Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών σε καλεί να συμμετέχεις στη διοργάνωση του 2024

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες και εθελοντές για την δεκαήμερη γιορτή της τέχνης και πολιτισμού, που δίνει άλλο αέρα στο κέντρο της Αθήνας, με θέμα για το 2024 “Ιμπρεσιονισμός και διπλωματία”.

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Mε εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας, με θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, με θεάματα δρόμου, διαλέξεις, συζητήσεις, με ζωγραφική σε δημόσιους χώρους, με αθλήματα, παιχνίδια και εναλλακτικές δράσεις για παιδιά και μεγάλους, επιστρέφει το Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024. Μια δεκαήμερη γιορτή ειρήνης, αγάπης, τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας από 10 έως 20 Οκτωβρίου, στην οποία θα συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος, σε πολλά επιλεγμένα σημεία από την πλατεία Ομονοίας μέχρι την πλατεία Βάθη, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και τον Σταθμό Λαρίσης (θέατρα, μουσικές σκηνές, γκαλερί, πλατείες, πεζόδρομοι, ωδεία, σχολεία, νεοκλασικά-ιστορικά κτίρια, ξενοδοχεία και άλλοι εναλλακτικοί χώροι), όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και αποτελούν εδώ και χρόνια σημεία συνάντησης του αθηναϊκού αστικού πολιτισμού, της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, των μεταναστών, των ταξιδιωτών και των επισκεπτών. To φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ κινείται γύρω από τον ιμπρεσιονισμό και τη διπλωματία, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο εδώ και τώρα και αναζητώντας ένα πιο φωτεινό αύριο. Tα αμέτρητα μέτωπα πολέμου σε όλο τον πλανήτη μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν έχει ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Που πάει η ανθρωπότητα; Που πήγε η αυτονόητη ανάγκη της ειρήνευσης μεταξύ των ανθρώπων; Γιατί η διπλωματία αποτυγχάνει να βάλει ένα τέλος στα "κονσέρτα των όπλων"; Που πήγε ο πολιτισμός μας όταν κάθε μέρα χάνονται τόσο άδικα τόσοι πολλοί άνθρωποι, τόσα πολλά παιδιά; Κάποτε, οι ιμπρεσιονιστές, μια γενιά καλλιτεχνών που πίστευε σε ιδέες υψηλού ρομαντισμού, έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ιμπρεσσιονιστικό κίνημα της εποχής δεν τα κατάφερε. Άλλωστε, η τότε διπλωματία δεν ήξερε ή δεν θέλησε να το αξιοποιήσει. Μήπως σήμερα, μετά από 110 χρόνια, η τελευταία ρομαντική καλλιτεχνική τεχνοτροπία που έμεινε ζωντανή αενάως στις ψυχές των δημιουργών, θα μπορούσε να συμβάλλει αποτελεσματικά σε μια πιο στοχευμένη και ανθρώπινη διπλωματία, που δεν θα έχει ως πρώτο στόχο τα αμφοτερόπλευρα συμφέροντα, αλλά ένα φωτεινό μέλλον για την ανθρωπότητα γεμάτο όμορφα συναισθήματα και καλοσύνη

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Όσα πρέπει να ξέρουν οι καλλιτέχνες και οι εθελοντές

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες-δημιουργοί-λόγιοι κ.λπ. καλούνται να υποβάλουν προτάσεις συμμετοχής με ηλεκτρονική αποστολή στο petitparis.athenes@gmail.com ως τις 10 Σεπτεμβρίου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως εθελοντές διαχείρισης και να παρακολουθήσουν την ακαδημία πολιτιστικής διαχείρισης του φεστιβάλ καλούνται να υποβάλουν το αίτημά τους στο petitparis.athenes@gmail.com

Η επίσημη ανοιχτή έναρξη της προετοιμασίας του φεστιβάλ με την συμμετοχή των εθελοντών ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2024. 

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Περισσότερα στο επίσημο site του φεστιβάλ: www.mikroparisi.eu 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"HIV"- Μια παράσταση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Το έργο του Θανάση Τριαρίδη "HIV" παίζεται στο Άβατον και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS ισχύει ειδική προσφορά στα εισιτήρια, ενώ προγραμματίζονται συζητήσεις με μέλη οργανισμών οροθετικών, ψυχολόγους, αλλά και τον ίδιο τον συγγραφέα του έργου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/11/2025

Το ηχηρό MIRfestival 2025 σε ακόμα περισσότερες γειτονιές της Αθήνας

Ανοίγεται πρώτη φορά στο εξωτερικό και ακόμη περισσότερο στο εσωτερικό το διεθνές φεστιβάλ MIRfestival (από 21/11), εκεί όπου γεννιούνται οι νέες μορφές των παραστατικών τεχνών, και αυτό είναι το πρόγραμμά του.

Για τη Γιώτα Νέγκα "το θέατρο και το τραγούδι είναι αδελφές τέχνες"

Από τη Μαρίκα Παπαγκίκα ως τον ΛΕΞ, η Γιώτα Νέγκα αναζητά την ίδια αλήθεια. Με αφορμή την παράσταση "Μαρίκα με είπανε, Μαρίκα με βγάλανε" στο Θέατρο Embassy (από 10/11), μιλά για τη συγγένεια θεάτρου και μουσικής, τη γυναικεία δύναμη και τα τραγούδια που τη συγκινούν βαθιά.

Νέες φωτογραφίες από την παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου "Μέχρι να σβήσουν τ’ άστρα"

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το βραβευμένο έργο της Μπεθ Στηλ "Μέχρι να σβήσουν τ’ άστρα", σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης, οικογένειας και κοινωνικής αδικίας.

Έλενα Μαυρίδου: "Ο Ταρτούφος μιλάει για την ανάγκη να πιστεύουμε σε σωτήρες"

Η σκηνοθέτρια Έλενα Μαυρίδου αναμετριέται με τη σάτιρα του Μολιέρου, δημιουργώντας έναν γοητευτικό, "αλλόκοτο" κόσμο στο θέατρο Αλκυονίς, με πρωταγωνιστή στο ρόλο του Ταρτούφου τον Γιάννη Τσορτέκη.

grape 2025: Το Φεστιβάλ Αθηνών απένειμε τα Βραβεία Κοινού

Στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του grape 2025, το Φεστιβάλ Αθηνών επιβράβευσε τις καλύτερες ελληνικές παραστατικές παραγωγές, αναδεικνύοντας νέους δημιουργούς Θεάτρου και Χορού με τα Βραβεία Κοινού Εθνικής Τράπεζας – Mastercard.

Ο Χρήστος Τριπόδης μιλάει στο "α" για το νέο θέατρο Φιλίπ

Μια συζήτηση με τον Χρήστο Τριπόδη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγός, που εγκαινιάζει το νέο θέατρο Φιλίπ στην Κυψέλη με τρεις επιτυχημένες παραστάσεις.