"Shrek the musical": Η ιστορία του πολυαγαπημένου "τέρατος" συνεχίζεται στη σκηνή του Περοκέ

Ο Μάρκος Σεφερλής, στην μεγαλύτερη παραγωγή της καριέρας του, ενσαρκώνει τον πράσινο ήρωα για 40 ακόμα παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Shrek the musical

Ποιος είδε και δεν λάτρεψε τον πράσινο, μεγαλόσωμο και καλόκαρδο Σρεκ στην πολυαγαπημένη τετραλογία της DreamWorks; Έχοντας μία μακρά ιστορία που ξεκινάει από το 1990 και τον σκιτσογράφο και συγγραφέα Γουίλιαμ Στάιγκ με το ομώνυμο βιβλίο του, ο Σρεκ μάς συστήθηκε στην μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά το 2001 στην βραβευμένη ταινία με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων σε παραγωγή της DreamWorks. Η πλοκή της ταινίας διαφοροποιείται σε σύγκριση με το βιβλίο, με πολλά νέα στοιχεία να προστίθενται.

Shrek the musical

Η ξεκαρδιστική -μολοταύτα διδακτική- ιστορία του Σρεκ, πήρε το όνομά της από τη γερμανική λέξη "Schreck" που σημαίνει φόβος ή τρόμος. Όσο, όμως, ξετυλίγεται το κουβάρι της, οι έννοιες του τρόμου και της ασφάλειας, της ομορφιάς και της ασχήμιας, με έναν περίτεχνο τρόπο, αντιστρέφονται. Έννοιες όπως η αγάπη, η φιλία, τα όνειρα, το θάρρος, η αποδοχή, η συμπερίληψη και η οικογένεια συνθέτουν το κεντρικό και βαθύτερο νόημα του έργου.

Shrek the musical

Ο Σρεκ ξαφνικά βρίσκεται περιστοιχισμένος μέσα στο σπίτι του από πολλούς ενοχλητικούς χαρακτήρες, οι οποίοι ανήκουν σε διάσημα παραμύθια, όπως η Χιονάτη, ο Πινόκιο, ο Κακός Λύκος κ.ά., και είναι αιχμάλωτοι του μοχθηρού Λόρδου Φάρκουαντ. Φανερά ενοχλημένος με αυτή την ξαφνική συγκατοίκηση, ο Σρεκ προσπαθεί να τους βοηθήσει να πάρουν πίσω τα σπίτια τους. Λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνει ο ίδιος ο Λόρδος, ζητώντας του να ελευθερώσει την πριγκίπισσα Φιόνα, την οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί, από τον πύργο όπου είναι φυλακισμένη. Το ταξίδι αυτό πρόκειται να αλλάξει για πάντα την ζωή του Σρεκ, καθώς στο δρόμο θα γίνει φίλος με έναν γάιδαρο τον οποίο σώζει από έναν δράκο και θα ερωτευτεί την δυναμική πριγκίπισσα, η οποία παραδόξως αντιστέκεται στη διάσωσή της.

Shrek the musical

Την γεμάτη έξυπνο χιούμορ και δράση περιπέτεια, έκανε μιούζικαλ το Broadway για πρώτη φορά το 2008 με τίτλο "Shrek the musical" και τον Δεκέμβριο του 2023 ο Μάρκος Σεφερλής την ανέβασε στην Αθήνα στον καθιερωμένο πλέον χώρο του, το θέατρο Περοκέ. Ο ίδιος υπογράφει τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί υποδυόμενος τον Σρεκ. Στο πλάι του η Λουίζα Πυριόχου ως Φιόνα, ο Γιώργος Μαντάς ως γάιδαρος, ο Λευτέρης Βαφειάδης ως Λόρδος Φάρκουαντ και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι ηθοποιοί και χορευτές που συνθέτουν έναν θίασο 24 ατόμων.

Shrek the musical

Η παράσταση "ντύνεται" με υπέροχα τραγούδια, σε διασκευή και στίχους του Μάρκου Σεφερλή και του Στέλιου Παπαδόπουλου, και μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, τα οποία ερμηνεύει δεκαμελής ζωντανή ορχήστρα. Τα εντυπωσιακά σκηνικά του Θανάση Μανίκα, τα πρωτότυπα κοστούμια του Τιμ Χάτλεϊ και οι ανατρεπτικές χορογραφίες του Θοδωρή Πανά συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα. Τα φώτα της παράστασης αναλαμβάνει ο Μιχάλης Φυρογένης και τον ήχο ο Παναγιώτης Σιμόπουλος. Την ορχήστρα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Παγιάτης και τη φωνητική διδασκαλία υπογράφει η Ευγενία Μπαλάφα. Στο πιάνο συνοδεύει η Φωτεινή Τσακνάκη.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Περισσότερες πληροφορίες

Shrek the musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 150 '

Βασισμένη στη βραβευμένη με Oscar® 2001 Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων της DreamWorks και στο Βιβλίο του Γουίλιαμ Στάιγκ, η ξεκαρδιστική ιστορία του πιο αγαπημένου «τέρατος» όλων των εποχών, θα ζωντανέψει στη σκηνή. «Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε σε μια λίμνη ένα πράσινο τέρας με το όνομα Σρεκ»… Έτσι ξεκινά η ιστορία ενός απίθανου ήρωα, που βρίσκεται σ’ ένα ταξίδι που αλλάζει τη ζωή του, δίπλα σ’ έναν σοφό γάιδαρο και μια «τρελή» πριγκίπισσα, που αντιστέκεται στη διάσωσή της. Ένα μοναδικό σόου, ένα musical, γεμάτο ρομαντισμό, αγάπη και περιπέτεια κι έναν Δράκο τεραστίων διαστάσεων που βρυχάται, βγάζει φωτιές και καπνό και κινείται με εντυπωσιακό τρόπο πάνω στη σκηνή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.