Από τη Gen Z στους παππούδες, η "Κέλλυ" μιλά για την ενηλικίωση σήμερα

Η Βασιλική Βλάχου, σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια της βραβευμένης βρετανικής ταινίας «Το Κάλεσμα του Σπουργιτιού», παρουσιάζει με την «Κέλλυ», το πρώτο της θεατρικό έργο, μια σύγχρονη σκηνική αφήγηση ενηλικίωσης που συνομιλεί με διαφορετικές γενιές.

Κέλλυ Groovy GraphX©

Μας αρέσουν οι καλλιτεχνικές συναντήσεις που γεννούν νέες προτάσεις και η "Κέλλυ" ανήκει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία. Η θεατρική σύμπραξη της Αγνής Χιώτη και της Βασιλικής Βλάχου στο Θέατρο 104 (από 12/1) σηματοδοτεί το σημείο διασταύρωσης δύο διακριτών, αλλά συγγενών, καλλιτεχνικών διαδρομών. Η Βλάχου, γνωστή μέχρι σήμερα κυρίως από τη σεναριακή και κινηματογραφική της γραφή – και ως σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια της βραβευμένης βρετανικής ταινίας "Το Κάλεσμα του Σπουργιτιού" – δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο θεατρικό κείμενο. Η γραφή της, βιωματική αλλά όχι εξομολογητική, ακροβατεί ανάμεσα στον αυτοσαρκασμό και την κοινωνική παρατήρηση, χωρίς να επιδιώκει εύκολη ταύτιση. Αντίθετα, φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη δομή της εμπειρίας παρά για την αφήγηση μιας "ιστορίας ζωής".

Κέλλυ Groovy
GraphX©

Από την άλλη, η Αγνή Χιώτη, μετά την "Ομολογία της 4ης Ιανουαρίου", επιστρέφει σε μια σκηνοθετική γραμμή που συνομιλεί με τη δραματουργία ως ζωντανό υλικό. Η παρουσία της επί σκηνής, μαζί με τη Βλάχου και τον Γιώργο Ιωσηφίδη,  λειτουργεί ως μέρος μιας συλλογικής θεατρικής σύνθεσης, όπου τα σώματα και οι ρόλοι παραμένουν ρευστοί.

"Η "Κέλλυ" είναι μια σύγχρονη, αυτοσαρκαστική και συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης, που έρχεται να εκπλήξει τους θεατές και να τους βυθίσει σε ένα ευφάνταστο και κωμικοτραγικό ταξίδι αυτοπραγμάτωσης" υπογραμμίζουν οι συντελεστές της παράστασης. " Μέσα από χιούμορ, σκληρές αλήθειες και βιωματικές εμπειρίες, το έργο ακολουθεί την πορεία μιας γυναίκας από την παιδική της ηλικία έως την ενήλικη ζωή της, δίνοντας μια γεύση από το μέλλον και τις προκλήσεις της εποχής μας. Με γρήγορο ρυθμό, πολυπρόσωπους χαρακτήρες και μια συνεχή εναλλαγή κωμικών και δραματικών σκηνών, η "Κέλλυ" συνδυάζει την ψυχαγωγία με τον κοινωνικό προβληματισμό, μιλώντας σε κοινό διαφορετικών ηλικιών – από τη Gen Z έως τη γενιά των γονιών τους και των παππούδων τους".

Κέλλυ
Κέλλυ Groovy GraphX©

Φαίνεται πως η "Κέλλυ" δεν περιγράφει την ενηλικίωση ως ολοκληρωμένο αφήγημα. Την προσεγγίζει ως συνεχή ισορροπία ανάμεσα στο παρελθόν, τις επιθυμίες και τις κοινωνικές απαιτήσεις. Οι κωμικές και δραματικές αλλαγές λειτουργούν σαν ρυθμός στη σκηνή, δημιουργώντας μια αίσθηση χρόνου ανάμεσα στο τώρα και το τότε.

Προπώληση εισιτηρίου: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέλλυ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 60 '

Μια αυτοσαρκαστική και συγκινητική ιστορία για όλες τις ηλικίες, που μέσα από χιούμορ, σκληρές αλήθειες και βιωματικές εμπειρίες, ακολουθεί το κωμικοτραγικό ταξίδι μιας γυναίκας από την παιδική ηλικία έως την ενήλικη ζωή, δίνοντας μια γεύση από το μέλλον και τις προκλήσεις της εποχής μας.

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το ιστορικό music hall "Μέδουσα" ξανά ζει

Η Αθήνα ξαναβρίσκει το θρυλικό της σαββατόβραδο στη "Μέδουσα". Το ιστορικό music hall που ταυτίστηκε με τον Γιώργο Μαρίνο αναβιώνει και συνεχίζει να ξαναβάζει φωτιά στη διασκέδαση με νέους συντελεστές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/02/2026

Παράσταση-αφιέρωμα στον ελληνισμό της Αυστραλίας της δεκαετίας του ‘60 στο Αγγέλων Βήμα

"Έφυγες με το Πατρίς": Ένα θεατρικό ταξίδι μνήμης στο Αγγέλων Βήμα σε σκηνοθεσία Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου με τους Γιάννης Ντάσιος, Λίλη Τέγου και Γιάννης Τσιώμου να πρωταγωνιστούν.

"Άσπρο Μαύρο": Τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα και έναρξη περιοδείας

Η σπαρακτική υπαρξιακή σύγκρουση πίστης και απόγνωσης του Cormac McCarthy ολοκληρώνει τον κύκλο της στο Θέατρο Επί Κολωνώ και ταξιδεύει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ο Αντώνης Καφετζόπουλος, που συμπρωταγωνιστεί με τον Ζερόμ Καλούτα.

"Δημοκράτορες" του Γιάννη Αποσκίτη: Τελευταίες παραστάσεις

Μια μαύρη, γκροτέσκα κωμωδία για την εξουσία, την παράνοια και τα όρια της επιστήμης είναι το έργο του Γιάννη Αποσκίτη, που παίζεται για λίγο ακόμα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

"Ο σωσμένος" στο Cartel: Μπισμπίκης–Κιτσοπούλου σε μια απροκάλυπτη συνάντηση

Η νέα παράσταση του "Σωσμένου" στο Cartel φέρνει τη συνάντηση Μπισμπίκη και Κιτσοπούλου, με ρεαλισμό, σκληρή θεματολογία και αθηρόστομη ειλικρίνεια, ενώ η μουσική του Μπάμπη Παπαδόπουλου καθορίζει την ατμόσφαιρα της αναμενόμενης πρεμιέρας.

Τρεις θεατρικές παραστάσεις επιστρέφουν στο σανίδι

Τέσσερις γυναίκες ηθοποιοί ανεβαίνουν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν ξανά τρεις βαθιά ανθρώπινες παραστάσεις που συγκαταλέγονται στις θεατρικές επαναλήψεις της σεζόν που επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά.

Άγιος Βαλεντίνος στο θέατρο: 8 θεατρικές στάσεις για κάθε love story

Γιορτάστε τον Αγιο Βαλεντίνο στο θέατρο. Γελάστε με τις ατυχίες των ηρώων, απολαύστε το μαύρο χιούμορ και δείτε τον έρωτα από μια διαφορετική και ίσως ειρωνική οπτική.