Θέατρο Στοά: Παράσταση υπέρ των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θανάση Παπαγεωργίου, για την παράσταση "Το επάγγελμα της μητρός μου".

Το επάγγελμα της μητρός μου Στοά

Τα έσοδα της παράστασης της Παρασκευής 8 Μαρτίου με το "Επάγγελμα της μητρός μου" του Μποστ, σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου, θα δοθούν στο Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ο ιστορικός θεατρικός οργανισμός:

"Είμαστε μαζί σας και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Απαιτούμε μαζί μ’ εσάς να λάμψει η αλήθεια και να εξαφανιστούν οι φτηνές και κακομοίρικες δικαιολογίες που εκτοξεύονται από στόματα εγκληματικά ανεύθυνων υπευθύνων, περιμένοντας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αποδειχτεί ότι ζούμε σε μια χώρα που μπορεί ακόμα να σέβεται στο ελάχιστο τα θύματά της, κυρίως όταν αυτά προέρχονται από εκείνους που κομπάζουν ότι πονάνε τον τόπο και τους ανθρώπους του. Το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε στον αγώνα σας για την απόλυτη δικαίωσή σας είναι τα έσοδα μιας παράστασης που θα προσφέρουμε στο ταμείο σας, σαν μια μικρή συνδρομή, ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε, στον βαθμό που θα σας επιτραπεί, την προσπάθειά σας. Ανακοινώνουμε ότι τα έσοδα της παράστασης της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2024 που είναι προγραμματισμένη να δοθεί στις 20.30 με το έργο 'Το επάγγελμα της μητρός μου' θα δοθούν στο Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 σαν ελάχιστη συμμετοχή στον αγώνα για τη δικαίωσή τους. Καλούμε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν αυτόν τον αγώνα, διαδηλώνοντας έτσι την απαίτησή τους για μια ευνομούμενη χώρα".

το επάγγελμα της μητρός μου

Η παράσταση το ομώνυμου διηγήματος του Μποστ ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου και σκηνικό-κοστούμια της Λέας Κούση. Παίζουν: Εύα Καμινάρη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Πλατανιώτη, Ευδοκία Σουβατζή, Ελευθερία Στεργίδου, Γιάννης Φουντάς, Γιάννης Χαντέλης.

Γενική είσοδος, ειδικά για την παράσταση στις 8/3: 18,00€.

Περισσότερες πληροφορίες

Το επάγγελμα της μητρός μου

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 90 '

Στοά και Μποστ θεωρούνται δύο αλληλένδετα στοιχεία στην ελληνική σκηνή αφού επτά φορές ανέβηκαν με έργα του μοναδικού σατιρικού συγγραφέα. Τώρα, ένας καινούργιος Μποστ έρχεται να προστεθεί σ’ αυτή την αλυσίδα μποστικών κειμένων με ένα έργο που βασίστηκε πάνω σε ένα διήγημά του που γράφτηκε το 1961 για την Καθημερινή στην οποία εργαζόταν τότε. Το διήγημα αυτό, που ανήκει στη συλλογή των μικρών ευθυμογραφημάτων του σατιρικού συγγραφέα «Πεζά κείμενα 1960-1965» και μιλάει για την απόφαση μιας μητέρας να γίνει πόρνη, έγινε η αιτία της απόλυσής του Μποστ από την Ελένη Βλάχου, εκδότρια της Καθημερινής, η οποία μόλις το διάβασε θεώρησε ότι ο Μποστ είχε ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας. Η απάντηση του συγγραφέα ήταν “η κα Βλάχου έχασε το χιούμορ της”…

Στοά

Μπισκίνη 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δύο φαντασμαγορικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια στο Christmas Theater

Το Christmas Theater μας προσκαλεί σε δύο mega θεάματα για όλη την οικογένεια γεμάτα μαγεία και φαντασία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/11/2025

"Cow | Deer": Πρώτες φωτογραφίες από την καινοτόμο παράσταση της Κέιτι Μίτσελ στο Εθνικό

Ξεκίνησε στο Εθνικό Θέατρο το "Cow | Deer", η παράσταση της Κέιτι Μίτσελ που μετατρέπει τη Νέα "Νίκος Κούρκουλος" σε έναν κόσμο όπου ζώα και άνθρωποι συνυπάρχουν ισότιμα.

Πολυτεχνείο: Εβδομάδα Δημοκρατίας στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Δύο σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας μέσα από δύο θεατρικές παραστάσεις, με αφορμή την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και των 50 χρόνων της Μεταπολίτευσης.

Παράταση παραστάσεων για τον "Άνθρωπο του Θεού"

Το θεατρικό έργο "Άνθρωπος του Θεού" του Ανδρέα Κεντζού, συνεχίζει δυναμικά στο Θέατρο 104 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά, μια υπαρξιακή αναμέτρηση με τα θεμελιώδη ερωτήματα της πίστης, της ηθικής και της ανθρώπινης φύσης.

"Wonnangatta": Ο Κώστας Φαλελάκης και ένα θεατρικό γουέστερν για τη βία, τη φύση και την αυτογνωσία

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στους Αυστραλούς συγγραφείς στο Αγγέλων Βήμα, ο Κώστας Φαλελάκης μας εισάγει στο πνεύμα του αυστραλιανού έργου "Wonnangatta" του Άνγκους Τσερίνι, στο οποίο πρωταγωνιστεί μαζί με τον Αλέξιο Κοτσώρη. Ένα θεατρικό γουέστερν στην Αυστραλία του 1918, όπου δύο άνδρες αναμετρώνται με το έγκλημα, την αδυσώπητη φύση και τα όρια του εαυτού τους.

Τέλος του παιχνιδιού

Έργο ανοιχτής φόρμας, όπως όλα του Μπέκετ, το "Τέλος του παιχνδιού" προσδιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το ύφος της σκηνοθετικής ερμηνείας. Εδώ ο Μάκης Παπαδημητρίου υπογράφει μία γλαφυρή μεταφορά του παράλογου και κωμικοτραγικού του χιούμορ. | Powered by Uber

Άρωμα γυναίκας

Μια γλυκόπικρη και συγκινητική ιστορία με ναπολιτάνικο ταμπεραμέντο, για την ανδρική φιλία, την ενηλικίωση και τις απρόσμενες συναντήσεις της ζωής, σε μια παράσταση με ταλέντο, ψυχή, ωραίες ερμηνείες και τον Άκη Σακελλαρίου στα καλύτερά του. | Powered by Uber