρίζει όμως άλλες ποιότητες του έργου. | Powered by Uber Διαβάστε ολόκληρη την κριτική