Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τα σεμινάρια για την καλλιτεχνική εκπαίδευση ενηλίκων 65+

Θα προσφερθούν τρεις νέοι κύκλοι δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων επιμόρφωσης πάνω σε θέματα καλλιτεχνικού εκπαιδευτικού σχεδιασμού, διαχείρισης και εμψύχωσης εργαστηρίων για ομάδες ενηλίκων 65+.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Εργαστήρια

Με έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή όλων σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συνεχίζουν την εκπαίδευση εκπαιδευτών σε ζητήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης ενηλίκων 65+ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2025. Για ακόμα περισσότερους ωφελούμενους, θα υλοποιηθούν τρεις νέοι κύκλοι δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων επιμόρφωσης πάνω σε θέματα καλλιτεχνικού εκπαιδευτικού σχεδιασμού, διαχείρισης και εμψύχωσης εργαστηρίων για ομάδες ενηλίκων 65+. Ο κάθε κύκλος ολοκληρώνεται σε 4 ώρες και χωρίζεται σε 2 δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον κύκλο της προτίμησής τους αποκλειστικά μέσω ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας. Για την επιλογή των συμμετεχόντων/ουσών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες εκπαίδευσης ενηλίκων 65+, σε εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, καθώς και σε επαγγελματίες του πολιτισμού που ενδιαφέρονται να εστιάσουν σε ζητήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και συμπερίληψης. Κεντρικός στόχος των σεμιναρίων είναι η εκμάθηση της πρακτικής εφαρμογής εργαλείων του θεάτρου και της μουσικής στις διαδικασίες σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων που απευθύνονται σε ομάδες 65+, αλλά και ευρύτερα σε ομάδες ενηλίκων.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας; Ποιες οι δυσκολίες, οι προκλήσεις, ποιες οι δυνατότητες, αλλά και οι προοπτικές; Πώς όλα τα παραπάνω τροποποιούνται μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία; Η θεματολογία θα εμβαθύνει σε έννοιες που σχετίζονται με τη συμπερίληψη, τη δημιουργία ομάδων και την καλλιτεχνική εκπαίδευση, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ως προς το πώς εργαλεία από τον χώρο της μουσικής και του θεάτρου συνομιλούν με τις ανάγκες και τη σύγχρονη πραγματικότητα των ενηλίκων 65+. Συνδυάζοντας τις βιωματικές ασκήσεις με την ανταλλαγή καλών πρακτικών, αλλά και τον αναστοχασμό πάνω σε εφαρμογές ανάλογων προγραμμάτων, το σεμινάριο επιχειρεί να πυροδοτήσει προβληματισμούς γύρω από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ενεργού γήρανσης και της συνεισφοράς σε αυτήν της τέχνης, της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και της διά βίου μάθησης.

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το σινεμά πάει θέατρο

Από τη μεγάλη οθόνη στο θεατρικό σανίδι: οι έξι παραστάσεις που ακολουθούν σου δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσεις διάσημα έργα του κινηματογράφου με νέα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Ψήφισες στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού; Δες αν κερδίζεις θεατρικά δώρα

Όλα τα ονόματα των αναγνωστών/τριών που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για παραστάσεις ή ένα θεατρικό βιβλίο.

Ποιες παραστάσεις Καρυοθραύστη θα δούμε & γιατί είναι το απόλυτο γιορτινό παραμύθι

Ο "Καρυοθραύστης" επιστρέφει κάθε γιορτινή περίοδο στη σκηνή, γιατί ενώνει μουσική, χορό και παιδική φαντασία σε ένα μαγικό ταξίδι αγάπης, ονείρων και Χριστουγεννιάτικης θαλπωρής. Πού θα τον συναντήσουμε φέτος;

Η Φάνια Νταλιάνη για τον "Ματωμένο Γάμο" του Λόρκα

Μιλήσαμε με την ηθοποιό Φάνια Νταλιάνη για τον "Ματωμένο Γάμο" και τη διαχρονική δύναμη του λορκικού σύμπαντος, που εξακολουθεί να συγκινεί και να προβληματίζει το σύγχρονο κοινό.

"Απόψε κανείς δεν πεθαίνει" – γελάμε με τα καλά και τα κακά μας και περνάμε όμορφα

Στις γιορτές, που όλοι αναζητούμε κάτι που να μας φέρει πιο κοντά –στους άλλους και στον εαυτό μας– το "Απόψε κανείς δεν πεθαίνει" στο θέατρο Μπέλλος είναι μια υπενθύμιση ότι, παρά τις δυσκολίες, υπάρχει ακόμα χώρος για γέλιο, ποίηση και ελπίδα.

Ιδέες για δώρα με θεατρική ψυχή από το πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου

Αν ψάχνεις δώρα με ιστορία, αισθητική και νόημα, μια βόλτα στο πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου αποκαλύπτει χειροποίητες δημιουργίες, σύγχρονο design και αντικείμενα που κουβαλούν τη μαγεία της σκηνής.

'Annie': Ένα θεαματικό μιούζικαλ στο Παλλάς γεμίζει την καρδιά μας με τη χαρά του "αύριο"

Επειδή στις γιορτές πάνε πολύ τα μιούζικαλ, αξίζει να επισκεφθείτε το Θέατρο Παλλάς, και να δείτε παράσταση την "Annie", σε σκηνοθεσία και απόδοση Θέμιδας Μαρσέλλου, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου, Δανάη Παππά, Μαρία Κατσανδρή, Αργύρη Αγγέλου και 40 ακόμη ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, ζωντανή ορχήστρα, μικρά παιδιά και έναν σκύλο-πρωταγωνιστή.