Ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή περιοδεία του Άρματος Θέσπιδος με τη "Λοκαντίερα"

Με επιτυχία ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή περιοδεία του Άρματος Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, φέρνοντας το ποιοτικό θέατρο κοντά στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας με τη «Λοκαντιέρα» του Γκολντόνι.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Λοκαντιέρα © Βασίλης Ζαβέρδας

Με θερμή αποδοχή από το κοινό ολοκληρώνεται την Πέμπτη 31 Ιουλίου η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία του Άρματος Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με το διαχρονικό έργο "Η Λοκαντιέρα" του Κάρλο Γκολντόνι, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.

Η παράσταση, γεμάτη χιούμορ, ζωντάνια και θεατρική φρεσκάδα, ζωντάνεψε στις σκηνές πόλεων και χωριών τη συναρπαστική ιστορία της Μιραντολίνας, μιας έξυπνης και ανεξάρτητης γυναίκας που, διαχειριζόμενη τον ξενώνα της, σαγηνεύει και χειρίζεται με μαεστρία τους άνδρες που την περιβάλλουν, αποκαλύπτοντας τις αδυναμίες και τις κοινωνικές συμβάσεις της εποχής της.

Λοκαντιέρα
© Βασίλης Ζαβέρδας

Το Άρμα Θέσπιδος – το σπουδαίο δημιούργημα του αείμνηστου Κώστα Καζάκου – συνεχίζει πιστά τον θεμελιώδη σκοπό του: την ουσιαστική και διαρκή παρουσία του θεάτρου στην περιφέρεια. Με σταθερή προσήλωση στην ποιότητα και την προσβασιμότητα, δίνει την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθεί ποιοτικές παραστάσεις στον τόπο του και να συμμετέχει ενεργά στη θεατρική πράξη.

Πλέον αποτελεί έναν αναγνωρισμένο θεσμό για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, καταξιωμένο στη συνείδηση του κοινού για τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την υψηλή αισθητική των παραγωγών του.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κόκκαλης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Καρακούσης, Ελένη Νάτση και Αλίκη Οικονομοπούλου. Τα κοστούμια και τα σκηνικά υπογράφει ο Κέννυ ΜακΛέλλαν και την κίνηση ο Καμίλο Μπεντακόρ. Τελευταίες παραστάσεις την Τετάρτη 30 Ιουλίου στο Λουτρό Αιτωλοακαρνανίας (Δημοτικό Σχολείο) και την Πέμπτη 31 Ιουλίου στο Μοναστηράκι (Κεντρική Πλατεία).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Στο Θέατρο Τζένη Καρέζη το νέο ελληνικό έργο κάνει αίσθηση

Αυτές τις γιορτές, οι "Άγριοι" και η "Έντα", δύο δυναμικά και επίκαιρα έργα κοιτούν κατάματα την ελληνική πραγματικότητα στο ιστορικό θέατρο της οδού Ακαδημίας αποτελώντας τοπ επιλογές για θεατρικές εξόδους που πιάνουν τόπο.

19/12/2025

Το σινεμά πάει θέατρο

Από τη μεγάλη οθόνη στο θεατρικό σανίδι: οι έξι παραστάσεις που ακολουθούν σου δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσεις διάσημα έργα του κινηματογράφου με νέα ματιά.

Ψήφισες στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού; Δες αν κερδίζεις θεατρικά δώρα

Όλα τα ονόματα των αναγνωστών/τριών που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για παραστάσεις ή ένα θεατρικό βιβλίο.

Ποιες παραστάσεις Καρυοθραύστη θα δούμε & γιατί είναι το απόλυτο γιορτινό παραμύθι

Ο "Καρυοθραύστης" επιστρέφει κάθε γιορτινή περίοδο στη σκηνή, γιατί ενώνει μουσική, χορό και παιδική φαντασία σε ένα μαγικό ταξίδι αγάπης, ονείρων και Χριστουγεννιάτικης θαλπωρής. Πού θα τον συναντήσουμε φέτος;

Η Φάνια Νταλιάνη για τον "Ματωμένο Γάμο" του Λόρκα

Μιλήσαμε με την ηθοποιό Φάνια Νταλιάνη για τον "Ματωμένο Γάμο" και τη διαχρονική δύναμη του λορκικού σύμπαντος, που εξακολουθεί να συγκινεί και να προβληματίζει το σύγχρονο κοινό.

"Απόψε κανείς δεν πεθαίνει" – γελάμε με τα καλά και τα κακά μας και περνάμε όμορφα

Στις γιορτές, που όλοι αναζητούμε κάτι που να μας φέρει πιο κοντά –στους άλλους και στον εαυτό μας– το "Απόψε κανείς δεν πεθαίνει" στο θέατρο Μπέλλος είναι μια υπενθύμιση ότι, παρά τις δυσκολίες, υπάρχει ακόμα χώρος για γέλιο, ποίηση και ελπίδα.

Ιδέες για δώρα με θεατρική ψυχή από το πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου

Αν ψάχνεις δώρα με ιστορία, αισθητική και νόημα, μια βόλτα στο πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου αποκαλύπτει χειροποίητες δημιουργίες, σύγχρονο design και αντικείμενα που κουβαλούν τη μαγεία της σκηνής.