Κατερίνα Διδασκάλου: Η συγκλονιστική "Ερατώ" που συγκινεί το κοινό για 15η χρονιά

Η πόρνη από πάνω

Η "Πόρνη από πάνω" του Αντώνη Τσιπιανίτη, επιστρέφει για 15η συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά στη σκηνή του Νέου Ακάδημου (από 12/10). Και αν αυτή η παράσταση συνεχίζει να συγκινεί, να γεμίζει θέατρα και να κλέβει τις καρδιές του κοινού, ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο: Κατερίνα Διδασκάλου. Η σπουδαία αυτή πρωταγωνίστρια, με μια ερμηνεία-σταθμό στην καριέρα της, καταθέτει κάθε βράδυ την ψυχή της πάνω στο σανίδι. Ως Ερατώ, η Διδασκάλου δεν υποδύεται απλώς έναν ρόλο· γίνεται η φωνή κάθε γυναίκας που βίωσε την απόρριψη, την κακοποίηση, αλλά και τη λύτρωση. Με μια μοναδική ζεστασιά στο βλέμμα, με αφοπλιστική αμεσότητα και μια εσωτερική δύναμη που μαγνητίζει, καταφέρνει να ισορροπεί με απόλυτη φυσικότητα ανάμεσα στο δάκρυ και το γέλιο.

Είναι συγκλονιστικός ο τρόπος που η Κατερίνα Διδασκάλου "αγκαλιάζει" τον θεατή. Μέσα σε αυτή τη θεατρική ώρα, νιώθεις ότι δεν παρακολουθείς έναν μονόλογο, αλλά ότι κάθεσαι στην κουζίνα μιας παλιάς σου φίλης, που σου ανοίγει την καρδιά της χωρίς προκαταλήψεις. Με την καθηλωτική της ερμηνεία, μας θυμίζει πως, όσα τραύματα κι αν κουβαλάμε, πάντα υπάρχει χώρος για μια νέα αρχή. 15 χρόνια μετά, η Διδασκάλου παραμένει εξίσου ορμητική, συγκινητική και φωτεινή. 

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια η εν Αυλίδι" από τον Σάββα Στρούμπο ταξιδεύει το καλοκαίρι του 2026 και φωτίζει το τέλος μιας εποχής

Η ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει την 'Ιφιγένεια η εν Αυλίδι' του Ευριπίδη, μια παράσταση που μιλά για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε, με αφετηρία το θέατρο Βράχων του Βύρωνα και το bio-Mechanical festival στη Χαλκίδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/06/2026

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά: Κάθε βραδιά μια μοναδική απόδραση πολιτισμού στον λόφο

Το φετινό πρόγραμμα, που εκτείνεται έως τον Σεπτέμβριο, συνδυάζει θέατρο, μουσική και stand-up comedy, φιλοξενώντας σημαντικές παραγωγές και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Ρένη Πιττακή: "Η Τροφός στη "Μήδεια" είναι η φωνή της λαϊκής θυμοσοφίας απέναντι στο τυφλό πάθος"

Καθώς το κοινό προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης "Μήδειας" σε σκηνοθεσία Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς, που ξεκινά με sold out στο θέατρο Βράχων (5/7), μιλήσαμε με τη σπουδαία και έμπειρη ηθοποιό Ρένη Πιττακή.

Είδαμε τους "Όρνιθες" σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου στον Κορυδαλλό

Μέσα από τη θεατρική ομάδα κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού, η τέχνη γίνεται χώρος ελευθερίας. Εκεί όπου, όπως συγκλονιστικά ειπώθηκε στη σκηνή, αληθινή ελευθερία είναι "να μείνεις όρθιος μέσα σε έναν κόσμο που σε θέλει σκυφτό".

Οι πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (27 & 28/06)

Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου 2026 μας φέρνει κοντά σε ωραίες θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα και χορό στην Πειραιώς 260, στο Κέντρο Πολιτισμού 'Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε ανοιχτά θέατρα.

"ΒΑΚΧΕΣ" με τους Tiger Lillies: Μια πρωτοποριακή διεθνής θεατρική σύμπραξη

Πολυαναμενόμενη είναι η καλλιτεχνική συνάντηση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, για τις "Βάκχες" σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου σκηνοθέτη Γιάβορ Γκάρντεφ, με μικτό θίασο Ελλήνων και Βούλγαρων ηθοποιών και μουσική των Tiger Lillies.

Έχεις ξαναδεί παράσταση στο Αστεροσκοπείο Αθηνών;

Μια εμπειρία θεάτρου και αστρονομικής παρατήρησης έρχεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο λόφο των Νυμφών, τον Ιούλιο, κάτω από τα αστέρια.