"Όρνιθες": Ο Άρης Μπινιάρης πετάει ξανά με την εκρηκτική κωμωδία

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Όρνιθες Μπινιάρης Μαρίζα Καψαμπέλη©

Η κάθοδος του Άρη Μπινιάρη στην Επίδαυρο το περασμένο καλοκαίρι και η πρώτη του αναμέτρηση με αριστοφανική κωμωδία και συγκεκριμένα με τους "Όρνιθες" αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου ξεχώρισαν με τις ερμηνείες τους και την εκρηκτική χημεία τους επί σκηνής στους ρόλους του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, οι οποίοι, απογοητευμένοι από τη διαφθορά της πόλης τους, αναζητούν την ιδανική πολιτεία μεταξύ ουρανού και γης. Ο Άρης Μπινιάρης επικεντρώνεται στο οικουμενικό μήνυμα του έργου, την ανάγκη μας για επανεκκίνηση και την ελπίδα για έναν νέο κόσμο, δημιουργώντας μια εξαιρετική δουλειά συνόλου, χαρακτηριστικό στοιχείο της σκηνοθετικής του γλώσσας –μαζί με την τελετουργία και την αφοπλιστική μουσικότητα–, η οποία συγκαταλέγεται στις πιο ενδιαφέρουσες αριστοφανικές αναγνώσεις των τελευταίων χρόνων. Κώστας Κορωναίος, Στέλιος Ιακωβίδης, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Θανάσης Ισιδώρου συμπρωταγωνιστούν στην παράσταση που ξεχωρίζει επίσης για τα σκηνικά, τα κοστούμια, τη μουσική, τα ηχοτοπία και την κίνηση.

Σχολείον της Αθήνας "Ειρήνη Παπά" 26/6, Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής" 30/6-1/7, Βεάκειο 8/7, Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" 9-10/7, Κηποθέατρο Παπάγου 14-15/7, Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, 17/7.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Hotel Amour

Τέσσερις ιστορίες που διαδραματίζονται σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής τροφοδοτούν τη νέα δουλειά του μουσικού διδύμου και γίνονται αφορμή για ένα απολαυστικό μιούζικαλ, που ανεβαίνει με υψηλές δόσεις ενέργειας, χιούμορ και εκρηκτικές ερμηνείες. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
01/01/2026

Cleansed

Ο Δημήτρης Καραντζάς φωτίζει την αγάπη μέσα στην απόλυτη βία, σε ένα εμβληματικό έργο ακραίας προσωπικής γραφής. | Powered by Uber

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Η "Δούκισσα της Πλακεντίας" διαθέτει ισχυρή αισθητική ταυτότητα και μια βαθιά συναισθηματική ερμηνεία· θα απογειωνόταν, όμως, αν το κείμενο τολμούσε λιγότερη αφήγηση και περισσότερη σύγκρουση, λιγότερη πληροφορία και μεγαλύτερη δραματουργική πυκνότητα. | Powered by Uber

Το ελληνικό stand up comedy στα καλύτερά του

Από ολοκαίνουργια σόλο και double bill μέχρι παραστάσεις-σταθερές αξίες που εδώ και χρόνια γεμίζουν τις αίθουσες, το stand up comedy βρίσκεται σε φόρμα. Διάλεξε συνεπιβάτη, μοιράσου ένα UberTaxi και με την επιλογή του Split fare μπορείς να μοιράσεις το κόστος της διαδρομής χωρίς άγχος.

"Το καταραμένο παιδί" παραμένει στη σκηνή του Θεάτρου Arroyo

Η παράσταση "Το καταραμένο παιδί" του Μπαλζάκ συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στο Θέατρο Arroyo με εορταστική προσφορά εισιτηρίου. Μάθετε περισσότερα.

Συνεχίζουν οι "Δούλες" στο Άττις-Νέος Χώρος

Στον προγραμματισμό της παράστασης "Οι δούλες" του Ζαν Ζενέ στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος προστίθενται δύο νέες ημερομηνίες: τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

Με ποιον ήρωα της σκηνής θέλω να κάνω ρεβεγιόν

Οι θεατρικοί ήρωες μπαίνουν στο επίκεντρο του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν κι έχουμε λόγους που τους επιλέγουμε. Ποιοι είναι;