Όπερα και σινεμά κάτω από τα αστέρια από τη Λυρική Σκηνή

Με ιδέα και σενάριο του Βασίλη Λούρα, η κινηματογραφική όπερα «À Paris tous les deux» ταξιδεύει από τις 16 Ιουλίου σε δώδεκα ελληνικούς προορισμούς, προσφέροντας ένα μαγικό, δωρεάν καλοκαιρινό θέαμα που ενώνει το σινεμά με το λυρικό τραγούδι.

À Paris tous les deux Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή μάς ετοιμάζει την πιο όμορφη, μελωδική έκπληξη για αυτό το καλοκαίρι! Από τις 16 Ιουλίου έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2026, το πρόγραμμα "Η Λυρική ταξιδεύει στην Ελλάδα" φέρνει σε δώδεκα υπέροχους προορισμούς —από τη Σύρο και τους Παξούς μέχρι την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Σκιάθο— μια πρωτοποριακή, ρομαντική εμπειρία με τίτλο "À Paris tous les deux". Μια παράσταση που βασίζεται στην ιδέα, το σενάριο και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βασίλη Λούρα.

Τι ακριβώς είναι αυτό; Μια "κινηματογραφική όπερα παστίτσιο". Φανταστείτε ένα μαγικό, υβριδικό θέαμα όπου ο κινηματογράφος συναντά το λυρικό τραγούδι. Στη μεγάλη οθόνη θα προβάλλεται μια βωβή σπονδυλωτή ταινία (γυρισμένη σε φυσικούς χώρους στο Παρίσι και την Αθήνα), η οποία μεταφέρει στο σήμερα πέντε εμβληματικές, παριζιάνικες ιστορίες έρωτα και θανάτου από πασίγνωστες όπερες όπως η Τραβιάτα, η Μποέμ και η Μανόν. Την ίδια στιγμή, κάτω από την οθόνη, τρεις σπουδαίοι Έλληνες σολίστ —η Χρύσα Μαλιαμάνη (υψίφωνος), η Άννα Στυλιανάκη (υψίφωνος) και ο Μάνος Κοκκώνης (τενόρος)— συνοδεία πιάνου (Μαριλένα Σουρή στις 16, 31/7 & 12, 14, 17, 19/9) / Χρήστος Σακελλαρίδης στις 19, 22/7 & 3, 5, 7, 9/9), θα ερμηνεύουν ζωντανά τις συγκλονιστικές άριες του Βέρντι και του Πουτσίνι. Μάλιστα, στην ταινία συμμετέχει αφιλοκερδώς και η σπουδαία Γαλλίδα σταρ Φανί Αρντάν!

À Paris tous les deux Λυρική Σκηνή

Το πιο όμορφο στοιχείο αυτής της δράσης, που στηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αποτελεί συμπαραγωγή με το περίφημο Théâtre du Châtelet του Παρισιού, είναι ο ανοιχτός, φιλόξενος χαρακτήρας της. Με ελεύθερη είσοδο για όλους, σπάει κάθε στερεότυπο που θέλει την όπερα απρόσιτη ή ελιτίστικη.

Αν βρεθείτε σε κάποιον από τους σταθμούς της περιοδείας, μην χάσετε την ευκαιρία. Πάρτε την παρέα σας και αφήστε το οπερατικό σάουντρακ της "Πόλης του Φωτός" να σας ταξιδέψει. Είναι η τέλεια υπενθύμιση ότι ο έρωτας, η μουσική και το καλοκαίρι μιλούν πάντα την ίδια, παγκόσμια γλώσσα.

À Paris tous les deux Λυρική Σκηνή

Σταθμοί της περιοδείας

• 16 Ιουλίου | 21.00 – Σύρος, Θέατρο Απόλλων
• 19 Ιουλίου | 20.00 – Ιωάννινα, Αίθουσα Πολιτιστικού Πολυχώρου "Δημήτρης Χατζής" (Παλαιά
Σφαγεία)
• 22 Ιουλίου | 21.00 – Παξοί, Αύλειος χώρος Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Λογγού
• 31 Ιουλίου | 20.30 – Τήνος, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
• 3 Σεπτεμβρίου | 21.00 – Ηράκλειο, Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος "Βηθλεέμ"
• 5 Σεπτεμβρίου | 21.00 – Ρέθυμνο, Σπίτι του Πολιτισμού
• 7 Σεπτεμβρίου | 20.00 – Χανιά, Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης"
• 9 Σεπτεμβρίου | 20.30 – Σητεία, Πολύκεντρο Δήμου Σητείας
• 12 Σεπτεμβρίου | 19.30 – Κέρκυρα, Ιόνιος Ακαδημία
• 14 Σεπτεμβρίου | 21.00 – Καλαμάτα, Μέγαρο Χορού
• 17 Σεπτεμβρίου | 20.00 – Κομοτηνή, Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
• 19 Σεπτεμβρίου | 20.00 – Σκιάθος, Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι του Δήμου Σκιάθου

Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες για προκρατήσεις, στους χώρους παρουσίασης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μάνα, Μητέρα, Μαμά": Το αριστούργημα του Γιώργου Διαλεγμένου στο Θέατρο Άλμα

Το "Μάνα, Μητέρα, Μαμά" του Γιώργου Διαλεγμένου ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Άλμα, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. Ένα πικρά κωμικό και βαθιά ανθρώπινο έργο για την οικογένεια, τη μνήμη, τη μοναξιά και την ελληνική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/09/2026

Η Φένια Παπαδόδημα παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική "Νέκυια" στην Αίθουσα "Γιάννης Μαρίνος"

Σε νέο χώρο, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, παρουσιάζεται η "Νέκυια" της Φένιας Παπαδόδημα.

Ο Δημήτρης Μακαλιάς δεν παντρεύεται όνειρα, παντρεύεται μόνο τη στιγμή

Ο Δημήτρης Μακαλιάς πρωταγωνιστεί στο "ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ – τα παιδιά" που μοιάζει με debate της χρονιάς και παρουσιάζεται το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Μιλά για αυτό αλλά όχι μόνο γι΄αυτό στο "α".

Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Τρεις παραστάσεις ταξιδεύουν από την Κύπρο στο Εθνικό Θέατρο

Το Θέατρο Δίπυλον φιλοξενεί τρεις παραγωγές που ξεχώρισαν στην Κύπρο τη θεατρική περίοδο 2025-2026

"Μήδεια": Τελευταία και έκτακτη παράσταση λόγω πρωτοφανούς ζήτησης στο Βεάκειο Θέατρο

Με όλες τις εμφανίσεις του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα να είναι ήδη sold out, η παράσταση-φαινόμενο του φετινού καλοκαιριού προσθέτει μία νέα και τελευταία παράσταση. Μάθετε περισσότερα.

Gala Ballet des Étoiles de l’Opéra de Paris: Γιορτή του κλασικού χορού στο Christmas Theater

Μόνο για μία βραδιά, το Christmas Theater υποδέχεται το "Gala Ballet des Étoiles de l’Opéra de Paris". Οι κορυφαίοι χορευτές της Όπερας του Παρισιού αποκαλύπτουν το πάθους και την τεχνική τους αρτιότητα.

"Still! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο": Το διεθνές "σιωπηλό αριστούργημα" επιστρέφει στο Άνεσις

Το "Still! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο" γοητεύει εξίσου παιδιά και ενήλικες χωρίς να χρειάζεται ούτε μία λέξη για να το πετύχει. Διαθέτει μια τόσο σπάνια γλυκύτητα, μια τρυφερότητα και μια ποιητική ευαισθησία που αγγίζει εξίσου βαθιά και τους μεγάλους