Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του!

3

Παράλληλες ιστορίες έρωτα και χωρισμού μάς διασκεδάζουν αλλά και μας προβληματίζουν σε αυτό το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, που ανεβάζει ο ίδιος σε μια κεφάτη παράσταση.

Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του!

Η Κική καταφθάνει στο σπίτι της καλύτερής της φίλης Δήμητρας, αφού ο άντρας της μόλις της ανακοίνωσε ότι θέλει να χωρίσουν. Την επόμενη ημέρα πρόκειται να παντρέψει τη Νατάσα, την τρίτη φίλη της παρέας, οπότε πρέπει πάση θυσία να ηρεμήσει για να παραστεί στο μυστήριο. Μόνο που λίγο αργότερα εμφανίζεται στο σπίτι της Δήμητρας, εξίσου αναστατωμένη, η Νατάσα... Από αυτήν τη βάση διακλαδώνονται στο έργο του Καπουτζίδη οι επιμέρους ιστορίες, στις οποίες φυσικά επιφυλάσσει τις απαραίτητες για την επίτευξη του κωμικού ανατροπές κι εκπλήξεις, με στόχο να αναρωτηθεί πάνω στις σχέσεις.

Τι μας οδηγεί στις επιλογές μας; Υπάρχει το άλλο μας μισό; Πώς έχουν επιδράσει στις ερωτικές γνωριμίες τα social media; Πόσο ανοιχτόμυαλη είναι η ελληνική κοινωνία; Όλα αυτά με το ένδυμα μιας κωμωδίας, όχι ανατρεπτικής ή μη αναμενόμενης, αλλά πάντως καλοκουρδισμένης, με ατάκες, με χρήση των βασικών κωμικών εργαλείων κι ευρήματα που λειτουργούν ωραία, αλλά πάνω απ’ όλα μιας κωμωδίας με "μηνύματα", που απευθύνονται στα πουριτανικά αντανακλαστικά μιας χώρας όπως η Ελλάδα. Βέβαια, αν και η ανάγκη του συγγραφέα να ακουστεί είναι θεμιτή, και κυρίως αναγκαία, σε σημεία το έργο ακούγεται διδακτικό και κατεβαίνει σαν κήρυγμα στην πλατεία.

Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του! - εικόνα 1

Κατά τ’ άλλα η παράσταση, την οποία σκηνοθετεί ο συγγραφέας, χαρίζει απλόχερα το γέλιο. Πρωταγωνιστεί μια ωραία ομάδα νέων ηθοποιών οι οποίοι, αν και ανά στιγμές επιδίδονται στο "τυπικό" υστερικό παίξιμο της κωμωδίας, υποστηρίζουν αυτό που κάνουν, έχουν κέφι και το μεταδίδουν. Η Μαριλού Κατσαφάδου, στον αβανταδόρικο ρόλο της Κικής, είναι ιδιαίτερα απολαυστική, αλλά συνολικά όλη η ομάδα ανταποκρίνεται ικανοποιητικά: Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Ανθή Σαββάκη, Κατιάνα Μπαλανίκα, Γιώργος Σαββίδης, Απόστολος Ψαρρός κ.ά.

ΗΒΗ Σαρρή 27, Ψυρρή, 2103213112. Διάρκεια: 90΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, μετά τις αξέχαστες επιτυχίες του στη μικρή οθόνη, δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στο σανίδι. Στην ξεκαρδιστική του κωμωδία συνυπάρχουν ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια, ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα πλημμυρίζει (κυριολεκτικά) συνθέτουν το παζλ μίας έξυπνης και ευαίσθητης κωμωδίας, στην οποία οι ήρωες θα αναγκαστούν, λίγο πριν βουλιάξουν οριστικά, να πουν την αλήθεια. Όλοι σε όλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber

"Τότε, τώρα, πάντα": Πότε ξεκινά η νέα επιθεώρηση από τον Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος

Ο μετρ του είδους θα ξεκαλοκαιριάσει στο Θέατρο Άλσος με νέα επιθεώρηση και ταλαντούχους συνεργάτες.

"The philanthropist": Οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν με τη νέα τους παράσταση

Το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" υποδέχεται ξανά το μουσικοθεατρικό σχήμα που αφηγείται σκοτεινά παραμύθια χρησιμοποιώντας μουσική, χορό, κουκλοθέατρο και animation.