Τέσσερις νέες παραστάσεις φλερτάρουν με το ερευνητικό

Ο Τσέχοφ, η Πάτι Σμιθ και ο Σαμ Σέπαρντ συνυπάρχουν με νέες ελληνικές πένες στις επιλογές αυτής της εβδομάδας. Και οι τέσσερις παραστάσεις που ανεβαίνουν φλερτάρουν με το ερευνητικό και αναζητούν την αμεσότητα.

Τέσσερις νέες παραστάσεις φλερτάρουν με το ερευνητικό

Ο Τσέχοφ, η Πάτι Σμιθ και ο Σαμ Σέπαρντ συνυπάρχουν με νέες ελληνικές πένες στις επιλογές αυτής της εβδομάδας. Και οι τέσσερις παραστάσεις που ανεβαίνουν φλερτάρουν με το ερευνητικό και αναζητούν την αμεσότητα.

«Στον πάγο»

Τέσσερις νέες παραστάσεις φλερτάρουν με το ερευνητικό - εικόνα 1

Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό θεατρικό έργο γνωρίζει άνθηση και είναι πολλοί οι νέοι σκηνοθέτες και οι ομάδες που το υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις. Μια νέα συγγραφέας-σκηνοθέτις, η Μαργαρίτα Γερογιάννη, ανεβάζει το έργο του πρωτοεμφανιζόμενου Νίκου Δημητρόπουλου, μια μαύρη κωμωδία που κινείται στα όρια του θεάτρου του παραλόγου. Τους αντισυμβατικούς χαρακτήρες, που βρίσκονται σε ένα μόνιμο κυνήγι ευτυχίας, ενσαρκώνουν οι Σοφία Μανώλη, Θεοδώρα Ντούσκα, Άγγελος Νεράντζης, Peter Rundle και Γιάννης Διακάκης. (Ιλίσια/Βολανάκης, από 11/3)

«Cowboy mouth»

Τέσσερις νέες παραστάσεις φλερτάρουν με το ερευνητικό - εικόνα 2

Η συνάντηση του συγγραφέα Σαμ Σέπαρντ με τη ροκ σταρ Πάτι Σμιθ, το 1971, γέννησε μια θυελλώδη σχέση κι ένα αυτοβιογραφικό θεατρικό έργο, το οποίο έγραψαν σε δύο νύχτες! «Θέλαμε να μιλήσουμε για δύο ανθρώπους που ήταν μοιραίο να συναντηθούν. Δύο μεγάλους ονειροπόλους που βρέθηκαν μαζί, αλλά ήταν γραφτό να έχουν λυπηρό τέλος», έχει δηλώσει η ίδια η Πάτι Σμιθ. Την παθιασμένη σχέση τους θα ζωντανέψουν στη σκηνή ο Ονησίφορος Ονησιφόρου, η Κατερίνα Χριστοδουλίδου και ο Γιώργος Λιάκος, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Νέλλης Καρρά. (Φούρνος, από 13/3)

«Ιβάνωφ»

Τέσσερις νέες παραστάσεις φλερτάρουν με το ερευνητικό - εικόνα 3

Αντίθετα από το ρομαντικό, ηρωικό ή μελοδραματικό θέατρο, που προβάλλει έναν κεντρικό ήρωα σε μεγάλες στιγμές της ζωής του, στο θέατρο του Άντον Τσέχοφ βρίσκεται στο επίκεντρο μια κοινωνία καθημερινών ανθρώπων, που σίγουρα δεν έχει τίποτε ηρωικό. Έχουν όμως τη δική τους αλήθεια, που συγκλονίζει, και αυτή θα δείξει η Άντζελα Μπρούσκου στο ανέβασμα του τσεχοφικού έργου, οδηγώντας τον ωραίο θίασό της (Ανδρέας Κωνσταντίνου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Τσιμάρας Τζανάτος, Κρις Ραντάνοφ κ.ά.), και παίζοντας η ίδια, στα όρια της κωμωδίας και της υπαρξιακής τραγωδίας. (Οδού Κυκλάδων, από 9/3)

«Γιβραλτάρ»

Τέσσερις νέες παραστάσεις φλερτάρουν με το ερευνητικό - εικόνα 4

Ο Χρήστος Καπενής και ο Γρηγόρης Χατζάκης, γνωστοί και ως Ginger Creepers, γίνονται Βρετανοί αρχαιοκάπηλοι, φυγόδικοι, ερευνητές της χαμένης Ατλαντίδας και ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Κάτι από σύγχρονο Ιντιάνα Τζόουνς, αστυνομική περιπέτεια και devised theatre έχει αυτή η νέα τους παράσταση, που συνδυάζει μύθους, ιστορικές αναφορές και προσωπικές σκέψεις. Μάλιστα η υποτιθέμενη ραδιοφωνική εκπομπή των ηρώων θα μεταδίδεται ζωντανά στην ιστοσελίδα της ομάδας! («Bios», από 9/3)

Περισσότερες πληροφορίες

Cowboy mouth

  • Αυτοβιογραφικό
  • Διάρκεια: 60 '

Το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου γίνεται τόπος ψυχικής και σωματικής έξαρσης, που φέρνει τους ήρωες αντιμέτωπους με τα όριά τους, αντλώντας από την αληθινή ιστορία του Σαμ Σέπαρντ και της Πάτι Σμιθ.

Στον πάγο

  • Μαύρη Κωμωδία
  • Διάρκεια: 95 '

Το έργο υπογραμμίζει τη συνήθειά μας να βάζουμε στον πάγο ό,τι μας πληγώνει. Η έλευση ενός εξωτερικού παράγοντα όμως μπορεί να λιώσει τον πάγο μια για πάντα.

Γιβραλτάρ

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 110 '

Δύο Βρετανοί αρχαιοκάπηλοι επιχειρούν να κλέψουν σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα, με αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο της Interpol και να κρυφτούν στον απομονωμένο κόλπο του Γιβραλτάρ.

Ιβάνωφ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 150 '

Σε αυτό το έργο του 1880 ο συγγραφέας προέβλεψε ουσιαστικά τη Ρωσική Επανάσταση, μέσα από τη μελέτη των ανεκπλήρωτων ονείρων ανθρώπων που ζούσαν στην επαρχία.

Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168

Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»

Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη

Bios

Πειραιώς 84

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber