"Όρνιθες": Ο Άρης Μπινιάρης πετάει ξανά με την εκρηκτική κωμωδία

Όρνιθες Μπινιάρης Μαρίζα Καψαμπέλη©

Η κάθοδος του Άρη Μπινιάρη στην Επίδαυρο το περασμένο καλοκαίρι και η πρώτη του αναμέτρηση με αριστοφανική κωμωδία και συγκεκριμένα με τους "Όρνιθες" αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου ξεχώρισαν με τις ερμηνείες τους και την εκρηκτική χημεία τους επί σκηνής στους ρόλους του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, οι οποίοι, απογοητευμένοι από τη διαφθορά της πόλης τους, αναζητούν την ιδανική πολιτεία μεταξύ ουρανού και γης. Ο Άρης Μπινιάρης επικεντρώνεται στο οικουμενικό μήνυμα του έργου, την ανάγκη μας για επανεκκίνηση και την ελπίδα για έναν νέο κόσμο, δημιουργώντας μια εξαιρετική δουλειά συνόλου, χαρακτηριστικό στοιχείο της σκηνοθετικής του γλώσσας –μαζί με την τελετουργία και την αφοπλιστική μουσικότητα–, η οποία συγκαταλέγεται στις πιο ενδιαφέρουσες αριστοφανικές αναγνώσεις των τελευταίων χρόνων. Κώστας Κορωναίος, Στέλιος Ιακωβίδης, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Θανάσης Ισιδώρου συμπρωταγωνιστούν στην παράσταση που ξεχωρίζει επίσης για τα σκηνικά, τα κοστούμια, τη μουσική, τα ηχοτοπία και την κίνηση.

Σχολείον της Αθήνας "Ειρήνη Παπά" 26/6, Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής" 30/6-1/7, Βεάκειο 8/7, Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" 9-10/7, Κηποθέατρο Παπάγου 14-15/7, Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, 17/7.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Superstar" της Ιωάννας Πορτόλου: Ο χορός στην αρένα της επιβίωσης

Η Ιωάννα Πορτόλου μιλά για το "Superstar" στο ΠΛΥΦΑ, για κύκλους αντοχής και κατάρρευσης, τα όρια της δημιουργίας, τη μουσική ως συνεκτικό ιστό και τη γεωγραφική μοναξιά της Ελλάδας στο διεθνές χορευτικό τοπίο σήμερα επίμονα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
13/02/2026

Ποιο έργο του Θανάση Τριαρίδη παίζεται για τρίτη χρονιά στο Olvio;

Οι πραγματικότητες, οι αδικίες και οι γκρίζες ζώνες της κοινωνίας απασχολούν τον Θανάση Τριαρίδη στο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου". Στο πλαίσιο της παράστασης, που συνεχίζει για 3η χρονιά, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον ανώτατο δικαστικό Χρήστο Ράμμο και τον ακτιβιστή και διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο.

Το ιστορικό music hall "Μέδουσα" ξανά ζει

Η Αθήνα ξαναβρίσκει το θρυλικό της σαββατόβραδο στη "Μέδουσα". Το ιστορικό music hall που ταυτίστηκε με τον Γιώργο Μαρίνο αναβιώνει και συνεχίζει να ξαναβάζει φωτιά στη διασκέδαση με νέους συντελεστές.

Παράσταση-αφιέρωμα στον ελληνισμό της Αυστραλίας της δεκαετίας του ‘60 στο Αγγέλων Βήμα

"Έφυγες με το Πατρίς": Ένα θεατρικό ταξίδι μνήμης στο Αγγέλων Βήμα σε σκηνοθεσία Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου με τους Γιάννης Ντάσιος, Λίλη Τέγου και Γιάννης Τσιώμου να πρωταγωνιστούν.

"Άσπρο Μαύρο": Τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα και έναρξη περιοδείας

Η σπαρακτική υπαρξιακή σύγκρουση πίστης και απόγνωσης του Cormac McCarthy ολοκληρώνει τον κύκλο της στο Θέατρο Επί Κολωνώ και ταξιδεύει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ο Αντώνης Καφετζόπουλος, που συμπρωταγωνιστεί με τον Ζερόμ Καλούτα.

"Δημοκράτορες" του Γιάννη Αποσκίτη: Τελευταίες παραστάσεις

Μια μαύρη, γκροτέσκα κωμωδία για την εξουσία, την παράνοια και τα όρια της επιστήμης είναι το έργο του Γιάννη Αποσκίτη, που παίζεται για λίγο ακόμα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

"Ο σωσμένος" στο Cartel: Μπισμπίκης–Κιτσοπούλου σε μια απροκάλυπτη συνάντηση

Η νέα παράσταση του "Σωσμένου" στο Cartel φέρνει τη συνάντηση Μπισμπίκη και Κιτσοπούλου, με ρεαλισμό, σκληρή θεματολογία και αθηρόστομη ειλικρίνεια, ενώ η μουσική του Μπάμπη Παπαδόπουλου καθορίζει την ατμόσφαιρα της αναμενόμενης πρεμιέρας.