Όλα όσα θα δούμε στο Faliro Summer Theater τον Σεπτέμβριο

Ένα πλούσιο θεατρικό και μουσικό πρόγραμμα μας περιμένει στο νέο θεατρικό χώρο δίπλα στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Όλα όσα θα δούμε στο Faliro Summer Theater τον Σεπτέμβριο

Το Faliro Summer Theater, το ολοκαίνουργιο ανοιχτό αμφιθέατρο 1.400 θέσεων, που στήθηκε στο προαύλιο του Τάε Κβον Ντο και άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο, μας επιφυλάσσει ένα πλούσιο φθινοπωρινό πρόγραμμα με συναυλίες και μεγάλες θεατρικές επιτυχίες του φετινού καλοκαιριού κι όχι μόνο.

Όλα όσα θα δούμε στο Faliro Summer Theater τον Σεπτέμβριο - εικόνα 1
«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες»

Την αρχή σηματοδοτεί στις 5/9 ο «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη και μουσική του Φώτη Σιώτα, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής 14.000 θεατές. Στην παράσταση του Θεάτρου Πορεία, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Στάνκογλου στο ρόλο του αλυσοδεμένου ήρωα που μάχεται για την αυτοπραγμάτωση του ανθρώπινου είδους, με ένα δυνατό υποκριτικά θίασο που απαρτίζουν οι Ηρώ Μπέζου, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Δαυίδ Μαλτέζε, Αλέκος Συσσοβίτης, Ιωάννης Παπαζήσης. Ακολουθεί δεύτερη παράσταση στις 23/9.

Όλα όσα θα δούμε στο Faliro Summer Theater τον Σεπτέμβριο - εικόνα 2
«Η πόρνη από πάνω»

Στις 10-11/9 κάνουν την εμφάνισή τους «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ με τους Πέμη Ζούνη, Αναστάση Ροϊλό, Εριέττα Μανούρη και Κωνσταντίνο Ελματζίογλου. Το πολυβραβευμένο διαχρονικό έργο του Λέοναρντ Γκερς που μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις και τη γέννηση ενός φαινομενικά αταίριαστου έρωτα, με φόντο την εποχή των λουλουδιών στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’60.

Όλα όσα θα δούμε στο Faliro Summer Theater τον Σεπτέμβριο - εικόνα 3
«Οθέλλος»

Στις 12-13/9 η Κατερίνα Διδασκάλου αποχαιρετά με δύο τελευταίες παραστάσεις, ύστερα από δέκα χρόνια, τον θεατρικό μονόλογο-σταθμό στην πορεία της, «Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη. Μια ερμηνεία που βρίθει συναισθήματος, ενώ αφηγείται τη ζωή της Ερατώς, η οποία αλλάζει δραματικά όταν μια πόρνη μετακομίζει στον επάνω όροφο από το διαμέρισμα της.

Όλα όσα θα δούμε στο Faliro Summer Theater τον Σεπτέμβριο - εικόνα 4
«Ορέστης»

Διπλή στάση στην περιοδεία του κάνει στο Faliro Summer Theater ο «Οθέλλος» (17-18/9) με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο και τον Αιμίλιο Χειλάκη, σε σκηνοθεσία του δεύτερου από κοινού με τον Μανώλη Δούνια. Το αριστουργηματικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ φέρνει στο προσκήνιο το σαρωτικό αίσθημα της ζήλιας και όλες τις ανείπωτες πράξεις στις οποίες μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο, αγνοώντας κάθε φυλετική, ηλικιακή και κοινωνική διάκριση. Συμπρωταγωνιστούν οι Μάιρα Γραβάνη, Μυρτώ Αλικάκη, Κώστας Κορωναίος, Αλέξανδρος Βάρθης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Ελευθερία Κοντογεώργη.

Όλα όσα θα δούμε στο Faliro Summer Theater τον Σεπτέμβριο - εικόνα 5
Πυξ Λαξ

Τελευταία στο πρόγραμμα του νέου ανοιχτού θεάτρου του Φαλήρου που αναμένεται να εμπλουτιστεί σύντομα, είναι η παράσταση του Γιάννη Κακλέα (24-25/9) που απέδειξε την ικανότητα του να προσεγγίσει εξίσου επιτυχημένα μια αρχαία ελληνική τραγωδία με φόντο το αργολικό θέατρο. Η επιλογή του Άρη Σερβετάλη ως «Ορέστη» στο ομώνυμο έργο του Ευριπίδη αλλά και της Μαίρης Μηνά ως Ηλέκτρας μαζί με ένα δυνατό καστ -Πάνος Βλάχος, Αιμιλιανός Σταματάκης, Γιώργος Ψυχογιός, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Ζερόμ Καλουτά- οδήγησε σε μια παράσταση γεμάτη πάθος και ένταση που μιλά για τον φαύλο κύκλο της βίας και το μερίδιο ευθύνης του ανθρώπου πάνω σε αυτόν.

Όλα όσα θα δούμε στο Faliro Summer Theater τον Σεπτέμβριο - εικόνα 6

Εξίσου ενδιαφέρον αποδεικνύεται και το συναυλιακό ρεπερτόριο με εμφανίσεις από τους Πυξ Λαξ (6 & 7/9) σε μια μουσική βραδιά για το «Τι είναι αυτό που μας ενώνει», τους Χατζηφραγκέτα (14/9), τους Χαΐνηδες (20/9) αλλά και τους Αλέκα Κανελλίδου και Δημήτρη Καλαντζή Quartet στο «All that Jazz» (22/9).


Το πρόγραμμα αναμένεται να εμπλουτιστεί με νέες παραστάσεις. Πληροφορίες-κρατήσεις στο www.summertheater.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Ορέστης

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Στην πρώτη του προσέγγιση αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, ο σκηνοθέτης επιλέγει ένα έργο που φωτίζει τον φαύλο κύκλο της βίας και τις σχέσεις των γενεών και των φύλων.

Πυξ Λαξ

  • Ελληνική

Οι ιστορικοί Πυξ Λαξ μάς θυμίζουν «Τι είναι αυτό που μας ενώνει» και μας ταξιδεύουν σε γνώριμα μονοπάτια. Οι αιώνιοι αγαπημένοι του μουσικόφιλου κοινού τραγουδούν για τις «παλιές» και τις νέες αγάπες, εξερευνούν την τέχνη τους, αναζητούν και χτίζουν νέες μουσικές ταυτότητες αλλά πάνω απ’ όλα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: συναυλίες. Οι Πυξ Λαξ, ακμαίοι και ξεσηκωτικοί, εκφράζουν το κλασικό, το διαχρονικό, αυτό που δε χάνεται, που δεν ξεχνιέται, που δε σβήνει, που δεν είναι εφήμερο. Οι στίχοι και οι μουσικές τους έχουν μελωδικότητα αλλά και οικουμενικότητα και μας δονούν εσωτερικά, νέους και μεγαλύτερους.

Χατζηφραγκέτα the band

  • Ελληνική

Οι Χατζηφραγκέτα κατεβαίνουν στο Φάληρο σε full band σύνθεση.

Η πόρνη από πάνω

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Η ζωή της Ερατώς αλλάζει όταν μια πόρνη εγκαθίσταται στο διαμέρισμα πάνω από το δικό της. Μια ολόκληρη ζωή σε ενενήντα λεπτά πετυχαίνει να αναπαραστήσει η Κατερίνα Διδασκάλου καθώς ερμηνεύει με αξιοθαύμαστη αμεσότητα, λιτότητα και μέτρο τη ζωή της καταπιεσμένης χήρας νοικοκυράς, αλλά και όλους τους χαρακτήρες που σημάδεψαν τη ζωή της ηρωίδας. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται μέσα από το βαθιά ανθρώπινο κείμενο που για ενδέκατη χρονιά συνεχίζει να συγκινεί το κοινό. Αποτελεί, άλλωστε, ένα ρόλο ζωής για την ηθοποιό.

Προμηθέας Δεσμώτης

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 70 '

Η ιστορία της αντίστασης του αλυσοδεμένου ήρωα στην τυραννική εξουσία του Δία αναδεικνύεται μέσα από το ρυθμό του ποιητικού λόγου σε μια παράσταση με έντονη μουσική υφή που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 50.000 θεατές.

Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Στη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Μπρόντγουεϊ, με φόντο την εποχή των λουλουδιών και της κοινωνικής απελευθέρωσης, ο συγγραφέας μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Οθέλλος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Τον παράφορο έρωτα κόντρα στα κοινωνικά στερεότυπα της εποχής, την προδοσία, την εκδίκηση, τη ζήλια και το μύχιο φόβο για το ξένο πραγματεύεται η αριστουργηματική τραγωδία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber