"Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας": Ποδαρικό στο Embassy για την πρώτη του υπερπαραγωγή

Η πρώτη παράσταση του ιστορικού κινηματογράφου του Κολωνακίου που γίνεται θεατρική σκηνή είναι γεγονός. Τι είπαν στη συνέντευξη τύπου για αυτήν ο Γιώργος Βάλαρης και ο «Γουίλι Γουάνκα» Αλέξανδρος Μπουρδούμης;

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας Πάνος Γιαννακόπουλος©

Μια ανάσα από την πλατεία Κολωνακίου, πάνω στην Πατριάρχου Ιωακείμ, βρίσκεται ένας κινηματογράφος που σίγουρα οι μεγαλύτεροι θα γνωρίζουν και θα θυμούνται. Ο λόγος για το Embassy, έναν χώρο ιστορικό που περνά σε νέα εποχή, αφήνοντας πίσω το "σελιλόιντ παρελθόν του" για να φιλοξενήσει τη μαγεία του σανιδιού. Κάπως έτσι περιέγραψε αυτή την νέα αρχή ο Γιώργος Βάλαρης στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στον ανανεωμένο χώρο με τους πράσινους γρανίτες, τα κόκκινα χαλιά και τους κρυφούς φωτισμούς στο πλαίσιο της πρώτης του παραγωγής, που δεν είναι άλλη από το "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας”. Η  ιστορία Ρόαλντ Νταλ, που έχει γίνει εις διπλούν ταινία και έχει σαρώσει το Broadway και το West End, έρχεται τώρα και στην Ελλάδα (από 22/12 και για όλη τη σεζόν).

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

 

Διαβάστε Επίσης

"Θέλω να δώσω στο κοινό κάτι που να περνά ένα μήνυμα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάστερ των μιούζικαλ Γιώργος Βάλαρης, δείχνοντάς μας ότι ένα μεγάλο θέαμα είναι πολλά περισσότερα από ένα φαντεζί παρουσιαστικό. Βέβαια, ας το παραδεχτούμε: Χριστούγεννα είναι, και μια έξοδος σε μια παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια, σκηνικά, χορογραφίες, μελωδίες αλλά και video art που θα μείνει αξέχαστο σε μικρούς και μεγάλους. Στον ρόλο του εκκεντρικού ιδιοκτήτη του μαγικού εργοστασίου που παράγει κάθε λογής πειρασμό βρίσκεται ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος αποκάλυψε ότι, όταν είδε την παράσταση στο Λονδίνο, είχε ευχηθεί να ερμηνεύσει κάποτε ακριβώς αυτόν τον χαρακτήρα.  

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

 

Την παράσταση κλέβουν βέβαια οι μικροί πρωταγωνιστές, δηλαδή τα δύο παιδιά που θα ερμηνεύσουν τον περίφημο Τσάρλι Μπάκετ, ο οποίος κέρδισε το πολυπόθητο χρυσό εισιτήριο που του εξασφάλιζε μια θέση στην ξενάγηση στα άδυτα του εργοστασίου. Πρόκειται για τον Σπύρο Ντούγια, που ξεχώρισε στις "Άγριες μέλισσες”, αλλά και για τον πρωτοεμφανιζόμενο Γιώργο Καραμολέγκο. "Στις πρόβες δεν βαριόμαστε, κάνουμε πλάκα” είπε με περισσή αθωότητα ο μικρός Σπύρος, κάνοντας τον θίασο να ξεσπάσει σε γέλια, ενώ ο έτερος "Τσάρλι" εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για τη συμμετοχή του στο έργο.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Μέσα σε αυτό το χαλαρό κλίμα, το μικρόφωνο πέρασε και στους δημοσιογράφους. Με αφορμή τις ερωτήσεις μας, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης παραδέχτηκε ότι δεν μπήκε στον πειρασμό να ξαναδεί την ταινία που σφράγισε ο Τζόνι Ντεπ με την ερμηνεία του. Αυτή άλλωστε, έχει καταγραφεί στο υποσυνείδητο και εκεί θα μείνει, καθώς, όπως δήλωσε ο ηθοποιός, δεν μπήκε στη διαδικασία να τον μιμηθεί. O Μπουρδούμης καλείται επομένως μαζί με το υπόλοιπο καστ να δώσουν τη δική τους υπογραφή στο μιούζικαλ, σε μια παράσταση που υπόσχεται να είναι εφάμιλλη με τις παραγωγές του εξωτερικού, πάνω στην ώρα για τις γιορτές.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.