Έξτρα παράσταση για τη Μόνικα Μπελούτσι και την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» στο Ηρώδειο

Ρεκόρ προπώλησης εισιτηρίων κατέγραψε η παράσταση του Τομ Βολφ που έρχεται στην Αθήνα με πρωταγωνίστρια την Ιταλίδα σταρ του σινεμά.

Έξτρα παράσταση για τη Μόνικα Μπελούτσι και την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» στο Ηρώδειο

Μάλλον αναμενόμενη θα λέγαμε ότι είναι η προσθήκη έξτρα ημερομηνίας στην παρουσίαση της παράστασης «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» στο Ηρώδειο, με πρωταγωνίστρια την Μόνικα Μπελούτσι και σε σκηνοθεσία του Τομ Βολφ. Η σταρ του σινεμά μεταμορφώνεται στη μεγάλη ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας στην πρώτη της εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι, από τις 28 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, πλαισιωμένη από την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου Γιώργου Πέτρου.

Η παράσταση βασίζεται στην εκτενή έρευνα του Βολφ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν το ομώνυμο βιβλίο (που θα κυκλοφορήσει προσεχώς από τις Εκδόσεις Πατάκη) αλλά και το ντοκιμαντέρ «Maria by Callas: In her own words» (2017). Περισσότερο ως Μαρία και λιγότερο ως Κάλλας, μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα μας υποδέχεται στο σαλόνι της και μοιράζεται καθοριστικές στιγμές της ζωής της μέσα από αδημοσίευτες επιστολές της που διατρέχουν 30 χρόνια καλλιτεχνικής και προσωπικής πορείας. Ο σκηνοθέτης και δημιουργός της παράστασης, μετά από ατελείωτες ώρες ταξιδιού, τα τελευταία 8 χρόνια, προκειμένου να συνομιλήσει με ανθρώπους που γνώριζαν την Κάλλας αλλά και να συγκεντρώσει και να φέρει στο φως όλο αυτό το υλικό, φιλοδοξεί με το πρώτο του αυτό θεατρικό εγχείρημα να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της ζωής της μεγάλης ντίβας και κυρίως της γυναίκας πίσω από το λαμπερό προσωπείο.

Έξτρα παράσταση για τη Μόνικα Μπελούτσι και την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» στο Ηρώδειο - εικόνα 1
Γιώργος Πέτρου

Η Ιταλίδα ηθοποιός και ο Τομ Βολφ, διαμόρφωσαν μια νέα εκδοχή της επιτυχημένης παράστασης που έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Μαρινί του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2019, ειδικά για το Ηρώδειο, όπου η διεθνώς διακεκριμένη ελληνική ορχήστρα υπό την μπαγκέτα του πολυβραβευμένου μαέστρου, θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από έργα που έχουν συνδεθεί με τη ζωή της Μαρίας Κάλλας: «Τραβιάτα», «Μήδεια», «Καβαλερία Ρουστικάνα», «Τόσκα», «Βέρθερος», «Η υπνοβάτις».

i Προπώληση μέσω ticketservices.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Βασισμένη στο βιβλίο του Τομ Βολφ «Maria by Callas», η παράσταση αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της μεγάλης ντίβας μέσα από μια σειρά αδημοσίευτες επιστολές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber