
Σ’ έναν συγκλονιστικό μονόλογο-καθρέφτη για τη μνήμη, τη φθορά και την επιβίωση επέλεξε να πρωταγωνιστήσει φέτος η σπουδαία ερμηνεύτρια και ηθοποιός Τάνια Τσανακλίδου. Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η παράσταση "Βραδιάζει… Μια ροκ σταρ εξομολογείται" του Αντώνη Μποσκοΐτη παρατείνεται για δέκα ακόμη παραστάσεις, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο Θέατρο Μικρό Χορν.

Η Τσανακλίδου, ενσαρκώνει στο θεατρικό σανίδι την Patti Seagull, μια μυθική Βρετανίδα ροκ σταρ που κουβαλά στις αποσκευές της τις σκιές και τα φώτα της δεκαετίας του ’60. Η ηρωίδα ανοίγει την πόρτα ενός διαμερίσματος στη Νέα Υόρκη σε έναν δημοσιογράφο – που υποδύεται ο ίδιος ο συγγραφέας – και ξεκινά μια "συνέντευξη" που σταδιακά μετατρέπεται σε βαθιά εξομολόγηση. Η Patti αφηγείται ιστορίες για τη φθορά, τον εθισμό, τη μοναξιά, την προδοσία, αλλά και για την τέχνη, τη μουσική και τη νίκη της ζωής. Μαζί της στη σκηνή εμφανίζονται ο Αντώνης Μποσκοΐτης και ο Σάββας Πετρίδης.

Η σκηνοθεσία του Χάρη Φλέουρα, στην πρώτη του απόπειρα στη θεατρική σκηνοθεσία, ισορροπεί ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το ποιητικό στοιχείο. Η παράσταση βασίζεται σε προσωπικές συνεντεύξεις του Μποσκοΐτη με τη Marianne Faithfull και την αλληλογραφία του με την Melanie, και εμπλουτίζεται με ποιητικά αποσπάσματα από Κατερίνα Γώγου και George Le Nonce. Τη μουσική αυτής της παράστασης-φόρος τιμής στο rock ‘n’ roll και στις σιωπές που κρύβονται πίσω από τους δυνατούς ήχους συνέθεσε ο Γιώργης Χριστοδούλου. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Άρη Δαβαράκη. Τα κοστούμια είναι της Μιράντας Θεοδωρίδου και οι φωτισμοί του Περικλή Μαθιέλη.
Περισσότερες πληροφορίες
Βραδιάζει… Μια ροκ σταρ εξομολογείται
Μια ροκ σταρ εμπνευσμένη από τη μυθολογία των 60s και του τρίπτυχου «sex 'n' drugs 'n' rock and roll», την Βρετανίδα Πάτι Σίγκαλ, ζωντανεύει στη σκηνή η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια, με τον ίδιο τον συγγραφέα στο ρόλο του δημοσιογράφου που της παίρνει συνέντευξη στο διαμέρισμα της στη Νέα Υόρκη. Η Πάτι Σίγκαλ προτάσσει συνεχώς τις άμυνες της μπροστά σε επώδυνες μνήμες, όπως η εξάρτησή της από τα ναρκωτικά, η εκμετάλλευση από τη μουσική βιομηχανία, η προδοσία από φίλους και εραστές, το μοναδικό πλάσμα που έφερε στον κόσμο, αλλά και την ανεξάντλητη δημιουργία, την ακριβή αισθητική και, τελικά, τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Το έργο αντλεί από δύο συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει στον συγγραφέα η Βρετανίδα τραγουδίστρια Μαριάν Φέιθφουλ, από την αλληλογραφία του με την τραγουδοποιό Melanie και από ποιητικά κείμενα της Κατερίνας Γώγου και του George Le Nonce.